Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

02 24_25_fotbalZ nejlepší pozice vstoupí do zbývajících třinácti kol III. třídy OFS Prostějov hráči Kralic na Hané „B“. Ještě na jaře loňského roku účastník okresního přeboru se v létě musel smířit s pádem o patro níž, nyní má však nakročeno k tomu, aby se záhy vrátil zpět mezi elitu. Podzimní část totiž vyšla týmu vedenému Vladimírem Horákem velice dobře, sedmnáct kol přineslo hned čtrnáct výher a dvaačtyřicet bodů znamená první místo s náskokem dvou bodů na Skalku. „Až tak hladce to ale nešlo. Hned v prvním zápase nás zaskočily Dobromilice a nečekaně jsme doma prohráli jedna ku třem. Pak jsme se ale rozjeli a získávali body, nicméně mě mrzí další dvě prohry s mužstvy ze spodku tabulky,“ připomněl kralický lodivod výsledky 0:2 z Plumlova a 0:1 z Mostkovic.

Tým ale zvládl obě jarní předehrávky a připsal si dvě venkovní výhry, s dosavadním stavem tak panuje spokojenost. „Po loňském jaře zavládlo zklamání a kluci chtěli dokázat, že fotbal hrát umí. V hojném počtu chodili na tréninky a výkonnost šla nahoru. Podzim je pro nás ale vždy lepší, protože vysokoškoláci jsou zpočátku ještě doma a mohou potrénovat. Pak už je to horší a žijí jen z prázdnin,“ upozornil na těžkosti, s nimiž se musí vyrovnávat spousta celků.

Před startem sezony se kádr prakticky nezměnil, teď se ale Horák musí vyrovnat se ztrátou Radka Jana, jemuž skončilo hostování z 1.SK Prostějov a nyní míří do Čechovic. Spolehnout se naopak může na stabilní dlouholeté opory. „Radim Miler má sice čtyřicet, ale chytat může do padesáti. I Němčák ve čtyřiceti pořád stačí a je oporou, David Losman s Michalem Novákem už mají přes třicet. Co se týče mladíků, není bohužel odkud brát. Dorost tu není a nepovedlo se, aby jezdili do Vrahovic. Netrénují a možná s fotbalem skončili, to je velká škoda,“ mrzí Horáka.

Jak stávající mužstvo zvládne zbytek soutěže? „Necháme se překvapit, určující budou hned první dva zápasy, které máme venku. To hodně napoví, navíc hrajeme jak ve Skalce, tak v Tištíně. Spolufavority tak máme venku a netuším, jak se to bude vyvíjet..,“ netroufl si Horák odhadnout vývoj jarní části.

Trenér „béčka“ Kralic na Hané je opatrný i přesto, že na podzim jeho hráči zdolali hlavní pronásledovatele výsledky 2:0 a 3:1 a nikdo nedokázal dosáhnout na tolik výher. „Podzim bych nepřeceňoval. Jsme teprve v polovině soutěže a po třech bodech to může naskákat. Chceme hrát a získávat body, nejsme ale velký favorit. Co se týká soupeřů, Tištín vcelku překvapil, Dobromilice předvádí kvalitní hru a stejně tak Skalka, ta má dost dobrý kádr,“ nepovažuje Horák ani trochu situaci na čele za rozhodnutou.

Postupu výš by se ale v Kralicích rozhodně nebránili. „Chceme hrát vyšší soutěž. V okresním přeboru je kvalitnější hra i terény, pískají tři rozhodčí, tady je to špatné...,“ srovnal druhou a třetí třídu OFS Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...