Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

kostelecanky 02Těsnou porážkou vstoupily fotbalistky Kostelce na Hané do jarní části okresního přeboru Blanenska. V celkově jedenáctém kole přivítaly na vlastním trávníku hráčky Medlánek a proti ambicióznímu nováčkovi podaly statečný výkon, přesto se nakonec potvrdily papírové předpoklady a jasný lídr tabulky si z Hané odvezl všechny tři body.

„Hned v páté minutě jsme inkasovali první branku, když se hosté trefili z přímého kopu pod břevno. Jinak to ale bylo vyrovnané a k ničemu jsme Medlánky nepustili, naopak sami jsme měli náznaky šancí. Hrozili jsme zejména z pravé strany, odkud Klára Knápková posílala nebezpečné centry,“ přibližoval hru v prvním dějství trenér domácího souboru Petr Merta.

Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu a Kostelečanky disponovaly optickou převahou, přesto to však byly právě ony, kdo musel lovit míč ze sítě, když v osmašedesáté minutě po odraženém míči zvýšila Velebová.

„Zareagovali jsme na to změnou rozestavení, Tomešovou jsem posunul do zálohu a mnohem více jsme hru otevřeli. Podařilo se nám brzy snížit, ale vyrovnat už ne, soupeř si to zkušeně pohlídal. Je to ale obrovská škoda. Měli jsme více ze hry a dostali jsme hloupé góly,“ vyrovnával se Merta s porážkou.

Děvčata ovšem i tak pochválil za to, že se o body popraly a nic nevzdaly. „Chválím za bojovný výkon, všechny k tomu přistoupily aktivně a hrály hodně dobrý zápas. Medlánky sice byly nejfotbalovějším týmem soutěže a hrály důrazně i rychle, k ničemu jsme je ale nepustili a měli jsme na to, abychom bodovali,“ shrnul vystoupení trenér kosteleckého družstva.

Znamená to tak, že jeho hráčky zůstaly na třetím místě právě za Medlánkami a Lažany. Hostující fotbalistky si připsaly již desátou výhru a stále tak platí, že jedinou ztrátu utrpěly v šestém kole, kdy právě s Kostelcem remizovaly doma 2:2. O víkendu zajíždějí Kostelečanky do Lažan, kde se s domácím týmem utkají v sobotu od 16 hodin.

TJ FC Kostelec na Hané - FC Medlánky 1:2 (0:1)

Branky: 76. Waltrová – 5. Valková, 68. Velebová. Sestava Kostelečanek: Drápalová – Hrazdilová, Zapletalová, Tomešová, T. Hubáčková – Hájková, Adamová – Knápková, Waltrová, Vykopalová – Řezníčková. Střídala: Šimková. Trenér: Petr Merta.

Ostatní výsledky 11. kola okresního přeboru žen:

Drnovice – Lažany 1:4, Ráječko – Kohoutovice nehlášeno.

Průběžná tabulka:

1.

Medlánky

11

10

1

0

53: 14

31




( 16)

2.

Lažany

11

7

2

2

31: 10

23




( 8)

3.

Kostelec na Hané

11

5

3

3

42: 14

18




( 0)

4.

Kohoutovice

10

4

0

6

12: 22

12




( -3)

5.

Ráječko

10

2

1

7

10: 41

7




( -8)

6.

Drnovice

11

0

1

10

5: 52

1




(-17)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...