Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

fotbal grafikaZimní spánek fotbalovým oddílům pomalu končí a začínají se rozbíhat přípravy na zbytek sezony. V některých klubech již začali, v ostatních se tak stane v nejbližších dnech či týdnech.V následujících řádcích tak přinášíme souhrn změn, které se od konce podzimu v jednotlivých týmech udály, a nástin přípravy na jaro včetně domluvených přáteláků.

TJ Sokol Určice
Hráčské změny:
Odešli Ivo Zbožínek s Alešem Rusem, s Konicí se naopak jedná o příchodu Martina Schöna.
Zimní příprava: „Začínáme 20. ledna a trénovat budeme čtyřikrát týdně – v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek. Jednou týdně bude běh či posilovna, jednou tělocvična v Klenovicích, dvakrát budeme na našem hřišti, nebo na umělé trávě v Prostějově. O víkendech pak budeme hrát přáteláky,“ popsal týdny zbývající do počátku jarní části lodivod Určic Evžen Kučera.
Přátelská utkání: neděle 26. ledna: Zábřeh – Určice (UT Sigma Olomouc), sobota 8. února: Kojetín – Určice (UT Chropyně), středa 19. února: Uničov – Určice, sobota 22. února: Určice – Blansko (UT Prostějov), sobota 1. března: Rousínov – Určice (hřiště Vyškov), sobota 8. března: Šternberk – Určice, sobota 15. března: Morkovice – Určice.

FC Kralice na Hané
Hráčské změny: Do přípravy se zapojili mladíci Kopečný, Machynek a Vlach, na odchodu je naopak pravděpodobně Marek Pořízka.
Zimní příprava: „Již trénujeme, k dispozici máme umělku v Prostějově, kam je to jen pár kilometrů, a nikam nepocestujeme, nebudeme ani dělat soustředění,“ zmínil kralický trenér Petr Gottwald.
Přátelská utkání: sobota 22. února: Konice – Kralice na Hané, sobota 1. března: 1.SK Prostějov U19 – Kralice na Hané, sobota 8. března: Rousínov – Kralice na Hané (Vyškov), víkend 15. - 16. března: Lipová – Kralice na Hané. V plánu jsou ještě zápasy o víkendech 8. - 9. a 15. -16. února.


Sokol Konice
Hráčské změny:
Hostování skončilo Pavlu Krylovi i Milanu Čižmarovi, Tomáš Řehák je na rok mimo hru, na odchodu jsou i Jan Bednář, Martin Schön, Pavel Mühlhauser. Z hostování se naopak vracejí Michal Drešr a Jan Burget, do přípravy se zapojí i Miroslav Rec.
Zimní příprava: „Začínáme v pondělí 27. ledna, bude ale záležet na účasti. Pokud jich přijde pět šest, má cenu rozsvítit hřiště? Fyzické věci si zřejmě budou muset všichni odsloužit sami a šli bychom jen na herní věci. Od 15. února pak máme v plánu přáteláky, se soupeři jsme domluveni a mělo by se hrát každý víkend. Kdyby nás ale mělo chodit málo, tak by to bylo nečestné a nesportovní vůči soupeři a zredukovali bychom to,“ prozradil kormidelník Konice Roman Jedlička.
Přátelská utkání: sobota 15. února: Konice – Nové Sady, sobota 22. února: Konice – Kralice na Hané, sobota 1. března: Konice – Polička, sobota 8. března: Konice – Klenovice na Hané, sobota 15. března: Konice – Litovel, sobota 22. března: Konice – 1.SK Prostějov U19, sobota 29. března Konice – 1.HFK Olomouc U19.


TJ Sokol Klenovice na Hané
Hráčské změny:
Gólmanská dvojka Miroslav Rec jde zkusit štěstí do Konice, posilou je Matěj Hatle a po zranění se zapojí přerovský mladík Tomáš Odložil. Marek Borovský nakonec neodchází, takže Vít Kopečný zamířil do Kralic.
Zimní příprava: „Startujeme 5. února, kluci ale díky sálovce jsou v pohybu. Prvních čtrnáct dní budeme trénovat v pondělí, středu i pátek, 27. února pak odjíždíme na čtyřdenní soustředění do Mutěnic,“ přiblížil klenovický trenér Petr Navrátil.
Přátelská utkání: neděle 16. února: Kojetín – Klenovice na Hané (UT Chropyně), sobota 8. března: Konice – Klenovice na Hané, sobota 15. března: 1.SK Prostějov U19 – Klenovice na Hané, sobota 22. března: Bělkovice – Klenovice na Hané (UT Sigma), v plánu je i zápas v sobotu 29. března.


