Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 22 fc kralice na haneUběhlo dvacet minut hry a fotbalisté Kralic na Hané si teprve uvědomili, že přípravné období už skončilo, teď jde o body... V té době už ovšem s Kozlovicemi prohrávali o dvě branky, hosté navíc ještě pár dalších velkých šancí zahodili. Po zbytek zápasu již sice byli domácí herně lepší, nabranou ztrátu ovšem navzdory brzkému snížení dotahovali marně. Naopak vedoucí tým krajského přeboru svou výhru v závěru pojistil.

Za příjemného sluníčka, ale chladného a postupně sílícího větru začali kozlovičtí hráči ve velkém stylu. Hned v 8. minutě vsítil jejich první jarní branku Lukáš Kaďorek (0:1), o čtyři minuty později a centru z levé strany hlavičkoval nabíhající Navrátil o zem nad bránu a přesně po čtvrthodině hry napálil Dohnal po rychlé akci ze zhruba pětadvaceti metrů břevno. Na konci úvodní dvacetiminutovky už při domácích tolik štěstí nestálo. Hosté využili jejich výrazného vysunutí, podnikli rychlý protiútok a po vysokém míči téměř od poloviny hřiště předvedl nádherné zakončení Tomčík. Nejprve si nadhodil míč přes brankáře, následně pohodlně hlavičkoval do prázdné brány – 0:2. „Ztráta balonu, kdy ho máme pod kontrolou, rychlý nákop za obranu, taková kombinace, kdy se stopeři začali pozdě posunovat a přebírat si hráče. Dvě totožné chybky, z nichž jsme dostali oba góly... Potom jsme sice ovládali střed hřiště, sbírali jsme odražené míče. Kdybychom to plnili od začátku, nevěřím, že by tu Kozlovice vyhrály,“ litoval promarněného vstupu do střetnutí trenér Kralic Petr Gottwald.

Až za tohoto stavu se domácí probrali a brzy se dočkali také odměny. Kopečného roh z pravé strany nadělal ve vápně Kozlovic velké zmatky, až se k odraženému míči prodral důrazný Neoral a po zemi z malého vápna propálil vše - 1:2. Domácí vzápětí předvedli rychlý brejk, po němž jim ovšem při centru i odraženém míči chyběl chloupek, na opačné straně mohl postupovat sám na Milera Navrátil, neměl však rychlost. Atraktivní fotbal nahoru dolů, jemuž nechyběla bojovnost, rychlé akce, vysoké míče ani kombinace po zemi, bavil také v následujících okamžicích. Na Kopečného centr z levé strany nedosáhli Cibulka ani Dostál, na opačné straně se po krátké a pomalé malé domů ocitl hostující útočník z ostrého úhlu před poloprázdnou bránou, volil však zpětnou přihrávku, kterou kralická obrana odvrátila.

Druhý poločas začal třemi střeleckými pokusy z levé strany v rozmezí několika sekund Kopečný. Při prvním pokusu i dorážce byl brankář na místě, následující snahu zablokoval jeho bombu bránící hráč. Hosté kontrovali dvěma nebezpečnými akcemi. Při té první šel Dohnal sám středem hřiště, vystřelil však slabě po zemi doprostřed, při té druhé utekl na levé straně Heger, padající Miler míč pouze nadrazil a v cestě do brány mu hlavičkou zabránil až vracející se Jamrich.

Na aktuální situaci zareagoval domácí trenér střídáním, kdy místo Cibulky poslal na plac Vybíhala. To mimo jiné znamenalo, že Répal se přesunul do středu obrany, nový hráč zaujal jeho místo v záloze a stoper Neoral putoval na hrot s cílem využít své postavy i svých schopností a vlastností. To se dařilo a šestadvacetiletý hráč vyhrával pro své spoluhráče spoustu míčů. „Byl to můj experiment, protože Neoral má výbornou hru tělem, je těžko odstavitelný od balonu, má vynikající fyzickou kondici, kterou prodá po celých devadesát minut. V útoku je natolik agresivní, neustále v nabídce a potvrdil to i dneska. Byl naším jednoznačně nejlepším hráčem,“ pochválil ho kralický kouč Petr Gottwald.

Domácí nadále praktikovali nátlakovou hru, napadali vysoko a nedopřáli hostům čas na poklidnou rozehrávku, nedařilo se jim však míč dotlačit až do brány. Radovali se tak kozlovičtí hráči i skupinka jejich fanoušků. Přišla totiž rychlá akce po pravé straně, centr z pravé strany, který minul Répal a střídající Václavíček nekompromisně narval míč pod víko - 1:3.

Kraličtí nakonec ještě mohli závěr duelu zdramatizovat. Hned po rozehře totiž přišla jejich největší tutovka, když se do centru z levé strany položil uvnitř vápna Dostál, Mánek však stál na správném místě a míč vytěsnil.

V poslední minutě se jim pak po rohu nepodařilo propálit změť těl a dvougólová výhra hostí se stala realitou.


FC Kralice na Hané - FK Kozlovice  1:3  (1:2)
Branky: 27. Neoral - 8. Kaďorek, 19. Tomčík, 82. Václavíček. Rozhodčí: Sedláček – Silný, Hodaň. Žluté karty: 75. Répal, 88. Neoral - 40. Tomčík, 86. Michal Král. Diváků: 120.

 Sestava Kralic na Hané:
Miler – O. Petržela, Martinka, Neoral, Jamrich – Dostál, Nečas, Répal, Kopečný – Lehký, Cibulka. Trenér: Petr Gottwald.

 Sestava Kozlovic:
Mánek – Zezula, Martin Král, Michal Král, Heger – Tomčík – Kaďorek, Dohnal, Schlehr, Talla – Navrátil. Trenér: Tomáš Martinek.


POHLEDEM TRENÉRA
Petr GOTTWALD - FC Kralice na Hané:
„Z pohledu fanouška to bylo pohledné utkání. Diváci viděli čtyři branky, škoda, že tři v naší síti. My jsme trošičku prospali začátek do dvacáté minuty, ale postupem času jsme začali tlačit, brali jsme otěže do svých rukou. Patrné to bylo ve druhém poločase, kdy jsme je skoro vůbec nepustili na svou branku, ale bohužel Kozlovice mají svoji kvalitu, svoji sílu a ne nadarmo jsou první s takovým bodovým ziskem. Ale příjemně mě překvapilo moje mužstvo, rvalo se o lepší brankové pozice. Tlak byl markantní, bojovný, kluky jsem pochválil za jejich výkon a přístup. Pokud to budeme předvádět i dál, nemám strach a body budeme odněkud vozit. Kozlovice jsou špička, mají na postup a dneska to prokázaly.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...