Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

18 pozv_hlucinPo dvou utkáních na hřištích soupeřů se zápasový kolotoč Moravskoslezské ligy vrací opět na stadion Za Místním nádražím, kam v rámci pětadvacátého kola zavítá FC Hlučín. S tímto soupeřem mají prostějovští fotbalisté zatím stoprocentní bilanci, když v podzimním duelu vstřelil vítěznou branku Martin Hirsch. Podzimní sezóna se Hlučínu příliš nepovedla, tým se od počátku pohyboval ve druhé polovině tabulky. Klub navíc stíhají i personální problémy, v zimě se vzdal svých kompetencí vážně nemocný majitel Lumír Kot, koncem března pak policie obvinila sportovního manažera Daniela Černaje z výroby a šíření pornografie.

V zimní přestávce posílili tým záložníci Dostál z Třince, Limanovský z Karviné a především útočník Pezzotti z 1.HFK Olomouc, který dříve hrával za místní „devatenáctku“, a pro něhož byl prý odchod z holického klubu podle jeho slov doslova vysvobozením...
Ani na jaře Hlučín příliš optimisticky nezačal. Po domácí remíze s Uničovem přišla porážka v Třebíči, doma však vyválčil důležité body se zachraňující se Kroměříží i rezervou Zlína. Nezadařilo se ovšem v Holici ani ve středečním odloženém kole v rovněž sestupem ohrožené Břeclavi. Z toho všeho rezultuje jedenáctá příčka. Zajímavostí je druhý nejmenší počet vstřelených branek, v průměru méně než jedna na zápas, což nedává dobrou vizitku hlučínské ofenzivě. Nejlépe střílející Hanus má na kontě šest branek.
V zatím posledním utkání v sobotu hostil Hlučín doma nebezpečný Zábřeh na Moravě, a přestože utkání bylo celkem vyrovnané, více štěstí si rezervovali domácí a zvítězili 3:1. Dvakrát se trefil střelec Hanus, úspěšný byl tentokrát i zmiňovaný Pezzotti. Domácí nastoupili v sestavě: Andrejko – Žižka, Heinik, Bogdaň, Barcal - Skřehot - Limanovský (89. Polášek), Dostál (69. Hudeczek), Mucha – M. Hanus (82. Lukáš) - Pezzotti (85. Ptáček).
Utkání bude mít zvláštní náboj vzhledem k následnému duelu „eskáčka“ v Opavě. To by se totiž v případě vítězství nad Hlučínem stalo přímým soubojem o průběžné první místo. „Hlučín bude nepříjemný soupeř, který hraje dobře zezadu. Má typové hráče na rychlé brejky, do vápna na standardní situace, takže očekávám podobně těžké utkání, jako se Zábřehem nebo v Hulíně. Základem bude pohlídat standardní situace a nepouštět soupeře do brejků,“ řekl k nastávajícímu zápasu asistent trenéra Roman Popelka.
Do sestavy by měl být opět připraven kapitán Tomáš Mazouch, jemuž sobotním duelem v Hulíně vypršel třízápasový distanc. Ten, jak Večerník v minulém vydání informoval, si podal hned po zápase v Třebíči žádost o prominutí necelé poloviny trestu. Vzhledem k čtvrtečnímu svátku ovšem poněkud uvázla komunikace, ale jak se dozvěděl trenér Jura těsně před zápasem, disciplinární komise FAČR pro Moravu stejně odvolání zamítla.
Pravděpodobná sestava 1.SK Prostějov: Bureš - Krejčíř, Pavlík, P. Hloch, Hirsch - Machálek, Zelenka, Mazouch, Pančochář - Krč, Jirouš

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...