Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

urcice logoHned na konci úvodního týdne přípravy sehráli fotbalisté Určic také první přátelské střetnutí. Na umělé trávě olomoucké Sigmy se v neděli postavili třetiligovému Zábřehu na Moravě a hned první poločas ukázal, že Severomoravané jsou v přípravě mnohem dál. Tým Jiřího Balcárka se v mrazivém počasí dokázal za úvodních pětačtyřicet minut čtyřikrát gólově prosadit a vysoko zvítězil, přesto nebyl kouč poražených Evžen Kučera nikterak zklamaný.

„Bylo to vcelku slušné utkání a splnilo očekávání. Bral jsem to jako trénink, aby si kluci zaběhali a bylo znát, že Zábřeh má za sebou víc tréninkových jednotek. Cílem ale bylo otrkat se
a zpestřit si přípravu,“ přibližoval Kučera, pod nímž hráči zatím stihli jen tři venkovní tréninky a jeden v tělocvičně.
Do svého prvního utkání v určickém dresu tak nastoupilo exkonické duo Jan Bednář, Martin Schön, kteří jsou na odchodu z krajského přeboru do divize, poprvé mezi muži se také ukázal určický dorostenec Patrik Zapletal. „Schön odehrál celý zápas v útoku a měl tam několik slušných věcí, Bednář hrál nejprve na stoperovi, a pak jako defenzivní záložník, vedl si velice slušně. Je to další konkurence, protože se mi rozpadla obranná fáze i záložní řada. Nováčci si vedli dobře, bylo to teď ale hlavně o běhání, protože jsme se většinou bránili,“ dělil se o své dojmy Evžen Kučera.
V obranné čtveřici totiž aktuálně nemůže počítat s Alešem Rušem a Ivo Zbožínkem, kteří klub opustili, ani se zraněným Michalem Skopalíkem. Proti Zábřehu tak na stoperovi zpočátku nastoupili Vaněk s Bednářem.
„Vaněk hrál stopera již v kraji, zkouším tam i Patrika Zapletala. Chtěli bychom ale sehnat ještě jednoho stopera i proto, že do Rakouska odešel rovněž Petr Matoušek,“ odtajnil určický trenér další jméno, bez něhož se bude muset na jaře obejít. „Není to tak náhlý odchod jako minule, máme více času zajistit si za něj náhradu,“ připomněl loňskou nečekanou ztrátu těsně před startem odvet.
Do útočné fáze se zapojil rovněž uzdravený Jan Petrásek, naopak příchod Ondřeje Dostála se nezdá moc pravděpodobný.
„V útoku jsme zřejmě kompletní, bude to ale záviset i na dění v 'eskáčku'. Dostál u nás byl na jednom tréninku, a od té doby o něm nemám zprávy,“ pokrčil rameny Evžen Kučera.
V následujících dvou týdnech se bude s hráči potkávat téměř výhradně na trénincích, další přátelák totiž mají Určice v plánu až v sobotu 8. února v Chropyni proti Kojetínu.

TJ Sokol Určice - SK Sulko Zábřeh 0:4 (0:4)
Sestava Určic: Dragon (46. Nejezchleb) – Javořík, Bednář, Vaněk, Ján – T. Zapletal, Svozil, Petrásek, Pekař – Los, Schön. Střídali: P. Zapletal, Bokůvka, Hochman, Halouzka. Trenér: Evžen Kučera.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...