Dobrý podvečer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 mikuloviceDvouhodinová cesta přes Červenohorské sedlo nepřinesla kýžené ovoce. Na hřišti ještě loni divizních Mikulovic si fotbalisté prostějovského 1. SK nechali utéct úvod utkání, a přestože vstřelili brzy kontaktní gól, na antifotbal domácího celku nedokázali najít plných 73 minut recept. A tak se po závěrečném hvizdu benjamínků v černém radovali domácí z nečekaného zisku tří bodů, které je posunou ze sestupového pásma.

Sestava v bílých dresech vyběhnuvší na relativně slušný pažit mikulovického hřiště byla totožná s tou z minulého domácího duelu s Opavou. Lukáš Zelenka s mužstvem ani necestoval a Tomáš Machálek zůstal zatím na lavičce. Domácí poslali mezi tři tyče máhradního brankáře Karabinu, do základu se nevešli ani Chlebek či Šebesta.

Mikulovice začaly utkání s viditelným respektem k soupeři, dlouho ovšem netrval. Už po deseti minutách hry po Burešově výkopu a ztrátě ve středu hřiště se míč obloukem vrátil k šestnáctce hostí, kde se ho zmocnil Lokša a poslal domácí za jásotu diváků do vedení. To přineslo logické povzbuzení a Mikulovice se usadily na polovině soupeře, z čehož na konci úvodní čtvrthodiny vytěžily rohový kop. V klubku hráčů před Burešem se nejlépe zorientoval opět Lokša a domácí oslavovali zčista jasna dvoubrankový náskok.

Prostějov to lehce zaskočilo, ale tým si uvědomil, že je konečně nutné hrát dopředu a střílet na bránu. Zanedlouho se prokázala Pavlíkova zkušenost a pohotovost, když odražený míč umístil střelou z dobrých dvaceti metrů přesně k tyči. Mikulovice pokračovaly v jednoduché a efektivní hře dlouhých odkopů od vlastní brány a přes zhuštěnou obranu hosty do vyložených šancí nepouštěly. Odpověď na tento herní styl, totiž rychlé úniky po křídlech, se tentokrát nedařily vyjma několika Hirschových pokusů. V 34. min. zatočil míč z přímého kopu nad břevno Burešovy branky Eršil, o minutu nato měl na kopačce vyrovnání Pospíšil, z otočky na hranici šestnáctky ale trefil jen břevno. To mohl být zlomový moment utkání, kdy by se domácí ve druhé půli pravděpodobně psychicky položili.

Takto jsme byli po změně stran svědky pouze marného stereotypního bušení Prostějova do zavřených mikulovických dveří. Domácím se navíc po deseti minutách druhé půle nepříjemně zranil zkušený zadák Skopal, který si bez cizího zavinění po nešťastném pádu vykloubil rameno. Pospíšilova střela neměla potřebnou razanci, Pavlík pálil z uctivé vzdálenosti, téměř domácí Kazár, pocházející z Jeseníku, po pěkné samostatné akci vybídl k zakončení Pospíšila, brankář Karabina byl ale na místě. Více vzruchu tentokrát do útoku nepřinesl ani po hodině střídající Machálek. A tak i přes velkorysé nastavení v závěru zápasu se domácí dočkali finálního hvizdu sudího za nezměněného stavu 2:1. Prostějov, který měl našlápnuto do vyšších pater, se tak opět dostává do středu tabulky.

FK Mikulovice – 1. SK Prostějov 2:1 (2:1)
Branky: 10., 15. Lokša – 17. Pavlík
Rozhodčí: Vojkovský – Cieslar, Kneisl; ŽK: 55. Stránský – 29. Pospíšil, 84. Machálek, diváků: 230.
Sestavy:
FK Mikulovice: Karabina – Sedlák (67. Chlebek), Skopal (54. Krčmařík), Švacha, Urban – Švancer, Eršil (79. Šebesta), Ficek (70. Karakasidis), Lokša – Pinkava, Stránský (57. Švehla). Trenér: Antonín Mura.

1. SK Prostějov: Bureš – Kazár, Pavlík, Hloch, Krejčíř – Mazouch (57. Machálek), Pančochář, Fládr, Hirsch (70. Studený) – Krč, Pospíšil (76. Zatloukal). Trenér: František Jura.





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...