Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

39 fotbalTřízápasová série Konice, během níž získala sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu, je u konce. Dva týdny od posledního mistrovského duelu nevyšlo týmu Romana Jedličky a Radka Řeháka rozmezí šestačtyřicáté a šedesáté minuty, během níž hned třikrát inkasoval. Hosté navíc dohrávali pouze v deseti, při zraněních Rusa a Bednáře totiž měli na lavičce pouze jednoho náhradníka.

„Nepovedlo se nám to. Naše poslední výkony byly celkem dobré, toto nás ale vrátilo zpět dolů. Musíme opět začít pořádně pracovat a bodovat doma. Na druhou stranu to byl ale venkovní zápas, takže jsme neztratili nic v tabulce pravdy,“ hledal na výsledku alespoň nějaká pozitiva hrající asistent Konice Radek Řehák.

Hostům chyběl zraněný Sedláček, nemohli počítat ani s doléčujícími se Bílým a Krylem. V první půli hájila konická jedenáctka bezgólový stav a byla to právě ona, kdo se hned několikrát mohl dostat do vedení, leč nepovedlo se.

„Uškodilo nám, že se nehrálo předešlý víkend, zápas je vždy lepší než trénink, přestože jsme mohli vyléčit šrámy. Zpočátku jsme byli lepší, domácí si nevytvořili nic ani žádný náznak, my jsme měli závary a jednou jsme šli sami na brankáře,“ přibližoval úvodní pětačtyřicetiminutovku.

Vstup do té druhé byl ale zcela odlišný. Domácí dali z první akce na 1:0, brzy po konické chybě na 2:0 a do čtvrthodiny to bylo 3:0. Pak se navíc zranila dvojice jejich hráčů a Bednář to musel i s poraněným kotníkem vydržet na hřišti až do závěrečného hvizdu. „Začali jsme velmi lehkovážně, jako by se domácí měli porazit sami. Bylo to špatné. Začali jsme ale hrát vabank a do šancí jsme se pak stejně jako Dolany dostávali,“ upozornil Řehák, že konečný výsledek mohl i přes krátký výpadek vyznívat mnohem příznivěji.

Porážkou se Konice opět propadla vyrovnanou tabulkou a momentálně je v krajském přeboru až čtrnáctá s jednobodovým náskokem právě na Dolany, ovšem na devátou Litovel ztrácí jen tři body.

Přesně ty se pokusí získat o víkendu, kdy doma přivítá hráče Velkých Losin. Lázeňskému týmu se také zatím příliš nedaří a v sedmi duelech získalo pouze jedenáct bodů. Vzájemné duely vyšly v minulé sezoně lépe Konici, na podzim zvítězila venku 3:1, na jaře hrála doma 1:1. Tentokrát se začne hrát v neděli v patnáct hodin a pro Konici jsou ve hře i další tři body z nesehraného utkání proti Zlatým Horám, věc má nyní na starosti krajská disciplinárka.

FC Dolany - Sokol Konice 3:0 (0:0)
Rozhodčí: Štětka – Koláček, Kouřílek
Sestava Konice:
Mühlhauser – Václavek, Rus (60. Antl), R. Řehák, Růžička – Bednář, Čižmár, Kořenovský, F. Drešr – T. Řehák, Schön. Trenér: Roman Jedlička.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...