Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 22_roman_pinkavaHlavním konkurentem kralické rezervy v boji o jediné postupové místo do II. třídy mají být fotbalisté Skalky. Ti se posunu směrem výš dočkali již při své premiérové sezoně, když společně s Plumlovem „B“ prošli z IV. do III. třídy soutěží OFS Prostějov, nyní ztrácejí třináct kol před koncem pouze dva body na vedoucí příčku. Odvetu se současným lídrem navíc odehrají na „domácím“ hřišti v Klenovicích na Hané. „S body i umístěním jsme určitě spokojeni. Do soutěže jsme šli s velkým očekáváním a spoustu týmů jsme vůbec neznali. Začátek podzimu nám vyšel výborně, první dva zápasy jsme vysoko vyhráli, ale poté přišlo vystřízlivění v Kralicích, kde jsme tamnímu ´béčku´ podlehli a poznali jsme, že ve třetí třídě jsou dobré týmy,“ připomněl hrající kouč Roman Pinkava vítězství 8:0 nad Zdětínem „B“ a 13:0 s Vrahovicemi „B“ i následnou porážku 0:2 od lídra soutěže.

Zbytkem podzimní části prošel jeho tým již bez porážky, ze čtrnácti utkání hned v deseti zvítězil a pouze s Pivínem „B“, Nezamyslicemi „B“, Vícovem a Pavlovicemi se rozešel nerozhodně. „Podávali celkem vyrovnané výkony, ale už to nebyly tak jednoznačné výsledky. Konec podzimu byl už z naší strany horší. Přišly nemoci, zbytečná vyloučení, zhoršila se tréninková docházka a bylo to poznat. I tak jsme ale spokojeni,“ uznal Pinkava.

Co stálo za tím, že se Skalce podařilo tak rychle adaptovat na vyšší soutěž a okamžitě patřit na špici? „I když bývá letní pauza krátká, tak jsme celkem dobře potrénovali. Scházeli jsme se třikrát týdně, přišli k nám čtyři kluci na hostování a z Pivína jsme koupili mladého Martina Cesara. Určitě není pravda, že z Pivína odešlo dvacet lidí do Skalky, bylo jich jen devět,“ usmíval se hráč i trenér Skalky v jedné osobě.

Ze svých svěřenců ocenil výkony Jiřího Kaděry v útoku, Martina Glouzara na pozici krajního záložníka a také Pavla Mlčocha. Pro jarní část se ale musí vypořádat hned s několika změnami. „Adam Prášil ukončil hostování a zamířil zkusit štěstí do Čechovic, Martin Cibulka přerušil ze školních důvodů kariéru. Naopak to u nás po půlroční odmlce zase zkouší Ladislav Merda z Klenovic a z hostování v Otaslavicích se vrátil Radek Maňák,“ odtajnil novinky Roman Pinkava.

Největším favoritem na postup jsou pro něj Kralice na Hané „B“, ale nepodceňuje ani Tištín, který těží hlavně ze zápasů doma. A promluvit do dění na čele mohou podle Pinkavy i Dobromilice. „Naším cílem rozhodně není postup. Okresní přebor je nad naše síly a hrát někde o záchranu není nic záživného... Chceme hrát do pátého místa a po skončení soutěžního ročníku se uvidí. Hlavní je bavit diváky, jimž bych chtěl moc poděkovat za podporu. Jezdí s námi ve velkém počtu i na venkovní utkání,“ poukázal na věrné fanoušky.

S přechodem do vyšší soutěže zaznamenal i výrazný výkonnostní rozdíl. „Kvalitnějších mužstev je víc a fotbal je na vyšší úrovni. Je potřeba víc běhat, soubojů je víc a v soutěži hraje dost zkušených fotbalistů z vyšších tříd. Rozdíly mezi nejlepšími a nejhoršími týmy jsou ale velké, některá mužstva by nehrála na čele čtvrté třídy,“ domnívá se.

A jak je spokojen se svými vlastními výkony na hřišti. „Ve čtvrté třídě, když jsem dělal asistenta Lukáši Mráčkovi, tak to ještě bylo dobrý a dařilo se mi. Po převzetí hlavního trenéra to bylo horší, člověk musí po celou dobu hry sledovat hráče, organizovat hru a už se tolik nesoustředí na svůj výkon. Moje hra tak šla dolů. Od jara jsme však rozšířili trenérský tým a snad i moje výkony půjdou nahoru. Už nejsem nejmladší, ale fotbal mě baví, tak proč končit,“ usmíval se s tím, že v kádru nadále aktivně působí i padesátiletý Jarda Kaláb.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...