Dobré poledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 fotbal_skV sobotu dopoledne sehráli fotbalisté prostějovského „eskáčka“ další ze zimních přípravných utkání. Tentokrát jeli na umělou trávu do divizní Mohelnice, které po podzimní části patří sedmá příčka. I když proměňování vypracovaných šancí nebylo stále optimální, ujaly se tentokrát hned tři trefy do černého; dvakrát skóroval Jirouš, jednou Krč. Příští soupeř Prostějova sídlí pouze o několik kilometrů dál - v Uničově.

Trenér František Jura přivezl po delší době k přátelskému utkání kompletní sestavu, všichni marodi se během uplynulého týdně stihli vykurýrovat. V útoku se tentokrát objevila dvojice Krč-Jirouš, kterou z pozice ofenzivního záložníka doplňoval Machálek.
Brankář Bureš se musel protáhnout hned v 5. minutě, kdy jej soupeř prověřil z přímého kopu. Střelecké pokusy z dálky byly ostatně vyjádřením útočných snah domácích během celé první půle. O minutu později ale potáhl balón po pravé straně Machálek, ideálně našel před brankou Krče a ten trefil pravý horní roh domácí svatyně – 0:1. Hosté sice měli jasnou převahu, agilní byl především Krč, kterého gól evidentně nabudil, ale byli to domácí, kteří po standardní situaci po dvaceti minutách srovnali. Po rohovém kopu se trefil Hapal – 1:1. Ve 27. minutě hledal Krč před brankou Jirouše, domácí bek ale odvracel se štěstím na roh. O šest minut později byl v roli centrujícího naopak Jirouš, Soušek sklepl Machálkovi, který cílil pouze do brankáře domácích. A tak se skóre měnilo až těsně před přestávkou. Machálkovu další šanci likvidoval brankář, dorážka už ovšem byla s faulem a nařízenou penaltu proměnil netradičně Jirouš. „Penalty jsem už samozřejmě za svou kariéru proměňoval, ale vím o zdejší neotřesitelné pozici Petra Pavlíka. V mistrovských utkáních šanci asi nedostanu, tentokrát mi ale přepustil příležitost dát gól, asi abych přinesl něco do klubové kasy,“ usmíval se po zápase exekutor, jehož střela šla milimetrově přesně k tyči.
Po změně stran zkoušel z úhlu štěstí Krč. Za dalších deset minut předvedli hosté ukázkové přenesení hry, Zatloukal našel na hranici velkého vápna Jirouše a ten střelou k pravé tyči přidal dnešní druhý gól. Po hodině hry mohl tentýž hráč zkompletovat hattrick, to by ovšem musel využít další nabídku Zatloukala - proti byl domácí gólman. Nezahálel ani vystřídavší Kofroň, který musel vytěsňovat nad břevno utěšenou dalekonosnou střelu. Dvě minuty před koncem pak Jirouš nevyužil další možnost, když z otočky pálil těsně vedle.
„Tréninkový výpadek byl znát,“ nebyl i přes množství šancí se svým výkonem úplně spokojen Martin Jirouš. „Dával jsem se po nemoci dohromady a v první půli si moc nerozuměl s míčem. Dva góly určitě povzbudí, ale mohlo to být ještě lepší,“ věří ve větší efektivitu v dalších zápasech.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...