Dobré ráno, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 23_prostejhov_vyskov1Předposlední přípravné utkání absolvovali v sobotu dopoledne na půdě divizního Vyškova prostějovští fotbalisté. Tým hlavního trenéra a GSM Františka Jury v opět dost improvizované sestavě měl sice zpočátku problémy v defenzivě, zužitkoval ale krásné Hirschovo sólo. Ve druhém poločase se herní projev obrátil, střídající mladíci přehrávali fyzicky odcházející domácí celek, ale skóre se už neměnilo. Generálku před startem MSFL sehraje „eskáčko“ v sobotu od 15.00 hodin na stadionu Za Místním nádražím. K prestižnímu hanáckému derby přijede Přerov.

Díky „exkluzivnímu“ počasí mohla obě mužstva využít příležitosti hrát na přírodní trávě, což je samozřejmě výhodné pro adaptaci na standardní jarní podmínky. Zato prostějovská sestava vykazovala opět nestandardní rysy, vysvětlení se nabízelo při pohledu na další hráče v civilu. „Takovou zimní přípravu jsem snad ještě nezažil...,“ kroutil hlavou trenér František Jura a dal se do vysvětlování: „Bureš má ruku v dlaze, naštěstí nic zlomeného, ozvaly se ale šlachy. Dále Pavel Hloch stále léčí třísla, odhadnout, kdy bude k dispozici, se fakt nedá, Soušek bere antibiotika, a aby toho nebylo málo, Zelenka doplatil včera při tréninku na přílišné zaujetí spoluhráčů a odnesl si nateklý kotník...“ Ještě že už jsou vyléčení Rus s Jiroušem, který nastoupil na hrotu tentokrát s Machálkem.

Toto příjmení mělo sobotnímu duelu dominovat - na prostějovské straně Tomáš, jeho otec Miloslav na lavičce Vyškova a v dresu domácích jmenovec Milan, jinak kmenový hráč Prostějova. I z toho ale sešlo... Milan se přišel na zápas pouze podívat s rukou na pásce. „V přípravě s Kojetínem jsem po souboji s příliš nabuzeným protihráčem spadl na trávník nešťastně na rameno, následovala okamžitá operace. Výsledkem je dvouměsíční pauza,“ osvětlil nepříjemný zážitek a neradostnou prognózu Milan Machálek.

Domácí přesto vlétli do utkání bez ostychu a v prvních pěti minutách využili teprve sehrávající se obrany s novou stoperskou dvojicí Zatloukal-Pavlík ke dvěma nebezpečným střelám z bezprostřední blízkosti Kofroňovy branky. V 7. minutě to byl naopak Machálek, který aktivně napadal soupeřovu rozehrávku, získal míč a jeho střelu vytěsnil gólman domácích nad břevno. Po dvaceti minutách to byl opět Machálek, který pohotově uvolnil Hirsche, ten se nezalekl několika soupeřových hráčů, z nichž si udělal slalomové branky, a podél brankáře poslal míč do sítě - 0:1. Hosté tím maximálně efektivně využili své příležitosti, jinak totiž byli domácí mnohem fotbalovější, lépe kombinovali, finální fáze jim ale příliš nefungovala. Těsně před přestávkou vyrazil nebezpečnou střelu Kofroň, který tak s přehledem držel čisté konto.

Další pohotový zákrok předvedl prostějovský gólman v 56. minutě, kdy odvrátil dobrou příležitost Vyškovských na roh. Prakticky z protiútoku měl druhý gól „eskáčka“ na kopačce Jirouš, jeho křížnou střelu vyrazil na roh pro změnu gólman domácích. V 70. minutě se prezentoval pěknou realizací přímého kopu Fládr, který o tři minuty později naservíroval zleva balón střídajícímu Rusovi, jeho hlavička ale mířila nad bránu. Poslední čtvrthodina se odehrála v poklidném tempu, domácí na vyrovnání už neměli dostatek sil. Naopak zvýraznit mohl vítězství žlutočerných Marek Hloch, jeho dorážku z úhlu ale vyškovský brankář zlikvidoval.

„Táta bude dvojnásobně smutný,“ konstatoval po zápase Tomáš Machálek. „Jednak z výsledku samotného, jednak z faktu, že jsem se opět neprosadil, klidně by mi ´odpustil´ i tři góly,“ připomněl Tomáš svůj rozhovor pro Večerník před dvěma týdny. Jeho otec to nepřímo potvrdil. „S herním projevem svého týmu jsem spokojen, s výsledkem samozřejmě ne. Prvních dvacet minut jsme měli jednoznačnou převahu, pak jsme si nechali dát gól a druhý poločas byl už poměrně hektický, přičemž nám v závěru odcházela fyzička,“ konstatoval prostějovský trenér ve vyškovských službách Miloslav Machálek.

„Přestože jsem dal gól, moc dobrý dojem z předvedené hry nemám,“ reagoval na gratulaci jediný střelec utkání Martin Hirsch. „Stále se nám nedaří převést na hřiště pokyny trenérů, nedokážu posoudit, čím to může být. Každopádně máme ještě dva týdny nato, abychom byli na Kroměříž připraveni. Bude záležet i na tom, jak se nám vydaří generálka příští týden s Přerovem, bude to asi taky běhavý soupeř s mladým týmem, který nás prověří. Po celé zimě strávené na cizích hřištích bychom se také rádi uvedli dobře na domácím stadionu,“ pozval na nadcházející domácí zápasy prostějovské fotbalové fanoušky Hirsch.

pohledem trenéra
František JURA - 1.SK Prostějov:
„Zpočátku jsme některé situace neřešili dobře, ale i s ohledem na soupeře bych řekl, že hra byla kvalitní, šance byly na obou stranách. Na soupeře jsme byli připraveni, znali jsme samozřejmě jeho běhavý styl a herní kvalitu, z tohoto pohledu jsem s výkonem spokojen. Velmi dobrý zápas odehrál Zatloukal, který nastoupil na postu stopera, což pro něj není úplně neznámá pozice. O přestávce jsme upozorňovali na některé herní nedostatky při přechodové fázi, rotace hráčů příliš nefungovala. Ve druhé půli ale přinesli střídající hráči do hry nejen větší nasazení a agresivitu, ale i kvalitu. Nerozehrávali zbrkle, dokázali podržet balón, takže na druhou stranu jsme si ověřili, že kádr máme dostatečně široký na to, abychom dokázali řešit i nečekané výpadky některých opor.“


MFK Vyškov - 1.SK Prostějov 0:1 (0:1)
Branka: 21. Hirsch
Žlutá karta: Machálek
Sestava 1.SK Prostějov:
Kofroň (76. Klimeš) - Hirsch (76. M. Hloch), Pavlík, Zatloukal, Krejčíř (53. Rus) - Pančochář (60. Petržela), Mazouch, Fládr (76. Novák), Krč - Machálek (68. Šteigl), Jirouš.
Trenér: František Jura.

10 23_prostejhov_vyskov2 10 23_prostejhov_vyskov3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...