Dobré dopoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 24_25_uvodDva zápasy v průběhu dvou dnů čekaly dorostence 1.SK Prostějov o tomto víkendu. V semifinálové skupině JIH zimního turnaje mladšího dorostu se představili v sobotu na Strahově proti Spartě a o den později v Českých Budějovicích, kde hráli s místním Dynamem. Přestože oba zápasy výsledkově dopadly jednoznačně, herně zanechali prostějovští mladíci zejména na Letné vcelku dobrý dojem.

„V šatně jsme si řekli, že od začátku zápasu se pokusíme Spartu překvapit vysokým napadáním,“ předeslal k sobotnímu duelu trenér Lubomír Keluc. To se jeho svěřencům dařilo a během první čtvrthodinky se také dostali do dvoubrankového vedení, pak měl ještě jednu velkou příležitost na zvýšení náskoku Šlajs, bohužel minul branku. „Sparta výborně kombinovala a utkání mělo vysokou kvalitu a nasazení. Hráči soupeře jsou výborně technicky a rychlostně vybaveni, čímž naše obrana začala vytvářet chyby. Nakonec po třech naivních chybách Sparta výsledek do poločasu otočila,“ komentoval průběh prvního poločasu Keluc.

Do druhé půle vstoupili hosté stejně jako do prvního poločasu, Gottwaldovi chytil reflexivně brankář hlavičku k tyči, poté Vincourek nedosáhl na zadní tyči na propadený míč. Hráči Sparty znovu po hrubé chybě Prostějova zvýšili, odpovědí byla snaha o vyrovnání, čímž jsme otevřeli hru a soupeř trestal z rychlých brejků. „Během posledních deseti minut nám dala Sparta čtyři branky, proto je výsledek, jaký je, ale neodpovídá vůbec předvedené hře, kdy jsme stále útočili a chtěli hrát po celých 80 minut kombinační fotbal,“ zdůraznil prostějovský kouč. „Hráče jsem pochválil za výkon, nikoli ale za naivní hrubé chyby, které rozhodly o výsledku. Velmi nás potěšilo, že nás trenér Sparty pochválil a řekl, že máme v kádru velmi kvalitní hráče, ale do stavu 5:2 měl obavu o výsledek. Neskutečný výkon podal Jakub Gottwald, který byl nejlepším hráčem zápasu,“ uzavřel Keluc.

Druhé vystoupení v Českých Budějovicích se kouči Kelucovi hodnotilo podstatně hůře, hráči měli v nohách utkání na Spartě a čas na regeneraci minimální. „V utkání jsme byli všude pozdě a druhá půle už neměla s fotbalem nic společného. Budějovice si kombinovaly, jak chtěly, a my jim byli jen tréninkovým partnerem. Kluci neměli sílu cokoli udělat s výsledkem,“ komentoval nedělní souboj trenér dorostenců „eskáčka U17“ Keluc .

Sparta Praha „U17“       8
1.SK Prostějov „U17“    2

Branky Prostějova: Lošťák, Gottwald

Sestava 1.SK Prostějov:
Konečný - Štverák, Makowski, Prokop, Blahoušek - Gottwald, Bradáč, Křeček, Pavelka – Lošťák – Šlajs Střídali: Vincourek, Pospíšil, Abrahám. Trenér: Lubomír Keluc.


České Budějovice „U17“  4
1.SK Prostějov „U17“      0

Sestava 1.SK Prostějov:
Konečný - Štverák, Makowski, Prokop, Blahoušek - Gottwald, Bradáč, Křeček, Pavelka – Lošťák – Šlajs. Střídali: Vincourek, Pospíšil, Abrahám. Trenér: Lubomír Keluc..

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...