Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

41 SK Hlucin 030FOTOGALERIE Podruhé během čtrnácti dnů zanechal prostějovský tým výraznou stopu v Hlučíně. Po nečekaném vítězství juniorky se v rámci desátého kola MSFL potkaly „A“ týmy obou klubů. Domácí sice nastřelili v první půli tyč, ale jinak se ani ze standardních situací nikterak neprosadili. Zato Prostějov hrál jako jeden muž s vysokým nasazením, které bylo v některých případech na újmu trpělivého zakončení vypracovaných šancí.

Jediný gól utkání vstřelil po sólovém úniku Martin Hirsch, což byla po jeho dobrých podzimních výkonech první a velmi zasloužená trefa do černého, která nakonec „eskáčku“ přinesla vytoužené tři body. Byly to již třetí za sebou...

FC Hlučín . 1. SK Prostějov 0:1 (0:0)

Branka: 58. Hirsch, Rozhodčí: Caletka - Dubravský, Klíma. Žluté karty: 33. Barcal, 76. Bogdaň. Diváků: 182

Sestavy týmů:

FC Hlučín: Andrejko - Malchárek, Štefek (73. Heiník), Bogdaň, Polášek - Žižka (62. Ondrušík), F. Hanus, Hudeczek, Barcal, Mucha - M. Hanus (59. Lukáš). Trenér: Petr Samec.
1. SK Prostějov: Bureš - Krejčíř, Pavlík, Hloch, Kazár - Hirsch (89. Machálek), Pančochář (78. Soušek), Fládr, Mazouch -  Krč, Pospíšil (84. Zatloukal). Trenér: František Jura.

„Parádně tady hrají,“ byl při vstupu na rozcvičení spokojen Josef Pančochář s hudební produkcí z amplionu na hlučínském stadionu. Jako by to byla předzvěst dobrého předzápasového naladění borců v modrobílém. Do základní sestavy kouče Františka Jury ovšem zasáhla jedna nečekaná změna - úhelný kámen prostějovské záložní řady Lukáš Zelenka se při čtvrtečním tréninku zranil, což bylo patrné už při jeho chůzi k autobusu. „Je to k vzteku, v pátek jsem celé dopoledne běhal po doktorech,“ utrousil Lukáš, jenž by z lavičky, kterou není zvyklý zahřívat, nejraději utekl na hřiště. Spolu s ním se tam usadil také Tomáš Machálek. „Cítím se lépe, prozatímní vyšetření jsou negativní, ještě čekám na krevní rozbor,“ svěřil se forvard Večerníku ještě před utkáním. „Lékař usoudil, že zhruba deset minut až čtvrthodiny zátěže snesu, tak se snad na hřiště aspoň na chvíli podívám,“ doplnil s nadějí v hlase. Nakonec si zahrál minutky dvě.
Právě viditelná chuť všech hráčů nastoupit a hrát, dávala ještě před výkopem naději na dobrý výkon i výsledek. Ještě před úvodním hvizdem drželi všichni aktéři minutu ticha za nedávno zesnulého kouče Ericha Cviertnu, který působil rovněž v Hlučíně. Domácí začali aktivně a už po pěti minutách vyzkoušel Bureše Mucha střelou z levé strany, kterou prostějovský gólman vyrazil na roh. Polášek s Muchou se rozhodli i nadále zatápět hostující obraně, která ale fungovala bezchybně. Ke konci první čtvrtiny utkání však rozehrál akci Fládr, posunul doleva na Krče, který po celý první poločas tahal útoky Prostějova, ten odcentroval na Hirsche, jehož slabší střelu zatím gólman Andrejko bez problémů kryl. Vzápětí pálil mimo Pančochář, v 29. minutě jsme pak byli svědky Pavlíkova přímého kopu. V 37. minutě reklamovali domácí u sudího odpískání penalty po Hanusově ofenzivním pokusu, který po faulu mimo hranice šestnáctky a ponechané výhodě skončil střelou mimo tři tyče. Na konci čtvrté desetiminutovky byli blízko vedoucímu gólu Hlučínští, když Bogdaňův rozehraný volný kop skončil s Burešovým přispěním na tyči, o minutu později tentýž hráč střílel zprava, Bureše ale nepřekvapil. Ještě před odchodem do kabin pak měl dvě příležitosti výběr 1.SK - nejprve Krčova střela jen těsně minula spojnici tyče a břevna, o chvíli později střílel z hranice šestnáctky nad břevno Pančochář.
Také po změně stran měli více ze hry hosté z Prostějova. Krčova hlavička v 54. minutě šla po nepřímém kopu ještě mimo, o čtyři minuty později to už ale přišlo. Pančochář našel dlouhou přihrávkou za domácí obranu nabíhajícího Hirsche, který si pěkně potáhl balón a křížnou střelou na vzdálenější tyč poslal „eskáčko“ do vedení - 0:1. Za dalších deset minut mohl právě Pančochář definitivně rozhodnout, když se řítil v tandemu s Krčem na gólmana, místo střely ale volil zpětnou přihrávku na levou stranu, která gólovou šanci pohřbila. „Měli jsme dát gól a bylo by po zápase,“ zalitoval na lavičce kouč Jura. V 78. minutě vyzval Hirsch zprava k zakončení Kazára, jeho střela se ale mezi tři tyče nevešla. A tak se ve zbytku střetnutí už jen takticky dohrávalo, přičemž domácí se k nějakému významnému tlaku vůbec nedostali.
„Já říkal, že nám to tady dnes sedne, oni nám hráli dobře před zápasem, my jsme jim to vrátili na trávníku...,“ významně utrousil cestou do šaten Josef Pančochář, jehož výkon dnes volal po vysokých známkách, stejně jako u ostatních spoluhráčů. Nezbývá, než si jen přát, aby ta šňůra tří výher za sebou ještě vydržela na domácí mač s Opavou! Právě na ni ztrácí Prostějov, který se po třetině soutěže posunul na pátou příčku tabulky, šest bodů.

Pohledem trnérů:
Petr SAMEC - FC Hlučín
„Byť to nemám ve zvyku, chtěl bych dnes pogratulovat k výkonu ´hráčům v černém´, kteří dnes zvítězili na celé čáře. Tým soupeře samozřejmě měl svou kvalitu, jak co do zvučnosti jmen, tak do technické vyspělosti jednotlivých hráčů, ale jediný gól zápasu padl ze sporného ofsajdového postavení a byly tam i další okamžiky.. Na to se však historie ptát nebude. My jsme v utkání měli určité dobré momenty, nastřelili jsme tyč, bohužel v naší hře je spousta nepřesností, neudržíme míč, nejsme schopni kombinovat. Stále se mi zdá, že kluci jsou v nějakém stresu, hra pak podle toho vypadá.“

Roman POPELKA - asistent trenéra 1. SK Prostějov
„Po kvalitním a zodpovědném výkonu jsme zaslouženě vyhráli. Šancí na naší straně bylo několik, opět musím litovat, že jsme je nevyužili a nechali drama až do konce. Soupeř hrozil především ze vzduchu a ze standardních situací, na což jsme byli připraveni. Narozdíl od Zábřehu jsme tuto jejich sílu eliminovali. My jsme naopak tušili naše možnosti z brejkových protiútoků a jeden takový nám vyšel. Jsme spokojeni jak s výkonem, tak výsledkem, kterými jsme navázali na předchozí dvě výhry.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...