Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 sk prostejovS jednou staronovou a jednou zcela novou tváří začnou kraličtí hráči ve středu 15. ledna přípravu na zbytek sezony. Na úvodním tréninku by se totiž kouči Petru Gottwaldovi měli hlásit Vít Kopečný a Lubomír Machynek. Jednání navíc směřují k tomu, aby je doplnil i další mladík Jan Vlach. Kvůli práci v Praze naopak kádr opouští Marek Pořízka a Jan Petrásek se po vyléčeném zranění pokusí prosadit v Určicích.

„Vypadá to tak, je to nejpravděpodobnější varianta. Pořízka je na pětadevadesát procent na odchodu, místo něj naopak máme slíbeného Kopečného. S 1.SK Prostějov dolaďujeme i hostování Machynka, jenž na podzim hrál v Čechovicích, uvažujeme i o jeho spoluhráči Vlachovi,“ prozradil vedoucí kralického „A“-mužstva Václav Répal. Znamená to tak, že kádr by měl doznat pouze minimálních změn. Zůstává mimo jiné neotřesitelná gólmanská jednička David Krejčí, zkušený záložník Jan Nečas, vábení z Kojetína odolal i aktuální král mezi oddílovými kanonýry Josef Cibulka. „Budeme prakticky beze změny, i u Marka jsme si vzali čas na rozmyšlenou do prvního února, až se uvidí, jak to bude zvládat. A domnívám se, že se k nám před začátkem jara vrátí i Honza Petrásek, po zranění to bude mít v divizi těžké. Je sice v pořádku a hraje i futsal, bude to pro něj ale obrovská fyzická zátěž,“ předpokládá kouč Kralic na Hané Petr Gottwald. Těší se rovněž z návratu Víťi Kopečného, jenž vyztuží ofenzivu, Machynek se pokusí prosadit v záloze. „U Víťi to bylo v létě hodně předčasné, nebyl na přechod do divize připravený, navíc se v Určicích tvořil nový kádr. Potřebuje se více rozehrát a dostat se do zápasu. Machynek je mladý, talentovaný, ambiciózní. Nemusí hrát jen na kraji, ale i v útoku či uprostřed zálohy,“ vyjádřil se Gottwald k dvacetiletému již dřívějšímu hráči Kralic a o rok mladšímu fotbalistovi, jenž prožívá svou premiérovou sezonu mezi muži.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...