TJ Sokol Čechovice

Hráčské změny: Matěj Hatle odchází do Klenovic, Machynek s Vlachem začali přípravu v Kralicích, Peka šel studovat policejní školu do Prahy. Příchody jsou v jednání.
Zimní příprava: „Přípravu jsme již zahájili, budeme trénovat třikrát týdně. Jednou v Čechovicích, jednou na umělce 1.SK, jednou v tělocvičně a posilovně na Sídlišti Svobody. V plánu je ještě začátkem března malé soustředění v Jeseníkách, to by se konalo od čtvrtka do neděle,“ rozfázoval zimní čas čechovický kouč Milan Nekuda.
Přátelská utkání: sobota 15. února: 1.SK Prostějov U19 – Čechovice, neděle 23. února: Hněvotín – Čechovice (UT Sigma Olomouc), sobota 1. března Bělkovice – Čechovice (UT Sigma Olomouc), neděle 9. března Pivín – Čechovice (UT Chropyně), sobota 15. března 1.HFK Olomouc „B“ - Čechovice, neděle 23. března: Olšany u Prostějova – Čechovice. Jedná se ještě o soupeři na neděli 30. března.


TJ Haná Prostějov

Hráčské změny: Vše je v jednání, rýsuje se ale příchod jednoho až dvou hráčů. Po zraněních by se navíc měli vrátit Pavel Trnavský a Michal Chum.
Zimní příprava: „Poprvé se sejdeme druhý týden v únoru a absolvujeme naši klasiku z posledních let, tedy tréninky dvakrát týdně a vše v domácích podmínkách. Sehrajeme pouze dva přáteláky, sezona je totiž dlouhá, nemusíme nikoho zkoušet a chceme šetřit síly na soutěžní zápasy,“ informoval trenér Hané Daniel Kolář.
Přátelská utkání: sobota 22. března: Haná Prostějov – Plumlov, v plánu je ještě jeden zápas.


TJ Sokol v Pivíně

Hráčské změny: Zůstávají Svozil, Frýbort, Martinec i Labounek, do přípravy se zapojí rovněž dorostenci Donát s Makošem. Odchody v plánu nejsou, příchody cizích hráčů také ne.
Zimní příprava: V úterý 21. ledna začínáme s přípravou, trénovat budeme čtyřikrát týdně – v úterý, čtvrtek, pátek a neděli. Dá se totiž předpokládat, že vždy někdo nebude moci, a cílem je něco odběhat. Od středy 12. do neděle 16. března pak jedeme na soustředění do Boskovic,“ shrnul zimní plán kouč Pivína Jaroslav Svozil.
Přátelská utkání: neděle 16. února: Olšany u Prostějova – Pivín (UT Chropyně), neděle 23. února: Určice „B“ – Pivín (UT Chropyně), sobota 1. března: Smržice – Pivín (UT Chropyně), neděle 9. března: Čechovice – Pivín (UT Chropyně), neděle 23. března: Pačlavice – Pivín (UT Morkovice).


SK Lipová

Hráčské změny: O podobě kádru se bude teprve jednat.
Zimní příprava: „Chtěli bychom začít v polovině února, trénovat dvakrát týdně a doplnit to přáteláky. Do té doby se hráči budou udržovat individuálně, třeba prostřednictvím sálovky,“ poznamenal kouč Lipové Pavel Růžička.
Přátelská utkání: Víkend 15. - 16. března Lipová – Kralice na Hané, další zápasy ještě nejsou definitivní.


