Dobré poledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 22_fotbal_starsizaci_pivinO nastávající fotbalovou generaci se v Pivíně bát nemusejí. Dokazuje to nejen pohled na podzimní tabulky okresních soutěží, ale i prezentace na zimních halových turnajích. Týden po prvenství mladších žáků se v nezamyslické hale dařilo i starším žákům. I ti zvládli celé klání bez porážky a po jediné inkasované brance se stali vítězi turnaje pořádaného Okresním fotbalovým svazem Prostějov. Ondřej Halouzka s Alešem Vrbou navíc získali individuální ocenění pro nejlepšího střelce a brankáře. Pořadatelé rozdělili osmičku účastníků do dvou čtyřčlenných skupin. V „áčku“ si Pivín nejprve poradil 1:0 s Bedihoští, poté 2:0 s Plumlovem i Nezamyslicemi a po zisku devíti bodů a skóre 5:0 si vybojoval postup z prvního místa.

To druhé postupové pro sebe získali mladíci Plumlova, kteří porazili Nezamyslice 2:0 a s Bedihoští si pohráli po výsledku 5:0. Právě žáci Sokola Bedihošť obsadili třetí místo ve skupině a Nezamyslice čtvrté. V „béčku“ si podobně suverénně jako Pivínští počínalo i starší žactvo Určic. To si poradilo 5:0 s Hvozdem, 2:1 s Brodkem u Prostějova a hned na úvod 1:0 Dobromilice. A právě duel Určic s Dobromilicemi rozhodl o obsazení prvního a druhého místa, protože Dobromiličtí si následně připsali tři body do tabulky s Brodkem u Prostějova i Hvozdem. Třetí post připadl po vzájemném souboji Brodku a čtvrtý Hvozdu. Po odehrání základních skupin následovaly boje o konečné umístění. Bitvu o sedmé místo zvládly ve velké přestřelce lépe Nezamysličtí a skončili tak před Hvozdem, střetnutí o páté místo přineslo větší drama a Brodek u Prostějova udolal Bedihošť o jedinou branku. To ale nebylo nic proti semifinále, oba tyto duely dospěly až do penaltového rozstřelu. Pivín s Dobromilicemi hrály 1:1, Určice s Plumlovem 0:0. Nervy drásající souboj zvládli lépe vítězové skupin, takže o třetí místo se utkal Plumlov s Dobromilice a o pohár pro vítěze Pivín s Určicemi. Duel o bronz opět rozhodly za stavu 1:1 až penalty, tentokrát se v nich lépe vedlo Plumlovu. Ve finále bylo jasno hned po normální hrací době, Určice nedokázaly ani jednou skórovat, zatímco Pivín hned dvakrát a jeho hráči tak mohli po závěrečném hvizdu začít slavit.

Skupina „A“:
Pivín - Bedihošť 1:0, Nezamyslice - Plumlov 0:2, Bedihošť - Nezamyslice 5:1, Plumlov - Pivín 0:2, Bedihošť - Plumlov 0:5, Pivín - Nezamyslice 2:0.

Tabulka:
1. Pivín 3 3 0 0 5:0 9
2. Plumlov 3 2 0 1 7:2 6
3. Bedihošť 3 1 0 2 5:7 3
4. Nezamyslice 3 0 0 3 1:9 0

Skupina „B“:
Brodek u Prostějova – Hvozd 4:1, Určice – Dobromilice 1:0, Hvozd – Určice 0:5, Dobromilice – Brodek u Prostějova 1:0, Hvozd – Dobromilice 0:5, Brodek u Prostějova – Určice 1:2.

Tabulka:
1. Určice 3 3 0 0 8:1 9
2. Dobromilice 3 2 0 1 6:1 6
3. Brodek u Pv 3 1 0 2 5:4 3
4. Hvozd 3 0 0 3 1:14 0

Zápasy o umístění:
O 7. místo: Nezamyslice - Hvozd 7:2. O 5. místo: Brodek u Prostějova - Bedihošť 2:1. Semifinále: Pivín - Dobromilice 1:1, 2:1 na penalty, Určice - Plumlov 0:0, 3:2 na penalty. O 3. místo: Dobromilice - Plumlov 1:1, 0:2 na penalty. Finále: Pivín -Určice 2:0.

Individuální ocenění:
Nejlepší střelec: Ondřej Halouzka (TJ Sokol v Pivíně) 7 branek
Nejlepší brankář: Aleš Vrba (TJ Sokol v Pivíně)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...