Příjemnou noc, dnes je středa 17.4.2024
svátek slaví Rudolf,
zítra Valérie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 memorial_vitezoveFOTOGALERIE Sobotní odpoledne dne 21. července patřilo na hřišti protivanovského Sokola vzpomínce na jeho bývalého člena, Aleše Rusa, který bohužel před dvěma lety prohrál svůj poslední souboj s těžkou nemocí. To vedlo jeho spoluhráče a kamarády k uctění Alešovi památky, jak jinak než fotbalovým zápasem, jenž se postupně stává tradicí. Po nultém a loňském ročníku jsme letos byli svědky v pořadí již druhého ročníku Memoriálu Aleše Rusa, ve kterém se představila čtveřice týmů.

Ivana Rusová se již tradičně ujala slavnostního zahájení i čestného výkopu, kterým odstartovala další ročník memoriálu, nesoucí jméno jejího zesnulého manžela. Ani krátká průtrž mračen či chladné počasí, jenž svými teplotami vůbec nepřipomínalo letní období, nenarušilo samotný průběh celého turnaje. První zápas obstaraly týmy spoluhráčů Aleše Rusa a hasičů z Prostějova, kteří přehráli svého soupeře v poměru 3:1 a zajistili si tak postup do finále. Následné utkání patřilo hráčům Besedy Prostějov a mužstvu Policie ČR Prostějov. Zkušený tým Besedy bohužel rychlostně nestačil na své protivníky a podlehl svému mladšímu soupeři 0:3. Pro nabrání sil do utkání o třetí místo byla na programu bohatá tombola, která mohla vzniknout díky štědrosti sponzorů této akce. Na pomyslnou bednu nakonec po vyrovnaném boji, i když výsledek naznačuje něco jiného, vystoupalo mužstvo spoluhráčů po výhře 5:2. Hráči Besedy vyhořely na kráse svých akcí, kterým chyběl už jen gólový efekt. Ve finálovém zápase se střetly dva vcelku omlazené týmy. Vyrovnaný boj byl vidět po celé střetnutí a zápas tak dospěl až k penaltovým rozstřelům. V nich se nakonec z celkového triumfu radovalo mužstvo Policie ČR Prostějov a převzalo vytoužený pohár z rukou Ivany Rusové. V poraženém týmu hasičů se prezentovali mimo jiné i oba synové Aleše Rusa, Adam a Aleš. Po celou dobu bylo zajištěno občerstvení, děti měly k dispozici skákací nafukovací atrakci ve tvaru fotbalového míče. Noční zábavu přímo na hřišti obstarala skupina Tandem.

„Když si uvědomím, kolik lidí si udělá čas a obětuje tomu celou sobotu, mám z toho obrovskou radost, je to opravdu dojemné. Neberu to jako něco smutného, ba naopak pozitivního. Ráda navštěvuji jeho kolegy, hasiče, kteří mě vždy dokážou nabít novou energií,“ svěřila nám své dojmy Ivana Rusová.

„Jsme rádi, že se z toho stává tradice, protože se tu sejde parta lidí, aby uctila památku skvělého fotbalisty, ale především člověka. Vše vzniklo před dvěma lety, kdy to byl pro nás pro všechny šok a společně s jeho kolegy, hasiči, jsme odehráli fotbalové utkání. Další rok jsme již po společné domluvě uspořádali tento memoriál, kde všechny generace mají možnost nějakým způsobem zapojit se do této akce. Dnes se tu třeba sešly dva styly. Byli tu jednak hráči, působící stále v některém klubu na okrese, ale i generace hráčů, která patřila k tomu nejlepšímu v nedávné minulosti. A právě tito hráči dnes předvedli nejlepší fotbal i když už třeba rychlostně na své mladší protivníky nestačili. Poděkování patří také všem sponzorům a představitelům městysu Protivanov,“ pronesl závěrem spoluorganizátor Josef Pospíšil.

Výsledky:
Hasiči Prostějov – Spoluhráči Aleše Rusa 3:1
Beseda Prostějov – Policie ČR Prostějov 0:3

O 3. místo:
Spoluhráči Aleše Rusa – Beseda Prostějov 5:2

Finále:
Hasiči Prostějov – Policie ČR Prostějov 1:1 (3:4pk)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...