Dobré poledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

letohradNa samotný závěr zimního soustředění v Ústí nad Orlicí sehráli fotbalisté 1. SK Prostějov další ze série přípravných utkání, tentokrát proti diviznímu Letohradu. V podstatně lepších klimatických podmínkách byli herně lepším týmem, avšak soupeř rozhodl o výsledku a svém vítězství povedenou technickou střelou po hodině hry.

V průběhu týdne marodka týmu stále narůstala, takže v sobotu 8. února bylo stoprocentně fit pouze třináct hráčů, což trenéru Jurovi neskýtalo příliš možností k experimentování. Oba brankáři odchytali po poločase, přičemž až na jednu výjimku odehráli hráči v poli v podstatě celých devadesát minut, což bylo v závěru zápasu po náročném týdnu docela znát.

Naopak úvod střetnutí jasně ukazoval výkonnostní rozdíl mezi oběma celky. Prvních pět minut se Letohrad prakticky nedostal přes polovinu hřiště, výborná první desetiminutovku byla zakončena nebezpečnou Pavlíkovou střelou, kterou brankář soupeře s obtížemi kryl. Poté výrazný tlak povolil a hrálo se především mezi oběma šestnáctkami. Asi nejblíže gólu byl po půlhodině hry prostějovský Jirouš, který hlavičkoval do břevna, odražený míč vracel do brány Krč, ale brankář Letohradu byl na místě. Těsně před pauzou zaujala ještě Pančochářova křížná střela, která těsně minula pravou tyč letohradské svatyně.

Po obrátce tempo zápasu znatelně opadalo, a ke slovu se dostal také divizní soupeř. Střídající Kofroň byl ale při prvotních příležitostech na místě. Po hodině hry ovšem nedosáhl na technickou střelu devatenáctiletého Kabourka, který trefil horní roh jeho branky. Tři minuty před koncem měl ještě na kopačce vyrovnání Jirouš, jeho střela ale opět mířila mimo tři tyče.

Na levém okraji zálohy nastoupil Aleš Krč, jak se na této pozici cítil, se jej Večerník zeptal na konci utkání? „Není to úplně moje parketa, nejlíp se samozřejmě cítím na hrotu,“ přiznal. Na nic se však nevymlouval. „Každý hráč se ale musí vyrovnat s postem, který mu určí trenér, což jsem se snažil naplnit. Nemám úplně zautomatizovanou defenzívu, na tom je ještě třeba zapracovat. Jinak si myslím, že taktické pokyny jsme jako tým plnili dobře, v závěru ale už všem docházely síly.“

Tuto sobotu jedou prostějovští fotbalisté k dalšímu přátelskému utkání na půdu druholigového Třince.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...