Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 fotbal_sk_FM3Původně plánované přípravné utkání se vzhledem ke specifickému lokálnímu klimatu ve Frýdku-Místku, kde i přes oblevu zamrzla umělka, konalo v náhradním čase i místě. Výkop se posunul až na půlhodinu po poledni a oba týmy hostila neutrální umělka v Orlové. Stejně jako počasí byl oproti minulému týdnu diametrálně odlišný herní projev „eskáčka“, které prohrálo až sporným gólem v poslední minutě. Další týden čeká tým kondiční soustředění se dvěma přátelskými zápasy.

Do Orlové odjel lehce pozměněný kádr – trenér Jura měl už k dispozici novou posilu Jirouše, naopak chyběli Mazouch s Petrželou. Do brány byl už připraven Kofroň, který také odchytal druhý poločas. Rozestavení základní jedenáctky skýtalo určitá překvapení – na pravém beku se objevil záložník Pančochář, na levém okraji zálohy nastoupil Krč a vepředu dvojice Machálek – Jirouš. „Pančocháře na místě pravého beka testujeme s tím, že pokud se zde osvědčí, nastupoval by tak pravidelně,“ vysvětlil Večerníku novou variantu Jura.

Obě mužstva začala se zabezpečenou obranou do té míry, že se v obou šestnáctkách výrazné šance téměř neurodily. Druholigový Frýdek měl sice optickou převahu, tu vyjadřoval ale pouze narůstající počet rohových kopů, které gólman Bureš ve spolupráci s obranou jistě odvracel. Dopředu se tlačili Jirouš s Machálkem, prvně jmenovaný doplácel na svérázné mávání ofsajdů místním asistentem. Jak se dalo očekávat, v práci „ve výškách“ byl nový forvard bezchybný. V 25. min. zatočil přímý kop zleva do šibenice Zelenka, brankář „domácích“ vyboxoval na roh. Pavlík, který jistě dirigoval obranu a byl dnes nejlepším hráčem Prostějova, z podobné situace pálil mimo tři tyče. A tak asi největší gólovou příležitost vypracoval těsně před přestávkou Zelenka Jiroušovi, který se prohnal po levé straně, střelu z úhlu ale gólman Prepsl kryl.

Ve druhém poločase střídali postupně mladí hráči, na disciplinované hře to ale nebylo znát. Po hodině hry se pěkně před šestnáctkou uvolnil Pančochář, ale mířil nad. Na druhé straně byl před Kofroněm agilní především Staško, ale bez efektu. A tak přišla 89. min., Švrčkův centr zprava a sporný souboj Staška s obráncem Pavlem Hlochem, po němž prostějovský stoper skončil na trávníku a míč po hlavičce za Kofroňovými zády. „Myslel jsem, že to Hlošák má, ale najednou ležel na zemi a s hlavičkou zblízka se už nedalo nic dělat,“ líčil po zápase Kofroň. „Když jsem reklamoval u sudího útočný faul, prý se díval do rohu a nic neviděl,“ krčil rameny. Zanedlouho poté rozhodčí odpískal konec tohoto sice herně povedeného, byť směrem dopředu jalového zápasu.

Zajímaly nás první dojmy Martina Jirouše v prostějovském dresu: „Byl to takový typický zápas na umělce, víc bojovný než fotbalový.“ Spokojen s výkonem byl Josef Pančochář. „Na nové pozici jsem se cítil dobře, byť ještě některé potřebné reakce nemám zautomatizovány. Uvidím, jestli se na tomto postu usadím trvaleji,“ přemítal „Panča“, a vzhledem k pochvalnému hodnocení trenéra Jury je tato varianta docela pravděpodobná.

Hlasy trenérů:
Roman Popelka, 1. SK Prostějov - Utkání se dnes hrálo za diametrálně odlišných podmínek než v Hranicích. Podali jsme velmi zodpovědný výkon, za který je třeba kluky pochválit. Nedařila se práce dopředu, do dobré šance jsme se dostali v podstatě pouze koncem prvního poločasu, ale ani soupeře jsme k ničemu vážnějšímu nepustili. Obdržená branka v závěru sice může mrzet, ale v zápasech tohoto typu není zas až tak podstatná.



MFK Frýdek-Místek – 1. SK Prostějov 1:0 (0:0)
Branka: 89. Staško
ŽK: Fládr
Sestavy:
MFK Frýdek-Místek: Prepsl (46. Szököly) - Švrček, Cigánek (46. Žídek), Literák, Palko - Byrtus, Talián (46. Uvíra), Zapalač, Makowski (68. Juřica) - H. Prokeš (46. Kovařík), Staško. Trenér: Milan Duhan.
1. SK Prostějov: Bureš (46. Kofroň) – Krejčíř (55. Rus), P. Hloch, Pavlík, Pančochář (68. Studený) – Krč, Zelenka (55. Fládr), Soušek, Hirsch (77. M. Hloch) – T. Machálek (68. M. Machálek), Jirouš (61. Zatloukal). Trenér: František Jura.

05 fotbal_sk_FM105 fotbal_sk_FM2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...