Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 zbozinekFotbaloví funkcionáři divizního Sokola Určice se musejí smířit s tím, že po velice úspěšné podzimní části bude nesmírně obtížné udržet kádr pohromadě. poté, co se mladý obránce Aleš Rus zapojí do přípravy 1.SK Prostějov, musí kouč Evžen Kučera skousnout další ztrátu. Mužstvo totiž opouští velezkušený Ivo Zbožínek, jenž dostal lukrativní nabídku z Rakouska.

Po letním odchodu kanonýra Petra Vodáka tak další zkušený hráč odchází do zahraničí...

Bývalý kapitán a stoper prostějovského 1.SK Ivo Zbožínek mění v tomto roce již podruhé své působiště. Zatímco letní přesun do Určic byl nedobrovolný, tentokrát se změna děje z jeho vůle.
„Ještě to není hotové, ale vypadá to tak. Už v létě jsem s tím nějak koketoval, ale nakonec jsem zvolil Určice, kde jsem byl naprosto spokojen. Teď se nabídka objevila znovu a rozhodl jsem se ji zkusit,“ potvrdil překvapivou informaci šestatřicetiletý bývalý hráč Prostějova, Blšan, Drnovic, Zlína či Brna.
Nyní si vyzkouší čtvrtou nejvyšší rakouskou soutěž, tedy analogii domácí divize. „Budu tam jezdit na dva tréninky a zápas, hraje tam i Lukáš Nechvátal, s nímž jsme se minuli v Prostějově a jenž působil i v Příbrami. Vím, o koho jde a jestli to vyjde, tak bychom měli jezdit spolu,“ prozradil s tím, že nevylučuje letní návrat zpět, dohoda zní totiž zatím na půl roku.
Pro Určice to tak bude veliká ztráta, společně s dalšími třemi hráči totiž Zbožínek nechyběl ani v jednom podzimním utkání a jedině on a jeho kolega ze středu obrany Michal Skopalík odehráli plný počet minut. „Bude to velký zásah do mužstva, dalo se to ale čekat. Všichni odehráli velmi dobrý podzim a kdokoli z nich mohl odejít,“ komentoval novinku trenér „A“-mužstva Evžen Kučera.
Do startu zimní přípravy tak má vedení klubu jasný úkol – najít náhradu. „Ideálně bych chtěl mít dvacátého ledna dvacet hráčů, už probíhají nějaká jednání. Chtěl bych aspoň dva nové hráče na tomto postu vyzkoušet, jeden by tu pak zůstal,“ prozradil své plány.
Odchod Ivo Zbožínka vnímá jako citelnější než v případě Petra Vodáka, lepší je totiž vždy dostat méně branek. „Ivoš má zkušenosti, je to osobnost na hřišti i v šatně. Bude s námi alespoň trénovat, aby byl na Rakousko připraven,“ sdělil Evžen Kučera.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...