Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 22_1_sk_prostejovLoni na jaře totiž doma „eskáčko“ uhrálo jen bezbrankovou remízu, přestože šancí mělo tak na pět zápasů. Na podzim cestoval Prostějov do Orlové po sérii nevydařených výsledků, což mužstvo semklo a vybičovalo k zodpovědnému výkonu, korunovanému vychytanou nulou brankářem Burešem a využitím standardní situace Machálkem v závěru utkání.

Orlovská Slávia vyměnila v průběhu zimní přestávky trenéra Kelera za bývalého ligového rozhodčího Pavla Poledníka. Ten přebíral tým v nelehké situaci. „Chceme, aby se třetí liga hrála ve městě i v příští sezoně," nechal se před startem jarní sezony slyšet Poledník. Nespokojenost vedení klubu s podzimními výsledky se projevila odchodem šesti hráčů, z toho čtyř hrajících v základní sestavě. Do Orlové se vrátil Míšanec, taktéž na hostování z Karviné přišel Puškáč, ze Slovenska dorazili mladíci Janso, Golej a Kašša, zbytek doplnili dorostenci.

Slávisté měli do sezóny výborný vstup. Doma uhráli slušivou remízu 1:1 s rezervou Sigmy, pak porazili v Kunovicích 1:0 rezervu Slovácka, v obou případech byl úspěšný Kaizar. Slovenská posila Kašša pak rozhodl souboj se Žďárem, a poté se dva nejúspěšnější celky jara, Zábřeh a Orlová, rozešly bez branek, stejný výsledek se opakoval v posledním kole doma proti Břeclavi. Orlová nastoupila v sestavě Szarowski – Vlk, Kaizar, Skoupý, Janso – Sporysz, Vybíral, Puškáč, Kašša (88. Golej) – Kopel (46. Tomáš), Urban (75. Klimas). Ze sestupových starostí se tak nadcházející soupeř Prostějova posunul do klidného středu tabulky.

Prostějov se koncem týdne může posunout v tabulce směrem nahoru, ale taky zpět o dvě místa dolů. „Čelo tabulky je vyrovnané, v této soutěži rozhoduje především psychika, protože každý může s každým vyhrát, o čemž se přesvědčila Opava v Kroměříži. Pokud budeme hrát stejně jako dnes, můžeme jít nahoru, ale klidně taky můžeme prohrát, vítězství se Zábřehem bych nepřeceňoval,“ komentoval další ambice týmu trenér František Jura.

Za obdrženou červenou kartu v utkání se Zábřehem dostal kapitán mužstva Tomáš Mazouch od disciplinární komise stopku na tři soutěžní utkání. „Taková klukovina se v takovémto zápase a při stavu, který byl, prostě nesmí stát. Na druhou stranu emoce při zápase pracují,“ řekl k tomu Jura. „S Tomášem jsme to probrali, samozřejmě ho to mrzí, je to inteligentní kluk. Bohužel vrátit se to už nedá,“ přiblížil kouč hráčův postoj k incidentu.

Po nuceném střídání visel otazník nad startem dalšího zkušeného borce, stopera Petra Pavlíka. „Teď v pátek dopoledne to vypadá, že by Petr měl být v pořádku, a v sobotu nastoupit. Definitivně uvidíme po plné páteční tréninkové zátěži,“ byl aspoň v tomto případě optimistický Jura. Kromě Mazoucha by tak měl mít proti Orlové k dispozici kompletní kádr.
16 eskacko_orlova

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...