Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

18 trebic_01Slunečné všední odpoledne předcházející večernímu rojení čarodějnic bylo vyhrazeno tradičně odloženému prvnímu jarnímu kolu Moravskoslezské ligy. V případě duelu Třebíče s Prostějovem byla v sázce třetí příčka průběžné tabulky. Už po čtvrtině zápasu bylo jasné, že hosté si třetí místo vzít prozatím nenechají. Díky Jiroušovi, který první gól dal a u druhého byl v zárodku výtečné kombinace, na jejímž konci byl Machálek, vedl Prostějov 2:0. V sobotu přijde určitě náročnější měření sil v Hulíně.

Trenér František Jura dodržel předpoklady s nasazením brankáře Kofroně, jinak se v Janáčkově stromořadí představila klasická sestava s Machálkem na levém kraji zálohy a s Krčem a Jiroušem na hrotu.

Domácí vstoupili do zápasu hodně tvrdě a hned ve druhé minutě dohrál Malý akci až do kontaktu s Kofroněm, což se vymstilo právě jemu, protože musel už po osmi minutách střídat. V 6. min. načechral Fládr balón na Jiroušovu hlavu, ten zatím mířil mimo. Z protiútoku vystrašil Kofroně pěknou střelou těsně vedle Dobrovolný a pak už přišla Jiroušova paráda – po přihrávce od parťáka z útoku se opřel do balónu a zavěsil přesně k pravé tyči Matiáškovy branky.

Po hektickém úvodu přišlo trochu zklidnění, orámované další prostějovskou trefou. V 23. min. si Jirouš potáhl balón středem hřiště, mistrnou uličkou uvolnil na pravém křídle Hirsche, ten nacentroval před branku, kde volný Machálek skóroval do odkryté třebíčské svatyně.

Kofroň příliš práce s domácími útočníky neměl, vše spolehlivě řešila obrana před ním. Snad jen po půlhodině hry likvidoval hlavičku domácích po rozehraném rohu. Na druhé straně se v 33. min. blýskl dobrou střelou Fládr, ovšem jen do boční sítě. Těsně před přestávkou se v hlavičkovém souboji ve vlastním vápně srazili Jirouš s Krejčířem, z čehož opět rezultovala chvilka ošetřování. V nastaveném čase vypustil Jirouš technickou „jedovku“, kterou Matiášek jen reflexivně vyrazil, Krčovu dorážku už stačila zblokovat domácí obrana.

Od úvodního hvizdu druhé půle pokračoval Prostějov v aktivní hře a odměnou mu byl třetí uklidňující gól. To si v 50. min. postavil v ideální pozici balón k přímému kopu Zelenka a trefil přesně k tyči! Teď na jaře chytila jeho kopací technika druhou mízu... Třebíčský trenér Zelníček zkoušel všechno možné, využil všech pět povolených střídání, ale soustředěný výkon Prostějovských nezlomil. Kofroň se musel vytáhnout jen proti dostatečně „výživné“ střele Válka. V 58. min. potáhl míč Machálek, přihrál na osu Zelenkovi, ten stačil ještě vystřelit v okamžiku, kdy byl faulován. Z následného přímého kopu mířil tentokrát těsně vedle levé tyče.

Chvíli po uplynutí hodiny hry se otřásla levá tyč Matiáškovy brány, do níž se trefil Hirsch, jemuž do dobré pozice sklepl balón Krč. Poslední čtvrthodinku herní koncentrace hostí přece jen poněkud opadla, čehož využil Chalupa, který vrátil za Kofroňova záda míč po rozehraném rohovém kopu. Sedm minut před koncem se ještě zviditelnil čerstvý ženáč Zatloukal, jeho hlavička po centru zprava mířila těsně vedle, vzápětí dobře forčekoval rozehrávajícího Matiáška. „Na trávníku nehraje rodinný stav žádnou roli,“ reagoval na dotaz, jak se mu hrálo poprvé ve stavu manželském. „Už se nemůžu dívat tolik po fanynkách, takže se víc soustředím na hru,“ dodal vzápětí s šibalským úsměvem.

„Vysoký jalovéééc“, linoucí se z jásající šatny, nejlépe vyjadřoval náladu týmu po dalším vítězném utkání. Doufejme, že se vítězná série udrží ještě v příštím kole v sobotu proti Spartaku Hulín.

Hlasy trenérů:

František Jura – 1. SK Prostějov

Před zápasem jsem ve skrytu věřil v tříbodový zisk a myslím, že jsme si ho plně zasloužili. Hráli jsme poctivý fotbal, soupeře prakticky k ničemu nepustili. O výsledku rozhodl třetí Zelenkův gól, ve druhém poločase jsme hru trochu otevřeli. Výhrady mám pouze k posledním patnácti minutám, kdy jsme ztráceli balóny, mohli jsme víc podržet míč. Jinak kluci předvedli disciplinovaný výkon, s nímž jsem spokojen.

Libor Zelníček – HFK Třebíč

Ze strany Prostějova to byl dnes velmi slušný výkon, my naopak předvedli náš standardní. Výkonnostní rozdíl byl vcelku zřetelný, takže utkání se vyvíjelo podle očekávání. Snažili jsme se sice kluky vyhecovat, aby neprodali kůži lacino, ale chvílemi bylo dění na hřišti až příliš jednoznačné. Reálná síla tohoto mužstva se pohybuje kolem 15, 18 bodů, s pětadvaceti bych byl nadmíru spokojen, a že máme 38, to mi přiznávám hlava moc nebere.

Horácký FK Třebíč – 1. SK Prostějov 1:3 (0:2)

Branky: 81. Chalupa – 9. Jirouš, 23. Machálek, 50. Zelenka

Rozhodčí: Černý – Hanáková, Julínek; ŽK: 60. Ujčík, 61. Podzemský, 86. Komínek – 88. Pančochář. Diváků: 130.

Sestavy:

Horácký FK Třebíč: Matiášek – Chalupa M., Komínek, Havránek, Chalupa P. (37. Chlup) – Svoboda Š., Podzemský, Ujčík (63. Benda), Dobrovolný – Malý (9. Válek, 60. Sedláček), Kostelecký (75. Hošek). Trenér: Libor Zelníček

1. SK Prostějov: Kofroň – Krejčíř, Pavlík, Hloch, Hirsch (90. Petržela) – Machálek (80. Šteigl), Zelenka (62. Rus), Fládr, Pančochář – Krč, Jirouš (53. Zatloukal). Trenér: František Jura
18 trebic_0218 trebic_03

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...