Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Po krátké odmlce opět dojde

v ženské kopané na regionální derby. V pořadí již šestého ročníku halového turnaje se totiž

v Kostelci na Hané zúčastní nejen dva domácí výběry či hlavní favorit Nové Sady, ale také Mostkovice. Pro dívky koučované Jaroslavem Karafiátem půjde o vůbec první zápasovou prověrku od sestavení družstva.

„Beru to jako zpestření přípravy

a příležitost ke stmelení kolektivu. Trénujeme dvakrát týdně už asi tři měsíce a schází se nás na hřišti či v sokolovně zhruba dvanáct až čtrnáct holek. Zatím nám nejde

o výsledky a navíc sálovka je zcela jiný sport, spíše chceme zjistit, jak na tom jsme,“ představil svá očekávání dlouholetý hráč a později

i trenér mostkovického mužského „áčka“.

S podobnými záměry jde do toho i trenér Kostelečanek Petr Merta, jenž hodlá sestavit dvě vyrovnané sestavy. „Budeme mít celkem asi šestnáct hráček a hraje se stylem 4+1, takže tři budou moci střídat. Jasným favoritem jsou Nové Sady, my si hlavně nechceme udělat ostudu a budeme rádi, když si zahrají všechna děvčata,“ sdělil.

Otázkou je zatím zejména posty brankářky . V jednom týmu bude chytat Eliška Drápalová, při hokejovém zaneprázdnění Martiny Křupkové se pak do druhé postaví zřejmě Kateřina Šimková, nebo Gabriela Řezníčková. Úplným nováčkem pak bude Nikola Grygarová, jež hraje malou kopanou za Čelechovice.

„Je to Kostelečanka, ale o jejím příchodu nejednáme. Má zhruba třináct let a trénuje s námi, nyní si

s námi také zahraje turnaj,“ zmínil s tím, že postrádat naopak bude zraněné Martinu Pitákovou s Eliškou Drápalovou a čerstvě i Denisu Sekaninovou, jež si poranila koleno.

Ve skupině „A“ se vedle bílého Kostelce představí TJ Slavoj Velké Pavlovice, FK Jehnědí 1980

a právě TJ Sokol Mostkovice, „béčko“ tvoří červený Kostelec, DFK Mnichovo Hradiště, FK Nové Sady a Komety Brno.

V městské sportovní hale se od osmi ráno střetnou účastníci jednotlivých skupin na jedenkrát dvacet minut každý s každým, poté přijdou na řadu boje o konečné umístění.

Na jedenkrát patnáct minut se poslední týmy obou grup střetnou

o sedmé místo, třetí celky zabojují o pátý post a nejlepší dva se do kříže utkají v semifinále. Poražení automaticky skončí na třetím až čtvrtém místě, vítězové se proti sobě postaví ve finále. Hned po něm zhruba ve tři čtvrtě na tři dojde na slavnostní vyhlášení, jehož součástí bude i ocenění nejužitečnější hráčky, nejlepší brankářky

a nejpřesnější střelkyně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...