Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 urcice_01Již popáté za jedenáct odehraných kol nedovolili fotbalisté Určic svému soupeři skórovat. Po Karviné „B“, Mohelnici, Havířovu a Otrokovicích se o tom přesvědčilo i mužstvo Hranic. Po poločase platil bezbrankový stav, v závěrečných dvaceti minutách se ale trefili Bokůvka s Losem a tým Evžena Kučery se tak vyšvihl opět mezi vedoucí trojici. Jen dva body za druhou rezervu Opavy.

TJ Sokol Určice - SK Hranice 2:0 (0:0)

Branky: 72. Bokůvka, 85. Los
Rozhodčí: Skřítecký - Dohnálek, Gasnárek

Sestava Určic: Dragon – Javořík, Zbožínek. Skopalík, Rus – Bokůvka, Svozil, Matoušek, Vaněk (75. Ján) – Haluza (65. Los), Pekař (67. Zapletal). Trenér: Evžen Kučera.

„Byl to pěkný fotbal z obou stran. Hranice jsou kvalitním soupeřem a hrály velice dobře, jsem tedy spokojen. My jsme byli lepší ve vytváření vyložených šancí a pak také v produktivitě,“ měl důvody k úsměvům určický trenér.

Do vedení se mohli domácí dostat již v prvním poločase. Ve vyložených šancích se ocitli Haluza s Vaňkem, dále se hlavičkou z malého neprosadil Bokůvka. Hosté se dostali pouze ke dvěma hlavičkám, nic skutečně gólového si ale nevytvořili.

Fanoušci domácího celku se tak radostného zakřičení „gól!“ dočkali až po změně stran. Poprvé je potěšil Dominik Bokůvka, když po zatažení křídlem a centru mu na penaltě balon přenechal Vaněk, podruhé se v samotném závěru prosadil po spolupráci se Svozilem a po zakončení do prázdné brány Tomáš Los.

„Druhý poločas začali hosté tlakem, nastoupili na nás dobře. Opticky nás zatlačili, snažili se rozehrávat do kraje a od tam centrovat do šestnáctky, ale ustáli jsme to. Pak se hra vyrovnala a byly to souboje na obě strany,“ popisoval dění na trávníku Kučera.

Nováček divizní soutěže si náskok ale utéci nenechal a po několika letech tak Hranicím vrátil porážky z krajského přeboru. „Jejich tým se od té doby moc nezměnil, jen trenér je jiný. Dříve hráli vyloženě technicky a narážečkami a kombinacemi, nyní především nakopávají na vysoké hráče, kteří míče sklepávají pro své spoluhráče,“ vypozoroval hranickou proměnu kouč Určic. Tomu vedle tří získaných bodů udělalo velkou radost i projevené nasazení, které bylo stejné jako na počátku sezony.

Hájit pozici mezi nejlepšími třemi budou Určice na půdě Petrovic. Duel proti momentálně osmému celku soutěže začíná v sobotu ve tři odpoledne. Petrovicím nevyšel úvod podzimu, za prvních šest zápasů získal pouze pět bodů po výhře nad Brumovem a remízách s Přerovem a Karvinou „B“. Nyní drží nejbližší soupeř Určic šňůru tří duelů bez porážky, když nejprve remizoval v Dolním Benešově 1:1, poté zdolal hráče Šumperku 4:0 a vyhrál ve Valašském Meziříčí 3:1.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...