Dobrý podvečer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

41 fotbal_bitkaOkamžiky obav o vlastní bezpečnost a strach z toho, zda nebudou muset čelit fyzickému útoku ze strany přesily, prožili v sobotu odpoledne klenovičtí hráči i hrstka jejich fanoušků. V hektickém závěru utkání i.a třídy olomouckého kfs na hřišti lipníku nad bečvou totiž vzplály emoce na hřišti i v hledišti, na trávník dokonce vběhl jeden divák a po slovním vyhrožování zabitím probíhaly poslední minuty hry za přítomnosti státní policie...

Co přesně se v sobotu odpoledne v Lipníku nad Bečvou odehrálo? Večerník vyzpovídal aktéry a kontaktovali jsme také Policii České republiky....
„Kluci se hecovali, pokopali se a jeden náš i jejich hráč dostal červenou kartu. Tomáš Lakomý s jejich útočníkem byl v souboji, někteří to viděli a taky se pokopali. Pak šli dva domácí na našeho stopera, spoluhráči mu šli na pomoc, domácí trenér tam poslal čtyři hráče, aby se zapojili do strkanice,“ popisoval vznik celé situace hlavní trenér Klenovic Petr Navrátil. „Vznikla mela, kterou neunesli romští diváci. Na hřiště sice nevběhli, hulákali po nás ale, že nám propíchají gumy, že nás nepustí do autobusu a že za to někdo z nás zaplatí životem. Je to pro nás nová zkušenost,“ pokračoval.
Na místo tak musela vyrazit policie, teprve po jejím příjezdu se vše uklidnilo a mohlo se zbývajících patnáct minut odehrát. „Zavolal ji náš asistent Pavel Kubíček mladší, pořadatelé ne. Přijeli asi čtyřmi auty, po zápase na nás čekali, až se osprchujeme a sbalíme, jedno auto nás doprovázelo i na zpáteční cestě,“ nastínil Petr Navrátil vyhrocené chvíle desátého kola „B“ skupiny I.A třídy Olomouckého krajského fotbalového svazu.
Vedoucí klenovického mužstva Pavel Kubíček starší ještě upozornil, že to v Lipníku bývá ostré častěji. „Podobných incidentů tam bylo již několik a v sobotu dokonce jejich trenér nabádal, aby se domácí hráči šli postrkovat na naši střídačku,“ sdělil.
Incident potvrdil také sekretář Spartaku Lipník nad Bečvou a současně hlavní pořadatel Václav Navrátil, podle něj ale vše vyprovokovali právě hosté. „Odpovídá to době, všichni jsou na vše naštvaní. Emoce v hráčích byly, stačí pak malá jiskřička a bouchne to. V Klenovicích Romy nemají a my máme v mužstvu asi čtyři. Mělo to rasistický podtext, hosté ale museli mít protiromské pokřiky, aby vznikla potyčka, to bylo na prvopočátku. A policii jsem volal já,“ je přesvědčen Václav Navrátil, jenž pochválil rozhodčího za správné vyloučení i snahu vše vyřešit v klidu.
Ocenil i brzké dostavení se policistů, význam jejich přítomnosti viděl zejména v prevenci konfliktu. „Jako pořadatel nemáte šanci postavit se mladším a silnějším protivníkům, takové řešení se vždy vyplatilo. Dorazila místní policie i zásahová jednotka, naštěstí se nikdo nezranil,“ oddechl si sekretář lipnického oddílu.
Hlavní rozhodčí Ivo Antoníček to tak neměl jednoduché, celou situaci se ale snažil řešit s nadhledem. „Před tímto momentem jsem udělil jen dvě žluté karty. Emoce tam sice byly, ale s hráči bylo vše v pohodě. Až v osmasedmdesáté minutě kopl hostující hráč domácího, ten mu to oplatil a na plochu vnikl divák. Vznikla trma vrma, chvíli se nehrálo, pak diváka vyvedli, udělil jsem dvě červené a dohrálo se to,“ přiblížil dění zkušený arbitr. Jak dodal, policie přijela i proto, aby se neopakoval jarní incident při utkání s Kojetínem.
Vzhledem ke svědectví a výpovědím zúčastněných osob překvapilo Večerník vyjádření policie. V neděli odpoledne jsme kontaktovali tiskovou mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci Irenu Urbánkovou, která však popřela, že by policejní hlídky na hřišti v Lipníku nad Bečvou řešily jakýkoliv incident. „Mohu potvrdit, že policisté v sobotu odpoledne vyjížděli na oznámení na fotbalové hřiště v Lipníku nad Bečvou. V okamžiku jejich příjezdu na místo ovšem k žádným výtržnostem nedocházelo. Jak bylo zjištěno, pouze samotní fotbalisté se postrkovali na hřišti. Policisté zůstali na místě, ovšem jen z preventivních důvodů, aby v hledišti nedocházelo k incidentům. Žádný přestupek proti veřejnému pořádku řešen nebyl,“ uvedla mluvčí krajské policie.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...