Dobrý podvečer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 hanaVe čtrnáctém, prvním jarním předehrávaném, kole skupiny „B“ I. A třídy Olomouckého KFS  nastoupila Haná v silně kombinované sestavě na hřišti Sokola Bělotín. Hosté museli sáhnout hodně do rezerv a povolat i hráče z „Benfiky“, což je rezerva prostějovského klubu. „Někdy se to tak semele, že zdravotní stav, pracovní vytížení, rodina vystaví hráči základu stopku,“ okomentoval absence Daniel Kolář. I on sám musel v závěru naskočit, tudíž byl v sobotu opět hrajícím trenérem...

První střelu na branku hostí vyslal domácí Celnar v 5. minutě, ale mířil do náruče brankáře Pastyříka. Hosté odpověděli v 15. minutě, když Krupičkovi přihrál mladý Gábor, avšak záložník Hané mířil nad. Z protiútoku domácích zahrozil Hýža, který donutil Pastyříka vyrazit jeho střelu na roh. Po dalších deseti minutách zahrávali domácí „sporný“ trestný kop a Hanák trefil pouze venkovní síť Pastyříkovy svatyně. Haná tak první půlhodinu statečně odolávala tlaku domácího mužstva. Ve 32. minutě unikl po levém křídle opět domácí Hanák, ale jeho střela z úhlu nemohla Pastyříka ohrozit. Když už se zdálo, že soupeři půjdou do šaten za bezbrankového stavu, unikl znovu Hanák, přihrál Juřicovi do postavení silně zavánějící ofsajdem a ten střelou pod „víko“ zblízka otevřel skóre zápasu – 1:0.
V poločase trenér Kolář pochválil své hráče za bojovnost a varoval je před nějakým zbytečným gólem na začátku druhé půle. Určitě mu však zatrnulo při střele Lukáše Biskupa, který ve 49. minutě notně zaměstnal gólmana Pastyříka. S přibývajícím časem déšť postupně sílil a pro některé hráče se v důsledku špatného obutí stávalo hřiště spíše kluzištěm. Také mezi hráči na kluzkém terénu docházelo k soubojům a zejména skluzy vypadaly dost likvidačně. Hráči Hané pronikli v 52. minutě před pokutové území Bělotína, Mašík pohotově přihrál Vargovi, který se s míčem na kopačce otočil a podél padajícího Majerského vyrovnal na 1:1.  Až do 90. minuty hry Haná držela remízu, ale za kontakt brankáře Pastyříka s útočníkem domácích pískl hlavní arbitr penaltu! K její realizaci se už v nastaveném čase postavil domácí Wojnarovský a šoupl ji asi metr vedle branky... Holt, nervozita asi vykonala svoje. Poté hlavní arbitr zápas ukončil a Haná si odvezla domů velmi cenný bod.
V příštím, již patnáctém dějství hostí Haná v sobotu 16. listopadu od 10.00 hodin na „umělce“ tým Opatovic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...