Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 22_lita_bitvaPřed rokem si postup ze III. třídy do prostějovského okresního přeboru zajistila dvojice Němčice nad Hanou - Horní Štěpánov, o rok dříve to bylo dokonce kvarteto 1.SK Prostějov „B“, Smržice, Haná Prostějov „B“ a Výšovice. Tak štědré to v této sezoně rozhodně nebude, vinou reorganizace soutěží a snižování počtu účastníků ve II. třídě si postup výš zajistí pouze vítěz. Po sedmnácti kolech podzimní části se na čele sešla různorodá trojice. Zatím nejlépe se daří kralickému „béčku“, tedy mužstvu, které se snaží o okamžitý comeback do okresního přeboru. To jako jediné ani jednou neremizovalo a se čtrnácti výhrami jasně vládne této kolonce. Stejně tak pro tým Vladimíra Horáka hovoří pouze čtrnáct obdržených branek.

Na paty mu šlape výběr Skalky, to znamená naopak loňský postupující ze IV. třídy. Nově vzniklý oddíl totiž dokázal hned při své první sezoně proniknout na špici nejnižší okresní soutěže a přesunout se do lepší společnosti. A pohled na soupisku naznačuje, že by se neztratili ani ve vyšší soutěži. Vždyť spousta hráčů Skalky prošla I.B třídou v dresu Pivína.

Třetím do party je celek Tištína. Tradiční účastník III. třídy se v posledních letech pravidelně zlepšuje a aktuálně zažívá mimořádně úspěšnou sezonu. Loni totiž skončil výběr Zdeňka Oulehly šestý, předtím osmý, dvakrát devátý a dvakrát desátý. Spolehnout se může zejména na svou ofenzivu, i díky osmnáctigólovému Lukáši Konupkovi nedal žádný jiný tým víc než šedesát branek.

Na absolutní čelo se mohou dotáhnout i Dobromilice, potřebovaly by však nejen vyhrát dohrávku ve Výšovicích, ale přidat k tomu i sérii dalších úspěšných zápasů. To zbývající družstva již mohou na horní příčky zapomenout, Výšovice, Vícov, Nezamyslice „B“ i Ptení si to rozdají o páté místo. Pokud by se Dobromilicím příliš nevedlo, mohly by pomýšlet i na čtvrtou pozici.

Otázkou zůstává, co se bude dít s dolní polovinou tabulky. Z předsezónního rozpisu soutěže vyplývá, že dojde-li k přihlášení více než dvaačtyřiceti oddílů do okresních soutěží, bude to znamenat zrušení IV. třídy a nemusí se nikdo o záchranu obávat. V opačném případě může do „čtyřky“ spadnout až sedm celků, to v případě, že by z I.B třídy spadla do okresu hned trojice regionálních celků.

To je naštěstí jen utopie, protože přímo ohrožené jsou pouze Nezamyslice. Reálné tak je, že sestup potká čtveřici až pětici družstev. To by v současnosti znamenalo Černého Petra pro Zdětín „B“, Bedihošť, Plumlov „B“, Vrahovice „B“ i Brodek u Konice. Znamená to tak, že i zbývající část III. třídy OFS Prostějov bude mít dostatek zápletek a pravděpodobně až do samotného konce bude o co hrát. Vedoucí rezerva Kralic i druhá Skalka se totiž představí na půdě třetího Tištína, kralické hráče čeká venkovní duel i proti Skalce. A na opačném pólu dělí poslední čtveřici pouze několik bodíků, nic jistého nemají ani Pavlovice, Mostkovice „B“ a Brodek u Konice na desátém až dvanáctém místě. Každopádně bude to ve „trojce“ hodně zajímavé jaro...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...