Dobrý podvečer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 pv zdarNáročný podmáčený terén čekal na prostějovské fotbalisty na stadionu posledního týmu tabulky, FC Žďas Žďár nad Sázavou. Od počátku ovšem „eskáčko“ hýřilo aktivitou a zaslouženě se dostalo do vedení. Po změně stran však postupně domácí přebírali iniciativu a po hodině hry začalo být jasné, že vyrovnání je jen otázkou času. Utkání tak mělo podobný průběh jako na jaře, ovšem bez vítězného gólu hostí v posledních minutách. Vzhledem k bodovému vyrovnání první poloviny tabulky tak naši borci klesli až na osmé místo.



Do utkání byli připraveni všichni marodi na obou stranách dnešních soupeřů. Za domácí se do základní sestavy vrátil ostrostřelec Pohanka, vévodící tabulce střelců MSFL s jedenácti trefami do černého, trenér Prostějova František Jura chtěl zařadit do základu Hunala i Zelenku. „Po příjezdu na místo a zjištění stavu trávníku jsme se raději rozhodli oba do základní sestavy nezařazovat, nemá smysl riskovat obnovení zranění zejména u Lukáše,“ řekl exkluzivně Večerníku před výkopem Jura. Na lavičce zůstal rovněž Aleš Krč, jemuž problémy se zády nedovolovaly plnohodnotné zapojení do hry. Naopak v pořádku byl už Fládr a od začátku nastoupil v záloze Soušek.

Hosté začali aktivně, tlačili se dopředu a v první desetiminutovce se individuálními akcemi prezentovali Pančochář a po něm Machálek, jeho střela šla těsně vedle tyče. V 17. min. poslal Burešovi střelou z dálky první navštívenku Turek, „vingl“ své brány si ale gólman pohlídal. O pět minut později málem překvapil domácího brankáře Pometla Kazár, jehož centr zleva skončil na břevně domácí svatyně. Pak měl dvě dobré příležitosti Hirsch – nejprve z hranice šestnáctky pálil těsně vedle tyče, po půl hodině hry jeho pokus z větší vzdálenosti vyrazil Pometlo na roh. Deset minut před přestávkou vhazoval Krejčíř jeden ze svých dlouhých autů, domácí obrana si nepohlídala Pospíšila, který hlavičkou otevřel skóre.

Domácí trenér Štourač poslal do druhé půle na hrot Chmelíka místo Zedníčka, už po dvou minutách zatápěl před Burešem jeho jmenovec v dresu domácích, nejprve hlavičkou a následně pokusem o dorážku ve skrumáži v šestnáctce. Hosté odpověděli Pospíšilovou střelou těsně mimo tři tyče. V 59. min. rozehrál Pavlík přímý kop, Pometlo ale dobře mířenou střelu vyboxoval. V té době ale domácí čím dál zřetelněji přebírali otěže zápasu. Zvýšit aktivitu záložní řady mohl ke střídání připravený Zelenka, přednost ale dostal Studený místo zraněného Kazára. V 77. min. málem uhodilo, když se před Burešem zjevil osamocený Doležal, ale hostující obrana s vypětím všech sil následný závar odvrátila. O dvě minuty později tentýž hráč centroval před bránu a Turkova dorážka na vzdálenější tyči znamenala vyrovnání. V závěrečných deseti minutách to byli domácí, kteří se ještě snažili strhnout vítězství na svoji stranu, na druhé straně měl těsně po vystřídání Machálka dobrou příležitost Krč, míč však minul pravou tyčku. Stav 1:1 se tak už nezměnil.

Po odehrání první poloviny ročníku 2013/14 tak prostějovští fotbalisté figurují kvůli horšímu skóre na osmém místě třetiligové tabulky s třiadvaceti body, stejně jako šestá Holice a sedmý Hulín. O dva body zpět je Uničov, který „eskáčko“ přivítá v posledním podzimním zápase na domácí půdě.



Hlasy trenérů:
Libor Štourač – FC Žďas Žďár n. S.
Utkání bylo spíše bojovnější, pustili jsme hosty do vedení, když jsme opět propadli při standardní situaci. Po přestávce jsme se snažili s utkáním něco udělat, měli jsme sice o trochu více ze hry, ale nedostávali jsme se do gólových šancí, až z jedné šťastné situace jsme vyrovnali. Podzimní část se nám sice nevyvedla podle představ, ale je třeba vzít v úvahu, že máme určité možnosti, které nás limitují, oproti jaru máme o jednoho hráče méně. Nepodařilo se nám kádr dostatečně posílit, zkusili jsme se s tím poprat, ale na víc než jedenáct bodů to prostě nestačilo.



Roman Popelka – 1. SK Prostějov
Utkání přineslo zaslouženou remízu vzhledem k tomu, co jsme předvedli v druhém poločase, domácí chtěli viditelně víc aspoň bod. Příliš jsme přepustili aktivitu domácím, kteří toho posléze využili, my toho dopředu moc nepředvedli, snad jen Aleš Krč měl dobrou příležitost ke skórování. Neudrželi jsme balón na útočné polovině, naopak silově disponovaní hráči Žďáru se prosazovali v našem vápně. Bylo jasné, že dokud budou cítit šanci, jejich úsilí bude enormní, protože potřebují každý bod, proto nám chyběl druhý gól, který jsme v první půli měli a mohli dát.





FC Žďas Žďár nad Sázavou – 1. SK Prostějov 1:1 (0:1)

Branky: 79. Turek – 35. Pospíšil

Rozhodčí: Santarius – Trávníček, Petr; ŽK: 69. Doležal, diváků: 480.



Sestavy:

FC Žďas Žďár n. S.: Pometlo - Veselý, Turek, Šindelka, Cipruš (90. Ločárek) – Bureš (70. Mašek), Doležal, Vomela, Michal – Pohanka, Zedníček (46. Chmelík). Trenér: Libor Štourač

1. SK Prostějov: Bureš – Kazár (68. Studený), Pavlík, Hloch, Krejčíř – Pančochář, Soušek, Fládr (74. Zelenka), Hirsch – Machálek (81. Krč), Pospíšil (90. Zatloukal). Trenér: František Jura.

45 pv zdar2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...