Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 24 25 pivinS jednou posilou vstupují do jarních bojů ve III. třídě fotbalisté pivínského „béčka“. Ti si na podzim dokráčeli k poklidnému devátému místu a ve zbytku sezony jim bude vypomáhat rovněž Martin Sedlák, jenž v aktuálním ročníku stihl osm set minut a dvě branky v I.B třídě. Nyní ale dostává přednost studium a v Pivíně vyměnil „áčko“ za „B“-tým.

„Po celý podzim jsme měli dost jiné sestavy. Nejde nám o umístění, ale o to, aby si zahráli mladí, náhradníci z 'áčka' i ti starší. Čím výš v tabulce skončíme, tím samozřejmě lépe, nikam se ale netlačíme,“ představil své mužstvo trenér Pivína „B“ Pavel Sedlák. V Pivíně stabilně nastupují tři dorostenci a velmi dobře také funguje spolupráce s „áčkem“. „Co šéftrenér řekne, to platí. Čistě náš kádr má dvanáct třináct lidí, s výpomocí nás ale sedmnáct bývá a jsem rád za pět střídání,“ pochvaluje si letní pravidlovou novinku.

Jarní část zahájí Pivínští již o víkendu dohrávkou s Mostkovicemi „B“, po šestnácti odehraných zápasech je z toho zatím pětibodový náskok na dvanáctý Brodek, což by při zachování IV. tříd mohla být ještě sestupová pozice. „My budeme snad v pohodě. 'Áčko' postoupit nechce, raději bychom zachránili 'trojku', takže bychom posílili. Navíc jsme vždy prohráli jen o gól a po velkých chybách,“ očekává relativně klidné jaro Pavel Sedlák.

Od plánované reorganizace očekává zejména snížení počtu zápasů. III. třída je podle něj nesrovnatelná se IV. třídou a hlavní pro pivínského kouče nyní je, že hráči chodí a nestává se, že by byl problém složit jedenáct hráčů. A jak očekává, že dopadne boj na čele o jediné postupové místo? „Možná postoupí Skalka, ale spíše to vidím na Kralice. Na Skalku na podzim přišlo dvě stě lidí a vytvořili skvělou kulisu. Na jaře na ně chceme postavit to nejsilnější a potrápit je,“ těší se na velké derby kormidelník Pivína „B“ Pavel Sedlák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...