Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 tj_sokol_urciceTo papírově nejtěžší mají Určice zdárně za sebou. Na úvod divizního jara dokázaly vyhrát na půdě v té době vedoucího Havířova, před týdnem jen vinou slabší koncovky nebodovaly proti aktuálně třetí Opavě „B“ a v neděli dopoledne obraly o body i Slavičín. Ten vinou remízy 0:0 ztratil první pozici, kam se výhrou nad Petrovicemi navrátil Havířov.

„Byl to vcelku pěkný divizní zápas. Oni nám zabíhali po krajích, odkud centrovali, s hlavičkami si ale brankář poradil. S prvními třiceti minutami jsem byl spokojen. Hráli jsme dobře a povětšinou to bylo mezi šestnáctkami, zbytek utkání jsme odbojovali, s čímž jsem také spokojen,“ vážil si v pořadí třináctého venkovního bodu trenér Určic Evžen Kučera.
Utkání nenabídlo vzhledem k oboustranně fungujícím defenzivám přehlídku gólových příležitostí, přesto mohli vyhrát domácí i hosté. „Tentokrát se nám nedařila mezihra a ani ze standardek jsme moc nebezpeční nebyli, jednou to ale museli vykopávat
z prázdné brány. Domácí si vytvořili tři čtyři šance ze hry, ale velice nás podržel brankář,“ ocenil Kučera výkon Miroslava Nejezchleba
a doplnil, že ani slavičínský gólman nebyl zcela bez práce a například včasnými výběhy musel řešit některé ošemetné situace.
Hráči Určic tak mají na kontě již celkem třicet bodů a jedenáct kol před koncem se mohou soustředit na boje v horní polovině tabulky. „S úvodem jara jsem spokojen. Hráli jsme dvakrát venku a proti týmům ze špice. Snad budeme pro další kola v klidu, tabulka je ale nesmírně vyrovnaná
a čtrnáctý tým na nás ztrácí jen sedm bodů a my tři na prvního,“ poukázal na velice malé rozestupy mezi jednotlivými celky.
Pro utkání ve Slavičíně stále nemohl počítat s Radimem Vaňkem, naopak Patrik Hochman odehrál celé střetnutí a Michal Ján šel na plac v poslední minutě při taktickém střídání. „S Radimem je to zatím špatné, má natažený tříselný vaz. Patrik má sice šrámy, ale dalo se to vydržet, Michal s námi jel a od úterý už bude i trénovat,“ prozradil aktuality kouč Určic Evžen Kučera.
Příštím soupeřem jeho hráčů bude v neděli odpoledne Dolní Benešov, duel pátého s devátým celkem divizní tabulky skupiny „D“ začne v určickém fotbalovém areálu v 16.00 hodin.

FC TVD Slavičín - TJ Sokol Určice 0:0
Rozhodčí: Lakomý – Řezníček, Drápal. Sestava Určic: Nejezchleb – Bokůvka, Skopalík, Škoda, Javořík – Schön (75. Petrásek), Bednář, Svozil (46. Haluza), Hochman – T. Zapletal (70. Pekař), Los (90. Ján).
Trenér: Evžen Kučera.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...