Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
11 24 25 petr gottwaldTrochu specifickou zimní přípravu zvolil pro tentokrát kouč Kralic na Hané Petr Gottwald. Oproti předchozím zvyklostem vsadil na méně „přáteláků“ a nepřihlásil mužstvo na žádný přípravný turnaj. S využitím dlouhých týdnů a měsíců je ale spokojen a věří, že se to promítne i do zbývající části krajského přeboru. Ten odstartují Kraličtí již v sobotu odpoledne doma proti Kozlovicím.

„Celkově proběhla příprava podle našich plánů a očekávání. Splnili jsme to, co jsme chtěli. I teplé počasí bylo ku prospěchu, nejsem zastáncem kruté zimy, kdy je hodně sněhu. Trénovali jsme na umělé trávě v Prostějově a malé ploše v Kralicích na Hané, k tomu byly i nějaké výběhy,“ představil Gottwald letošní model přestávky mezi podzimní a jarní částí nejvyšší krajské soutěže.

Jím vedené mužstvo si tak nejprve poradilo 4:1 s Konicí, poté padlo 1:2 s dorostem 1.SK Prostějov a 3:4 s Rousínovem. Právě tento zápas Gottwalda ani trochu nepotěšil. „V prvních utkáních jsme drželi obrannou linii po taktické stránce, i duel s dorostem hodnotím navzdory výpadku pozitivně. Šance byly, dobře jsme presovali, jen nám to tam nespadlo. Duel s Rousínovem ale kromě brankáře nevyšel všem deseti hráčům. Asi na nás dopadla únava, byli jsme pomalí, nevýbušní, takže jsem byl i naštvaný,“ zrekapituloval přípravné souboje s tím, že od tohoto utkání je ale ještě dost času dostat se do pohody, aby se podařil cíl v podobě umístění v horní polovině tabulky.

Netradičně v úterý večer se pak uskuteční generálka s Lipovou, která má ve svém kádru hned několik kralických hráčů. „O víkendu už Lipová měla domluveného soupeře, navíc to v rámci tréninku pojmeme jako modelové utkání. A protože se možná nesejdou, tak je doplníme z našich řad,“ poznamenal k tomu trenér Kralic Petr Gottwald.

Během zimní přestávky se musel smířit se ztrátou Jana Petráska, Marka Pořízky a nakonec i Pavla Valtra. Místo nich jsou členy kádru navrátilec z Určic Vít Kopečný a zkušený univerzál Otakar Cetkovský. „Další změny směrem ven zatím nebudou, snažíme se naopak o příchod jednoho až dvou nových hráčů. Na dotažení je čas do šestého dubna, kdy končí přestupní období,“ věří úspěšný lodivod, že by třeba i po startu jara mohl svůj kádr mírně rozšířit.

Neúspěšné byly totiž námluvy s Čechovicemi, odkud se Gottwald snažil získat dvojici Machynek-Vlach. Ani v jednom případě ale aspoň prozatím neuspěl. „U Machynka došlo k chybě v komunikaci, o ničem nevěděl... Případné spolupráci v budoucnu by se ale nebránil. O Vlacha jsem měl eminentní zájem, ztroskotalo to ale na nedostatku hráčů Čechovic. Je to obrovská škoda,“ mrzely Gottwalda neúspěšné námluvy.

Z přístupu čechovického klubu příliš nadšený nebyl a vysvětlil také proč... „Hrát I.A třídu bez šance na postup a sestup je možnost zabudovat dorostence. A neumožnit hráči vyšší soutěž, sžít se s novým kolektivem, zkusit si jiné tréninky, je dle mého názorz škoda. Chápu jejich důvody, ale kdo dnes na okrese má hráče? Jsou to spojité nádoby, také chtějí hráče a potřebují spolupracovat,“ sdělil s tím, že možná ještě dojde k výměně za Suchomela, jenž je kralický a touží hrát v Čechovicích.

Zavděk tak mohl vzít pouze dvěma novými hráči a možností vyzkoušet fotbalisty na netradičních postech. Kanonýr Josef Cibulka tak nastoupil i na pozici levého beka, Ondřej Petržela uprostřed zálohy. „Praktikujeme útočný styl, kdy se do útoku zapojují i beci. Cibulka je na levé straně hodně ofenzivně založen, tak jsme zkusili experiment. S Rousínovem jsem ale točil na několika postech hned pět lidí,“ ozřejmil Gottwald. A co mohl z těchto pokusů vyvodit? „Otevřelo mi to hlavu, kam koho nedávat... (smích) Zkoušíme i odolnost a přepnutí myšlení, snažím se klukům vnutit taktiku a fotbalové myšlení. Hrají s chutí, ale
z přemíry snahy dělají dorostenecké chyby, kterých je potřeba se oprostit,“ věří v postupné zlepšení.

První ostrý zápas čeká hráče Kralic v sobotu od 15.00 hodin proti jasnému lídrovi z Kozlovic. U nich na podzim dostali 4:1. „Mají obrovskou kvalitu a bude to zkouška ohněm. Nehrozí žádné podcenění, na druhou stranu nebojíme se jich, jsme nachystaní a těšíme se na ně. Uvidí se po devadesáti minutách, kdo je na tom lépe,“ nevzdává se dopředu Petr Gottwald, který touží, aby Kralice byly druhým týmem, komu se v aktuální sezoně podaří Kozlovice porazit.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...