Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 29 prostejov prerov1Relativně milosrdný mají los mají prostějovští fotbalisté, kteří v prvním jarním kole MSFL přivítají na domácím trávníku areálu SCM Za Místním nádražím předposlední Kroměříž. Zdálo by se, že nic nebrání plynulému přechodu ze zimní přípravy do plné mistrovské zátěže, jak ale dobře víme, papírové předpoklady jsou mnohdy velmi ošidné...

Ostatně o tom „eskáčko“ mohlo přesvědčit v úvodu tohoto ročníku, když si z půdy tehdy poslední Kroměříže přivezlo pouhý bod. „Vyrovnávací gól jsme soupeři darovali,“ konstatoval po utkání prostějovský lodivod Jura, když předtím pochválil Pančocháře za ukázkové zakončení vydařené akce.

Na soupeřově „dvorku“ se přes zimu leccos změnilo. Počátkem roku nastoupil na pozici ředitele Bohumil Páník, který o měsíc později převzal od Romana Sklenáře i samotné trénování „A“-týmu. Ambice tohoto fotbalového odborníka nejsou malé. Podle prosakujících zpráv chce nejpozději do pěti let chce vybudovat z Kroměříže silný regionální klub s potenciálem na druhou ligu!

To dokazuje i skutečnost, že žádná z podzimních opor Hanáckou Slávii přes zimu neopustila. V sestavě pro sobotní zápas v Prostějově by tak neměli chybět ani někdejší účastníci nejvyšší soutěže Dobeš, Zapletal, Perůtka či Steiner, stejně jako Stojaník, poslední pamětník novodobé slavné éry kroměřížské kopané. Z podzimního kádru odešli pouze brankář Adamuška a obránce Novotný, které mají nahradit vlastní dorostenci.

„Soupeř přes zimu posílil, nebude mít u nás co ztratit, rozhodně nečekám lehké utkání,“ poznamenal k nadcházejícímu duelu František Jura, generální sportovní manažer 1.SK Prostějov. Důležité je, že si toho jsou vědomi i samotní hráči, takže by nemělo dojít k podvědomému podcenění soupeře. V sestavě „eskáčka“ bude zcela jistě chybět stoper Pavel Hloch, ostatní by měli být na start jarní sezóny k dispozici.

Fotbalové jaro odstartuje v Prostějově tuto sobotu 22. března od 15.00 hodin.

11 23 soupiska 1 sk 11 17_pozv_skprostejov 11 23 pohyb eskacka

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...