Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 24 25 evzen kuceraZ velké části nový tým musel během několika zimních měsíců vytvořit hlavní trenér Určic Evžen Kučera. Do Rakouska totiž odešli opory z podzimní části Ivo Zbožínek s Matouškem, „eskáčko“ si stáhlo Ruse, Skopalík byl dlouho zraněný, na marodce jsou stále Ján s kolenem a Dragon s achillovkou. Nováčky v kabině jsou naopak exkoničtí Schön s Bednářem, uničovský Filip Škoda a Jan Petrásek, posila z 1.SK Prostějov. „Co jsme chtěli, to jsme splnili. Po celou zimní přípravu jsme ale vinou práce a zranění nebyli kompletní.

Věřili jsme, že se nám podzimní kolektiv podaří udržet, ale bylo to těžší, než jsme čekali,“ ohlížel se Kučera za uplynulými týdny s trochu chmurným hlasem. Až na „přátelák“ s Blanskem nebyl zatím s herními výkony příliš spokojen, je to ale také tím, že měl k dispozici zhruba dvanáct lidí a musel spíše látat. „Snad to vše dobře dopadne, bude to ale určitě těžší půl sezona. Naštěstí máme něco nahraného, v žádném případě nechceme mít zejména záchranářské problémy. Stále jsme sice nováček, soupeři už ale o nás mnohé ví a nehrozí jejich neznalost či podcenění. Budou připraveni,“ připravuje se na střídmější odvetné boje.

Do jarní části vstoupí jeho hráči už o nadcházejícím víkendu duelem na půdě vedoucího Havířova, tedy celku, který doma dokázali porazit vysoko 4:0. „Na podzim jsme chtěli mít po čtyřech zápasech šest bodů, totéž platí i teď na jaře, ať to bude doma nebo venku. Hlavně musíme včas zabojovat, aby nebyly problémy. Sice máme šestadvacet bodů, ale je tu patnáct vyrovnaných mančaftů a s posledními Otrokovicemi jsme mohli za první poločas dostat pět šest gólů,“ upozornil Kučera, že jeho tým nečeká nic jednoduchého.

I vzhledem k tomu, že podzimní soupiska se jevila kvalitnější než ta současná. „Kádr je asi slabší, ale každý zápas je jiný a může se zadařit. Zatím nejsme spokojeni, ale doufáme, že se podaří dát vše dohromady a bude nás zdobit nasazení a bojovnost,“ přeje si trenér Určic, jenž očekává vyrovnanost soutěže i na jaře a boj o postup i sestup až do posledního kola.

A jak se zatím jeví nové tváře? „Do party zapadli dobře. Filip je důstojnou náhradou za 'Zbožu' a půjde ho při nákopech využít i v útoku, musí ale ještě potrénovat a dostat se do rytmu. Petrásek má natažený sval, ale může hrát na pravé obraně i záloze. Bednář se hodí do zálohy a Schöna můžeme použít v záloze i útoku,“ odtajnil různé varianty Evžen Kučera O základní sestavě má již určický lodivod relativně jasno, byť je známý tím, že je často obměňuje. „Máme několik variant, bude to ale záviset i na zdravotním stavu. Snažíme se mužstvo předělat, protože se nám rozpadla obranná čtyřka, a když Hochmana posuneme dozadu, tak je i středová řada nabouraná. Bude to chvilku trvat, je to ohromně těžké. V létě to bylo mimořádné, od druhého ´přáteláku´ nám vše fungovalo,“ sdělil Večerníku Kučera s tím, že zpočátku bude rád, když bude mít k dispozici čtrnáct hráčů. Dlouhodobě indisponovaný Michal Ján je totiž sice již po operaci, ale trénovat bude moci až za dva tři týdny.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...