Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Stejný výsledek, stejný průběh utkání, pouze zrcadlově otočený. To je stručná charakteristika nedělního dopoledne v Kunovicích, kde fotbalisté 1.SK Prostějov nastoupili k utkání jedenadvacátého kola MSFL. Domácí vedli po prvním poločase o dva góly, Prostějov se ale nevzdal a šel si bodovému zisku aktivně naproti. Trefy Krče a střídajícího Zatloukala daly výsledku definitivní podobu. Zopakoval se tak podzimní výsledek z prostějovského stadionu. V dalším dějství přivítá „eskáčko“ tuto sobotu od 16.00 hodin doma Zábřeh na Moravě.

Trenér František Jura udělal pro nedělní utkání změny v zadních řadách. Do branky se postavil opět Bureš, na stoperu se poprvé na jaře v mistrovském zápase představil uzdravený Hloch, což posadilo na lavičku Zatloukala a na levém beku se od počátku objevil Krejčíř.
Začátek zápasu byl podobný tomu předešlému se Zlínem jako vejce vejci. Ve 4. minutě Pavlík zblokoval střelu Trávníka, míč jdoucí zpět do pole vrátil s nešťastnou Krejčířovou tečí obloučkem do brány Lukáš - 1:0. Už o tři minuty později ale mohlo být vyrovnáno, kdy po hrubé chybě domácí obrany, jmenovitě Trávníka, šel sám na gólmana Krč. Míč směřující mezi tři tyče ale stihl Trávník odvrátit a chybu tak napravit; zcela volný Zelenka zůstal bohužel nevyužitý. Za dalších deset minut se hrnuli Fládr s Jiroušem na slováckého gólmana Melichárka, ten ale včasným vyběhnutím stačil nebezpečí zažehnat. Otěže zápasu do svých rukou přebírali pomalu hosté, kteří měli opticky více ze hry, po půlhodině hry udeřilo ale na druhé straně - Janečka si ve vápně zpracoval zblokovaný centr zprava a střelou opět lehce tečovanou obráncem zvýšil na 2:0. Poslední pětiminutovka první půle patřila hostům, snažícím se o kontaktní gól. Nejprve odvrácený balón po rohovém kopu dobře napálil Machálek, poté se Krč zjevil opět sám před Melichárkem, ten byl ale už příliš blízko střelci a pokus kryl.
Prostějov se nevzdal a do druhé půle vstoupil opět aktivně. Po deseti minutách se konečně dočkal – Jirouš potáhl balón po levé straně, zbavil se tří protihráčů a jeho přiťuknutí v šestnáctce využil Krč – 2:1. Následoval další tlak hostů, vyrovnání viselo ve vzduchu. Po hodině hry opět sklepl Jirouš ze vzduchu míč Krčovi, ten ho naservíroval Zelenkovi, jeho střela ale mířila nad bránu. V 69. minutě diváky zaujala Hirschova dalekonosná střela, leč úspěšná nebyla. Sedm minut před koncem Zelenka vybídl k další zteči Jirouše, jeho pokus Melichárek opět zneškodnil. V 87. minutě se musel vyznamenat Bureš, když vytěsnil na roh Trávníkovu střelu. Osud zápasu se lámal až v poslední minutě. Pojistku pro domácí měl na kopačce Bartoš, Bureš byl ale proti a rychle rozehrál, dlouhou přihrávku si před soupeřovým velkým vápnem zpracoval Zatloukal a precizní střelou k tyči odstartoval oslavy na lavičce prostějovského celku – 2:2! Ti mohli klidně brát i tři body, když v nastaveném čase rozehrál Mazouch přímý kop k tyči domácí svatyně, Melichárek se ale protáhl a míč vyrazil na roh.
Vzhledem k průběhu zápasu byla výsledná remíza nakonec zasloužená pro oba týmy, i když herně navrch měli hosté, kteří tak spíše mohou želet ztráty dvou bodů před dvěma zápasy v domácím prostředí.

POHLEDEM TRENÉRŮ: 
Jan PALINEK - 1.FC Slovácko „B“
„Prostějov nám to vrátil z podzimního duelu, taky jsme tam po první půli prohrávali o dva góly a nakonec to srovnali... Závěr jsme si bohužel nepohlídali, což mě mrzí hlavně u zkušených hráčů. Nemohu posoudit, jestli při vyrovnávacím gólu vybíhali obránci na ofsajd, že nám zůstal ve vápně úplně nekrytý hráč. Těsně předtím mohl rozhodnout Honza Bartoš, kdyby to líp trefil. Za výkon ve druhé půli si Prostějov bod zasloužil, remíza je myslím spravedlivá.“
František JURA - 1.SK Prostějov:
„Tentokrát bych neřekl, že jsme měli vlažný vstup do utkání, ve vápně nám však zůstal volný hráč, takže jsme opět brzy inkasovali. Vzápětí se dostal do čisté gólové šance Krč, nevyřešil to úplně ideálně, zápas po případném rychlém vyrovnání mohl být úplně jiný. Druhý gól jsme obdrželi prakticky z druhé střely na branku, opět volný hráč ve vápně, na toto si musíme dávat velký pozor. Už v prvním poločase jsme podle mého názoru byli lepším mužstvem, výkon kluků se mi dnes moc líbil. Ve druhé půli jsme jednoznačně dominovali na balónu, vytvářeli si šance, i ze standardních situací, a Slovácko jsme přehráli, z čehož mám radost. V závěru jsme zariskovali a poslali do hry tři útočníky a rychlostně vybaveného Šteigla. Naštěstí Tomáš Zatloukal to trefil fantasticky. Jsme nakonec rádi za bod, ale myslím, že jsme tady měli vyhrát...“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...