TJ Sokol Vrchoslavice 1946
Hráčské změny:
Žádné změny nejsou v plánu.
Zimní příprava: „Budeme se scházet od prvního únorového týdne, a sice dvakrát týdně. Absolvujeme třídenní soustředění určené zejména na stmelení kolektivu na Trojáku u Bystřice pod Hostýnem,“ přiblížil vrchoslavický lodivod Roman Šmíd.
Přátelská utkání: sobota 8. února: Záříčí – Vrchoslavice (turnaj v Chropyni), sobota 15. února: Vrchoslavice – Němčice nad Hanou (turnaj v Chropyni), sobota 22. února: Vrchoslavice - Lutopecny (turnaj v Chropyni), neděle 2. března: Vrchoslavice - Lobodice (turnaj v Chropyni), sobota 15. března: utkání v Chropyni o konečné umístění. V plánu jsou ještě duely na zbývající březnové víkendy.


TJ FC Kostelec na Hané
Hráčské změny:
Kádr zůstává pohromadě, nikdo neodchází a o případných posilách se teprve jedná.
Zimní příprava: „Začínáme v pátek 31. ledna, protože sezona startuje až v dubnu. Nechceme to zbytečně hrotit, navíc hráči se udržují v kondici sálovkou. Budeme trénovat dvakrát týdně a na počátku března je v plánu čtyřdenní soustředění v Jaroměřicích,“ nastínil kostelecký trenér Petr Walter.
Přátelská utkání: sobota 15. března: Jesenec – Kostelec na Hané (UT Holice, nebo přírodní tráva), cílem je sehrát celkem čtyři přáteláky.


TJ Sokol Mostkovice
Hráčské změny:
Nikdo neodchází a cílem je posílit o dva hráče. Vše je ale otevřené, protože některé oddíly ještě nezačaly s přípravou, a jasno bude asi až v únoru.
Zimní příprava: „První trénink jsme měli v pátek 17. ledna, budeme se scházet dvakrát týdně na dvě hodiny. V plánu je běh v Mostkovicích a u přehrady, kruhové tréninky a posilovna, měsíc a půl dlouhá makačka pak vyvrcholí na přelomu února a března pětidenním soustředěním v Jeseníkách, kde je v plánu mimo jiné šestnáctikilometrový běh na Rejvíz. Začíná se až v dubnu, takže teprve březen bude ve znamení herních činností,“ podělil se o své představy kouč Mostkovic Jiří Kamenov.
Přátelská utkání: neděle 23. února: Mostkovice – Pačlavice (UT Morkovice), v plánu jsou další tři duely.


TJ Sokol Plumlov
Hráčské změny:
Cílem je udržet hostující hráče, po zraněních by se měli vrátit plumlovský Jiří Hrstka a hráč 1.SK Michal Fabiánek. Otázkou je David Gryglák, jenž si obnovil podzimní zranění, a Martin Peka.
Zimní příprava: „Zatím máme zimní spánek a probíhají pouze jednání o posilách, kde jsme ale závislí na vyšších soutěžích. Začneme až v únoru, tréninky proložíme přáteláky na umělce v Prostějově,“ usmíval se plumlovský sekretář František Kocourek.
Přátelská utkání: sobota 1. března: Plumlov – Protivanov (UT Prostějov), sobota 8. března: Plumlov – Otinoves (UT Prostějov), sobota 15. března: Plumlov – Slavonín (UT Prostějov), sobota 22. března: Haná Prostějov – Plumlov, sobota 29. března: Slatinice – Plumlov.


TJ Haná Nezamyslice

Hráčské změny: Nic nového, pokud by to ale šlo, tak je cílem doplnit kádr.
Zimní příprava: „Začali jsme už v lednu, více běhat budeme ale až od února,“ zmínil nezamyslický kouč Drahomír Crhan.
Přátelská utkání: Budou se řešit operativně.


FC Hvozd

Hráčské změny: Kmenoví hráči Litovle Petr a Filip Coufalové odcházejí hostovat do Červenky, po dlouhodobých zdravotních problémech se naopak vrací David Grulich a další posilou je bývalý hráč Konice Michal Pírek.
Zimní příprava: „Hrajeme sálovku a oficiální přípravu zahajujeme v pondělí 20. ledna. Chtěli bychom trénovat třikrát týdně, budeme kombinovat halu a běh v okolí Hvozdu a Bouzova. Na soustředění nepojedeme,“ sdělil hvozdecký lodivod Karel Procházka.
Přátelská utkání: Sobota 8. března: Litovel – Hvozd (Uničov), v plánu i zápasy s Přemyslovicemi, které trénuje bývalý kouč Hvozdu Rudolf Švehla, a Konicí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...