Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 17 kolazNa pátém ligovém shromáždění ještě v loňském roce kluby fotbalové národní ligy jednoznačně odmítly diskuse o regionálním rozdělení druhé nejvyšší soutěže na českou a moravskou skupinu, naopak vyjádřily podporu současnému nastavení soutěže včetně sestupových a postupových pravidel. Znamená to tak, že záměr 1.Sk Prostějov a dalších  moravských  oddílů  se  zatím  podpory nedočkal.„Vím o tom, bylo to ale teprve první jednání na půdě Ligového shromáždění. Je to pro mě zklamání, pořád si ale myslím, že to není konečné rozhodnutí a bude se napříč kluby jednat dál,“ sdělil k tomu smutným hlasem generální sportovní manažer (GSM) prostějovského „eskáčka“ František Jura.

 

 


Osobně očekává, že na půdě Ligového shromáždění by se stejné téma mohlo znovu objevit někdy na jaře tohoto roku a že svitne naděje tomu, aby se splnila hlavní podmínka, kterou prostějovský oddíl podmiňuje postup z MSFL výš. „Buď to bude, nebo nebude. My bychom to každopádně chtěli,“ doplnil. Současný systém vyhovuje zejména českým klubům, těch je v šestnáctičlenné soutěži aktuálně hned dvanáct. A Moravu zastupují pouze Zlín, Karviná a nováčci Třinec s Frýdkem-Místkem. „Pro Čechy je to velká výhoda a věděli jsme, že to budou bránit. Inovace by byla lepší pro Moravu, která by měla každým rokem garantovaného jednoho postupujícího do první ligy,“ zmínil Jura podstatný rozdíl mezi oběma variantami. A co by tedy mohlo změnit názor většiny? „Nevím v jakém horizontu, ale předpokládám, že i české kluby přesvědčí ekonomická situace. Je to těžká doba pro všechny,“ věří GSM 1.SK Prostějov ve snížení výdajů přikloněním se k reformnímu návrhu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...