Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Pět vítězství v řadě je nejnovější bilance družiny trenéra Františka Jury. V teplém jarním podvečeru „eskáčko“ otočilo nepříznivý vývoj utkání s Hlučínem, střelcem zápasu byl tentokrát Tomáš Machálek. Je zajímavé, jak se jednotliví forvardi střídají v rozhodování utkání, svědčí to o velké síle a vyrovnanosti prostějovského kádru. Po sobotních zápasech se Prostějov nakrátko vyšvihl do čela tabulky MSFL, v sobotu ho čeká šlágr jara v Opavě.

Ke zraněnému Martinu Souškovi přibyl během týdne také stoper Pavel Hloch, kterého dobře zastoupil Tomáš Zatloukal, jinak v modrých dresech nastoupila očekávaná sestava. Hlučínský trenér Samec dal důvěru vítězné sestavě z posledního kola se Zábřehem.

Od prvních minut hosté převzali iniciativu a domácí působili poněkud mátožným dojmem. Už v 3. min. se po centru zleva do dobré příležitosti dostával Mucha, jeho střelu zblokoval Krejčíř, Hanus následně mířil nepřesně. Ze strany domácích zaujala jen Fládrova střela z dálky. Prostějov si svým přístupem koledoval o gól a ten opravdu přišel – po rychlé akci na pravém křídle a centru se z malého vápna trefil ostrostřelec Hanus.

To přece hráče v modrých dresech vyburcovalo a už za tři minuty bylo srovnáno. Jirouš poslal dopředu Machálka, ten rychle potáhl míč po levé straně a umístěnou střelou pod břevno překonal gólmana Andrejka. V 19. min. se Žižka snažil zdálky marně překvapit Bureše. Do dalšího brejku o dvě minuty později poslal Zelenka Jirouše, obrana hostí ale odvrátila na roh. Blížila se čtvrtina utkání, když si míč na střed hřiště navedl Limanovský, jeho střelu těsně nad břevno ale Bureš pouze kontroloval. Deset minut před přestávkou Jiroušův centr před bránu odvracel Hejník, o pět minut později osvědčil dobré čtení hry Bureš, který včasným vyběhnutím před šestnáctku zmařil šanci soupeře.

Druhý poločas načal střelou nad břevno Andrejkovy branky Machálek. V 53. min. se středem hřiště protáhl Zelenka a vybídl na pravé straně Hirsche, ten se ale dostal do příliš velkého úhlu, takže jeho pokus mířil jen do boční sítě. O chvíli později si početní diváci jen zklamaně povzdechli – Machálek u postranní čáry vybojoval míč, prosmýkl se k brankové čáře a naservíroval balón do malého vápna Krčovi, jeho dorážku ale z prázdné branky vykopl hlučínský obránce. V 66. min. měl naopak vyloženou šanci Hanus, který dostal míč na hranici šestnáctky zprava od Muchy, mušku měl ale vychýlenou do nebes.

Rozhodnutí padlo v 69. minutě. Těsně předtím střídající Petržela rozjel přes Zelenku slibnou akci, těsně před Krčem ale zasáhl obránce. Zelenka si přihrávku mající oči zopakoval o chvíli později - Machálkovi vrátil míč za obranu a ten se podruhé v utkání tváří v tvář Andrejkovi opět nemýlil. V samotném závěru měl ještě vyrovnání na kopačce střídající Hudeczek, Bureš mu ale skvělým zákrokem radost nedopřál, naopak na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Fládr. Po závěrečném hvizdu bylo jasné, že se Prostějov nejméně do neděle usadí na čele třetiligového pelotonu a v následujícím kole vyzve v přímém souboji o první místo Opavu.

Hlasy trenérů:

Roman Popelka – 1. SK Prostějov

Vítězná šňůra se sice protáhla, ale hodně kostrbatě, výsledek se nerodil vůbec lehce. Nepředvedli jsme takový výkon, který bychom si představovali, ale utkání jsme zvládli a splnili záměr, který jsme měli, aby příští týden v Opavě bylo o co hrát. S výsledkem i třemi body panuje spokojenost, je ale třeba přiznat, že víc než Hlučín jsme se dnes trápili my sami. Byli jsme málo aktivní a nechávali soupeři hodně prostoru, čehož Hlučín dobře využíval. Vyšlo nám opět to, co v minulých domácích zápasech, že jsme totiž soupeře porazili jejich zbraněmi: Orlovou standardkami, Hlučín rychlými brejky.

Petr Samec – FC Hlučín

Neprohráli jsme úplně zaslouženě, soupeř bohužel proměnil šance, které jsme mu sami nabídli. První poločas jsme byli lepším týmem, vytvořili si brankové příležitosti, proměnili jsme ale jen jednu. Po přestávce jsme se dostali trochu pod tlak, dostali druhý gól, ale přesto si myslím, že jsme z naší strany odehráli dobrý zápas, naše chyby ale soupeř dokonale potrestal.

1. SK Prostějov – FC Hlučín 2:1 (1:1)

Branky: 15. a 69. Machálek – 12. Hanus

Rozhodčí: Polák – Mikyska, Černý; ŽK: 38. Krejčíř – 53. Bogdaň, 78. Hejník, 79. Marák, 87. Žižka. Diváků: 480.

Sestavy:

1. SK Prostějov: Bureš – Krejčíř, Zatloukal, Pavlík, Pančochář (89. Rus) – Machálek (81. Šteigl), Fládr, Zelenka (70. Mazouch), Hirsch – Krč, Jirouš (64. Petržela). Trenér: František Jura

FC Hlučín: Andrejko – Žižka, Hejník, Bogdaň (71. Marák), Barcal – Skřehot – Limanovský, Dostál (80. Hudeczek), Mucha – Hanus (80. Ptáček) – Pezzotti. Trenér: Petr Samec

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...