Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

19 fotbal urcice mohelnice 13Nejméně povedeným obdobím za celou svou divizní existenci momentálně procházejí fotbalisté Určic. Potřetí v řadě prohráli, když po Valašském Meziříčí a Otrokovicích podlehli uprostřed týdně i Mohelnici, nic dramatického to ale pro ně znamenat nemusí. Téměř čtyřicet bodů dává jistotu záchraně, jen absolutní čelo se trochu vzdaluje. Hosté sice dlouho nebyli schopni ze své převahy vytěžit branku, nakonec se ale dočkali a počtvrté za sebou bodovali naplno. Určice tak zůstaly za svým soupeřem, jenž atakuje postupové pozice.

Oba týmy se od počátku snažily hrát po zemi, více se to ale dařilo Mohelnici. Ta se tak již ve čtrnácté minutě dostala do první gólovky, Olejník ale z levé strany vystřelil jen slabě. To stejné se opakovalo o dvě minuty později, jen s tím rozdílem, že šlo o pokus z větší dálky a gólman Určic s ním měl trochu větší potíže.

Určicím se příliš nedařilo podržet míč a na soupeřovu polovinu nakoukly jen sporadicky, přesto mohl platit stav 1:0. Po Mráčkově faulu a standardní situaci z poloviny hřišti si na centr vyskočil Škoda a hostující gólman se musel vtáhnout skokem ke své levé tyči.

Z domácí strany to ale byla jediná nebezpečná akce za celý poločas a na dlouhé desítky minut i jediná přímá střela na bránu.

Hrozili tak opět hosté, ti ale vynikali častým přichycením v ofsajdu i zahazováním tutovek. Kapitán Kuba poslal svou střelu z levé strany těsně vedle vzdálenější tyče, hned dvakrát v rozmezí několika minut šel z pravé strany vstříc Nejezchlebovi Lukáš Hapal.

V prvním případě ho od půlící čáry marně naháněla domácí obrana, ale mladý útočník hostí po zemi vystřelil těsně vedle protější tyčky, ve druhém případě ještě nahrával před odkrytou bránu Olejníkovi, jenž ale trochu těžší balon poslal z první nad.

S blížícím se koncem poločasu zesílil déšť a postupně se také setmělo a lehce se zvedl větřík, i v těchto nezáviděníhodných podmínkách se lépe hrálo hostům. Hned v první minutě druhé půle, dlouhém míči za obranu a centru z levé strany musel po Kubově hlavičce skočit k pravé tyči Nejezchleb, o tři minuty později se Hapal unáhlil a při nadějně se rozvíjejícím brejku zbrkle z velké dálky vystřelil, když mohl ještě postupovat volným prostorem, nebo nahrát nabíhajícím spoluhráčům.

Neujal se ani centr z pravé strany po dalším brejku, v tomto případě zapracoval Javořík a před Kotůlkem míč na malém vápně odhlavičkoval do bezpečí. Domácí kontrovali rychlou akcí po zisku míče před svou bránou, když ho nákopem přenesli k levé lajně, odkud následovala přízemní přihrávka do vápna. Zde ale dobře zapracovala mohelnická obrana a k velkému ohrožení nedošlo, míč nakonec pohodlně ukryl Mucha.

Když už se zdálo, že se domácí svému soupeři vyrovnali a přestali ho pouštět do nebezpečných situací, přišel atak po pravé straně, Němečkova pobídka pro Kubu a rána mohelnického kapitána pod víko – nekompromisní zakončení určující rozdělení bodů v dohrávaném sedmnáctém divizním kole.

A brzy to mohlo být 0:2, po centru zprava, ale u první tyče nezamířil Němeček správně a poslal míč hlavou o kousek mimo. Domácí tak byli velice blízko vyrovnání. Z dobrých čtyřiceti metrů napřáhl David Javořík a dělovce určického pravého beka chyběly jen milimetry. Po odrazu od břevna totiž následoval dopad na brankovou čáru a ven.

V závěru už to domácí zkusili na tři obránce a škodu posunuli do útoku, ani tento tak se ale nesetkal s úspěchem. Do střelecké možnosti se dostal už jen Martin Svozil, z pravé strany hradbu těl neprostřelil a získal jen rohový kop. Z něj už ohrožení nepřišlo.

Napravit chuť si mohou hráči Určic v sobotu od půl páté, kdy nastoupí na hřišti Hranic.

TJ Sokol Určice – FK Mohelnice 0:1 (0:0)

Branka: 68. Kuba
Rozhodčí: Slavík – Handlíř, Trigas
ŽK: 31. Vaněk, 65. Škoda – 20. Mráček, 74. Kotůlek
Střely na bránu: 3:6
Střely mimo bránu: 1:8
Rohové kopy: 3:4
Diváků: 110

Sestava Určic: Nejezchleb – Javořík, Škoda, Skopalík, Ján (73. Schön) – Bokůvka, Vaněk (54. Bednář), Svozil, Hochman – Los, Haluza (78. Halouzka). Trenér: Evžen Kučera.

Sestava Mohelnice: Mucha – Krejčí, Fišara, Fiala, Mráček – Němeček, Kuba, Kotůlek (81. Knop), Olejník (87. Pinkava – Hapal (90. Kulíšek), Kopa (78. Šmíd). Trenér: Petar Aleksijevič.

Pohledem trenérů

EVŽEN KUČERA – TJ Sokol Určice:

„Moji kluci bojovali, dřeli a kdyby takto hráli s Otrokovicemi a Valašským Meziříčím, nemuseli bychom se nyní bavit o tom, že máme tři prohry za sebou. Bylo to sto a jedna proti předchozím utkáním. Ale dneska jsme bohužel narazili na těžkého soupeře, řekl bych v této půlsezoně nejlepšího. Nemůžu být spokojen s tím, že jsme nezabodovali, musím ale uznat kvalitu soupeře. Soupeř byl lepší, u všeho rychlejší. To bylo vidět. Ale kluci se na to nevyflákli. Mohelnice je velmi kvalitní soupeř a myslím si, že se naplňuje to, co jsem říkal před sezonou, že to bude jeden z kandidátů na postup. A myslím si, že se tam s takovým mančaftem neztratí. Je to mužstvo protkané zkušenostmi, odehráli tu velice kvalitní utkání.“

PETAR ALEKSIJEVIČ – FK Mohelnice:

„Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli, moc si tohoto vítězství vážím. Měli jsme čtyři situace, kdy jsme šli sami na gólmana, jednou jsme dokonce netrefili prázdnou bránu. Mužstvo Určic bojovalo a mohlo vyrovnat, měli jsme štěstí při střele do břevna, ale dle mého názoru jsme byli o gól lepší. Naše převaha vyplývala z velmi dobrého ataku a agresivního bránění, které dneska fungovalo po celý zápas. Upozorňoval jsem, že kvalita, kterou oni mají na hrotu a uprostřed, je velká a že se jim nesmí nechat prostor. Kluci to splnili velmi dobře a z toho pramenily i situace, kde jsme chodili sami na bránu. Zvládli jsme i standardky. Už několikrát jsme při nich doplatili na laxnější bránění, musím zaklepat, že teď to funguje. Jediné, co klukům mohu za dnešní zápas vytknout, je malá produktivita ve finální fázi.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...