Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

prostejov hranicePoměrně nabitý týden mají za sebou fotbalisté 1. SK Prostějov. Načali jej v pondělí v posilovně Sportcentra, v pondělí a čtvrtek šly další dvě skupiny na zdravotní testy a v sobotu absolvovali za silného mrazu první přípravné utkání v Hranicích. 

Mrazivé sobotní dopoledne bylo v Hranicích ještě mrazivější a nesměle vycházející slunce doplnil poletující sníh, takže místní umělka byla spíše bílá než zelená. To samozřejmě nahrávalo domácímu týmu hrajícímu ze zabezpečené obrany na brejky. Trenér Jura poslal do prvního poločasu standardní sestavu, v níž chyběl na levém beku Aleš Rus, pomalu navyšující tréninkové dávky, v základu na tomto postu nastoupil Filip Studený. Podobné pocity měla nejen hrstka diváků, ale i hráči, přičemž domácí se rozehřáli přece jen rychleji. Trochu jim k tomu pomohl Krejčíř, který „namazal“ soupeři, a Šimíček už v 5. min. otevřel skóre. Minutu nato srovnal po pěkném Hirschově centru zprava Tomáš Machálek (po přestávce nastoupil i jmenovec Milan), o chvíli později mohli ale jít po další chybě hostující obrany domácí znovu do vedení, Burešovi ovšem pomohla tyč. Hosté si vytvořili místy drtivou převahu, Fládr se Zelenkou nestačili rozehrávat rohové kopy, při nichž několikrát dobře hlavičkoval Krejčíř, skóre se ale měnilo na druhé straně – po nedůslednostech prostějovské obrany šla mužstva do kabin za stavu 3:1 pro domácí. Výsledek ale mohl být přesně opačný, Machálek šel třikrát sám na brankáře, jeho uspěchané zakončení ale k dalším gólům nevedlo. Do druhého poločasu se obměnila polovina sestavy, trenér Jura dal příležitost mladíkům z juniorky. Místo věčně klouzajícího Pavlíka se postavil do obrany Soušek, který si stejně jako jeho spoluhráči vzadu pořádně „mákl“, protože prvních patnáct minut se hrálo pouze před Klimešovou bránou. Po hodině hry hasila obrana hostí jeden z rychlých útoků domácích faulem a z nařízeného přímého kopu zvýšil Jan Pančochář (starší bratr Josefa) na 4:1. Hirsch patnáct minut před koncem snížil a mohl zařídit i penaltu, kdyby ovšem velmi ostrý skluz na něj sudí odpískal. V samém závěru ještě Hranice zvýšily na konečných 5:2. Do konce ledna by mělo „eskáčko“ představit novou posilu do útoku, první únorový víkend budou mít prostějovští fotbalisté příležitost na reparát na hřišti druholigového Frýdku-Místku.

 

Hlasy trenérů:

František Jura – 1. SK Prostějov
S pětigólovým přídělem se těžko smiřujete zvláště při vědomí, že výsledek mohl být klidně přesně obrácený. To bychom ovšem museli využívat šance, kterých jsme si především v prvním poločase vypracovali dostatek, a naopak hrát mnohem zodpovědněji v obraně – tři góly jsme soupeři doslova darovali. O přestávce jsem vyměnil šest hráčů, kteří se pak čtvrthodinky sehrávali, poté jsme měli opět víc ze hry, škoda neodpískané penalty. Každopádně přístup hráčů k utkání se musí do příště rapidně zlepšit, abychom ve Frýdku obstáli.

 

SK Hranice – 1. SK Prostějov 5:2 (3:1)
Branky: 5., 37. Šimíček, 23. Orava, 62. Pančochář, 87. Žoch – 6. T. Machálek, 75. Hirsch
Sestava 1. SK Prostějov: Bureš (46. Klimeš) – Krejčíř, Pavlík (46. Soušek), Hloch, Studený (46. Pančochář) – Hirsch, Zelenka (46. Petržela), Mazouch, Fládr (46. M. Machálek) – Krč, T. Machálek (46. Zatloukal). Trenér: F. Jura.

Prostejov hranice 2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...