Dobré odpoledne, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
46 vrchoslavic

FOTOGALERIE „Na pivínskom ihrisku je taká hmla, že aj vtáky chodia pešo.“ Tak by se dal parafrázovat slavný výrok Karola Poláka, pokud by někdo vysílal přímou reportáž z patnáctého kola „A“ skupiny I.B třídy O KFS. S nastalými přírodními podmínkami se lépe vyrovnaly hostující Vrchoslavice, které souboji s lídrem tabulky uzpůsobily svouhru a čekaly na brejky. To domácí Pivín se sice dostával ke střelám z dálky i z bezprostřední blízkosti, efektivita však byla tentokrát na straně vyzyvatele. Hosté sice přišli na počátku závěrečné desetiminutovky o dvoubrankový náskok z první půle, jen za pár sekund však odpověděli vítěznou střelou a stali se premiérovým týmem, jenž si z „Turecka“ odvezl všechny tři body.

Příliš pohledný fotbal hráči obou mužstev divákům nenabídli, přesto se bylo hned od úvodních minut na co koukat. Domácí hned odpočátku hrozili ze všech standardních situací, kdy míče nebezpečně létaly do vápna a Marian Jurčík se musel mít na pozoru. S tečovaným nákopem z více než třiceti metrů si poradil, Svozilova střela z dálky šla nad. Hosté odpověděli pokusem o individuální akci po levé straně, zpravidla se ale jednalo o duel složený z množství soubojů a nepřesností.

Aktivnější směrem dopředu byli domácí, jimž se na konci úvodní čtvrthodiny skýtala možnost brejku po ubráněné standardní situaci, vše ale zhatila výrazně nepřesná Šišmova přihrávka na útočné polovině. Nečekaně tak udeřilo na opačné straně. Josef Trávníček se nerozpakoval a vně šestnáctky kopl do míče, ten se po Frýbortově teči snesl přesně do horního růžku absolutně mimo dosah gólmana – 0:1.

Šanci na vyrovnání měl prakticky ihned po rozehrávce Šišma. Z levé strany si to štrádoval před gólmana, o centimetry však poslal míč těsně vedle druhé tyče. Vzápětí vyslali domácí nebezpečný pokus z přímého kopu, Jurčík byl však na zemi u pravé tyče včas a následná dorážka z úhlu si cestu do brány nenašla.

Úsilí domácích o vyrovnání neustávalo a poté, co dostal Vláčilík na levé straně míč za obranu, opět to tváří v tvář zkoušel zakončením na druhou tyč. Jeho pokus sice měl gólové parametry, brankář jej však stihl vytěsnit a obránci již žádnou dorážku nepřipustili. Zpoza šestnáctky to ještě zkusil Šišma, zamířil ovšem o fous vedle.

Za hosty podnikl dvě rušivé akce Holub, ani jednou se ale k zakončení na bránu nepropracoval. Domácí tlak to ale neukončilo a za hlasitého chorálu se zdálo že je otázkou jen pár minut, než bude vyrovnáno. Tlak Pivína byl ale platonický, nepřicházela žádná přesná střela a přišel tak trest. Ke standardce z dobrých třiceti metrů se postavil Pavel Horák starší, svou střílenou přihrávku poslal po zemi podél zdi a Holub se rázem ocitl sám před Novákem. Nezavřel oči a chladnokrevně zakončil podél gólmana do sítě – 0:2.

O pravý gól do šatny se ještě mohli postarat domácí, to by ovšem hlavička po Svozilově centru nesměla skončit nad břevnem. Co se ale Pivínským nepodařilo před pauzou, to dokázali ihned po návratu ze šatny. Nový hráč na trávníku Martin Sedlák si po rohovém kopu našel odražený míč a jeho skákavá střela zapadla ke vzdálenější tyči – 1:2.

Pivín obléhal hostující pokutové území jako při házené, úspěšná střela na 2:2 ale dlouho nepřicházela. Hosté mohli přidat uklidňující třetí branku po ojedinělé standardce, kdy jim šel míč těsně za vápnem přesně proti noze, přesto z toho nebylo víc než zakončení mimo tři tyče. To na druhé straně se uvolnil Svozil a přes obránce to zkoušel na zadní tyč, poté se domácím podařilo obstřelit zeď a míč letěl přesně do protějšího horního růžku. Při obou situacích byl však na místě hostující brankář Marian Jurčík.

Vyrovnat se lídrovi tabulky přece jen podařilo. Hosté si nepohlídali míč z levé strany, na zadní tyči ho zachytil Radek Švéda a věděl si rady – 2:2. Radost však hráčům v modrých dresech a většině obecenstva vydržela jen pár okamžiků. Přišel totiž dlouhý míč do vápna, Holub uplatnil podle sudího důraz v rámci pravidel a míč o fous celým objemem přešel brankovou čáru. Od poloviny hřiště toho vinou mlhy příliš vidět nebylo, asistent nic nesignalizoval, proto velmi překvapilo, že hlavní arbitr vše viděl tak dokonale ze vzdálenosti více než třiceti metrů. Následoval drtivý nápor domácích podporovaný centry ze všech pozic, hosté se již ale všemu ubránili.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...