Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

06 sk_orlici1Ve středu ráno dorazili fotbalisté 1. SK Prostějov do místa zimního soustředění v Ústí nad Orlicí. Rychle se nastěhovali do známých pokojů Sporthotelu Tichá Orlice a už spěchali na dopolední trénink. „Bylo to docela náročné, z autobusu jsme byli nějak ztuhlí, takže jsme se museli hodně rozhýbávat,“ poznamenal k úvodu programu Martin Hirsch.

Počátek soustředění se stejně jako v létě neobešel bez zdravotních komplikací. U Fládra se projevila namožená třísla ze sobotní přípravy v Orlové, drobné problémy měl i Krč a v 55. min. raději po ostrém zákroku odstoupil Rus, protože se mu opět ozvalo léčené koleno. Do Ústí tedy brzy zamíří náhradníci z dorostu...

Samotné utkání s domácí Jiskrou bylo vítanou příležitostí vyzkoušet některé další taktické varianty. Na pravém beku se objevil Martin Hirsch („Je to asi šest let, co jsem naposled hrál obránce,“ usmál se Martin.), před ním na pravém kraji zálohy Tomáš Mazouch, na levém kraji Tomáš Machálek a v útoku dvojice Zatloukal, Jirouš.

Po chybě domácího obránce Felgra se hned v 6. min. prosadil právě Jirouš, který zleva vstřelil první gól v prostějovském dresu. Už o deset minut později mohlo být vedení výraznější, na gólmana šel sám Zatloukal, ale strážce domácí svatyně nepřelstil. Domácí se prosazovali především ze standardních situací, velmi aktivní byl především nejlepší hráč Jiskry Vaňous.

Do druhého poločasu vyměnil trenér Jura šest hráčů, navíc nastala zajímavá situace, kdy v důsledku akutního nedostatku brankářů na domácí straně odchytal druhý poločas v bráně Jiskry Bureš. Zatímco v prvním poločase chytil nejméně dvě dobré šance domácích, teď ústeckým pomohl vychytáním pokusů Petržely, Mazoucha či Studeného. Ani Kofroň na druhé straně nezahálel. A tak nakonec rozhodla přece jen obtížnější komunikace Bureše s domácími zadáky, Felgr si totiž smolně vstřelil vlastní gól, což se mu běžně nestává, jak poznamenala po zápase domácí lavička.

„Hrál jsem víc ofenzivního obránce, jak jsem normálně zvyklý,“ konstatoval po zápase Hirsch, který si v první půli v zápalu hry několikrát „vyměnil“ pozici s Mazouchem, ve druhé půli hrál už na svém obvyklém místě. „Do poločasu jsme přece jen díky Zelenkovi rozehrávali přesněji, po přestávce byla celá záloha běhavější, hru rozhýbal hlavně Petržela,“ hodnotil základní rozdíl mezi oběma poločasy.

Hlasy trenérů:
František Jura, 1. SK Prostějov
„Utkání svůj účel splnilo. Byly tam některé lepší pasáže, na kterých můžeme stavět. Kromě Hirsche jsme chtěli také vyzkoušet na postu defenzivního záložníka Studeného, tyto varianty ještě vyhodnotíme. Musíme zapracovat na finální přihrávce do malého vápna nebo na přední tyč, které chodily přímo na brankáře.“

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – 1. SK Prostějov 0:2 (0:1)
Branky: 6. Jirouš, 76. Felgr (vlastní)
ŽK: Studený


Sestava 1. SK Prostějov
1. poločas: Bureš – Hirsch, Pavlík, Hloch, Pančochář – Mazouch, Soušek, Zelenka, Machálek – Zatloukal, Jirouš.
2. poločas: Kofroň – Krejčíř, Pavlík, P. Hloch, Rus (55. M. Hloch) – Mazouch, Studený, Petržela, Hirsch – Krč, Jirouš.

06 sk_orlici2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...