Příjemnou noc, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sedmnáct bodů dělilo před vzájemným zápasem fotbalisty čtrnácté Hané Nezamyslice a vedoucího Sokola Pivín. A stejný rozestup mezi oběma celky platí také po skončení derby. Utkání prvního jarního a celkově šestnáctého kola „A“ skupiny I.B třídy příliš fotbalových momentů a gólem zavánějících šancí nenabídlo, není tak divu, že se zrodila bezbranková remíza.

To se oběma regionálním zástupcům stalo poprvé v sezoně, Nezamysličtí totiž i díky návratu Tomáše Buriánka konečně nedostali ani branku, Pivínští pak dosud remizovali pouze doma s Tovačovem.

Utkání začalo s přibližně dvacetiminutovým zpožděním, neboť se nedostavili dva ze tří nominovaných rozhodčích a muselo se improvizovat. Hráči si tak čas krátili bagem i střelbou na kasu... Teprve po tři čtvrtě na čtyři došlo k úvodnímu výkopu. Hru obou mančaftů výrazně ovlivňovali nepřesnosti v nahrávkách i střelbě, nákop střídal nákop a podle hesla „hlavně neudělat chybu“ se zadáci zbavovali balonů z první odkopem co nejdál od vlastní brány.

Navrch měli zpočátku hosté. Hned ve druhé minutě se při přečíslení míč dostal na pravou stranu k Vláčilíkovi a pivínský kapitán si to s chutí namířil do šestnáctky. V ní zvládl zasekávačku, ovšem střelu vyslal jen do noh připraveného obránce. O pár minut později vyškrábl Buriánek do autu rohový kop z levé strany a na dlouhou dobu to bylo vše.

Domácí se osmělili až ve třetí desetiminutovce, když zleva prošel do šestnáctky Dokoupil, jeho nahrávku napříč malým vápnem ale hosté zpacifikovali. A hrozili opět oni. Standardku z poloviny hřiště vyboxoval Buriánek těsně před naskakujícím útočníkem, centr z pravé strany odvracel Musil na roh, Labounkovu střelu z okraje pokutového území nezamyslický gólman lapil. Lídr tabulky to ještě vyzkoušel hodně nepřesným volejem z pětatřiceti metrů a o kousek mimo letícím „přímákem“ z pětadvaceti metrů. Jinak se za úvodních pětačtyřicet minut nic zaznamenáníhodného nestalo.

Poločas číslo dvě začali lépe domácí. Ti rychle na polovině rozehráli odpískaný faul, přenesli míč do vápna k nohám Musila, jen ale vypálil slabě a nepřesně na přední tyč. „Turci“ kontrovali Vláčilíkovou šancí o minutu později, ale ani jeho střela z nadějné pozice mezi tři tyče nezamířila.

V utkání proti sobě opět nastoupila hned trojice bratří Fialků a v padesáté minutě se podařeným průnikem u autové čáry ukázal prostřední z nich - Vladimír. Spoluhráči ale jeho práci devalvovali nepřesným centrem a bylo po akci. Hodně nepřesné bylo i Vláčilíkovo zakončení z první z přibližně dvaceti metrů, pouze závarem skončil centr Vladimíra Fialky z pravé strany.

Na pomezí druhé a třetí půlhodiny se ale dvě gólovky přece jen narodily. Nejprve se v ní po vráceném míči do vápna ocitl Frýbort, střelu pivínského stopera ale obrana zablokovala, na opačné straně trkl do centru z pravé strany Jiří Přidal, jeho hlavička ale zamířila mimo. Na startu poslední čtvrthodiny mohli jít hosté do brejku dva na jednoho, ale Labounek to pokazil přihrávkou přesně na nohu beka, Nezamyslice kontrovaly útokem po pravé straně, centrem při ponechané výhodě a ranou Radka Fialky bez přípravy, leč pouze do blokujícího protihráče.

Tři body pro domácí měl na hlavě či noze Musil. Při centru z levé strany měl ve vápně relativně dost času na zpracování, ale zkusil to z první, jeho hlavička ale Nováka nezaskočila. A slavným se tak mohl stát střídající Stanislav Filka, excelentnímu hlavičkáři ale kop nevyšel a z velice nadějné pozice uvnitř vápna nemířil přesně. Epilogem pak byla standardka v podání Svozila, kterou zeď odrazila na rohový kop. Z něho už nebezpečí nepřišlo.

Pivínští si dělbou bodů uchovali první příčku a v dalším kole vyzvou doma v neděli od 16 hodin v dalším derby Mostkovice, Nezamysličtí mají nově dvanáct bodů a o další rozšíření svého konta se pokusí ve stejný čas na trávníku Tovačova.




TJ HANÁ NEZAMYSLICE – TJ SOKOL V PIVÍNĚ 0:0 (0:0)

I.B TŘÍDA, SKUPINA „A“ – 16. kolo

Střely na branku:      1:3
Střely mimo branku: 4:10
Rohové kopy:           3:5

Rozhodčí:      Dokoupil – Zbožínek, Mariánek
Žluté karty:   56. Michal Lakomý – 50. Vláčilík, 81. Tydlačka
Diváků:         150

 
TJ Haná Nezamyslice:
Buriánek – Hájek, Michal Lakomý, Miroslav Lakomý, R. Fialka (89. Dostálík) - J. Přidal (60. T. Přidal), Návrat, V. Fialka, Dokoupil – Musil (88. Moravec), Máj
Trenér: MAREK PAVELKA

 
TJ Sokol v Pivíně:
Novák – Zbožínek, Frýbort, Martinec, R. Švéda – Vrba, Tydlačka (82. Filka), J. Svozil ml. – Vláčilík (65. Šišma), P. Fialka, Labounek
Trenér: JAROSLAV SVOZIL STARŠÍ





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...