Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 urciceTýden po vysoké porážce na půdě Valašského Meziříčí se fotbalisté Určic opětovně utkali s mužstvem z absolutního chvostu skupiny „E“ moravskoslezské divize. Tentokrát byly soupeřem suverénně poslední Otrokovice. A domácím se podařilo potvrdit roli favorita, přestože o nejtěsnější výhře 1:0 rozhodla až druhá půle a v ní branka z kopačky Dominika Bokůvky.

TJ Sokol Určice - FC Viktoria Otrokovice 1:0 (0:0)

Branka: 64. Bokůvka
Rozhodčí: Hanák - Mikula, Mrázek
ŽK: Haluza, Hochman – Vavruša, Jurčík, Ondráš, Foltýn
Diváků: 235

Sestava Určic: Dragon – Javořík, Zbožínek, Skopalík, Rus (46. Ján) – Bokůvka, Matoušek, Svozil, Hochman (90. Pekař) – Haluza (85. Halouzka), Kopečný (46. Zapletal). Trenér: Evžen Kučera.

„Největší radost mám z vítězství. S první půli jsem moc spokojen nebyl, bylo to z naší strany rozpačité. O přestávce jsme nabádali kluky hrát jednoduše, z jedné dopředu a dát si balon až na půlce soupeře. To se nám dařilo,“ pustil se do hodnocení trenér Určic Evžen Kučera.

Při skládání sestavy musel oželet nemocné Losa, Vaňka, duo Hochman-Rus nastoupilo se sebezapřením a náporům nemoci byl vystaven i samotný kouč. Ten do brány nasadil Stanislava Dragona a určickému odchovanci se podařilo vychytat s pomocí celého družstva čisté konto.

„První poločas byl špatný. Soupeř nás přehrával, ztráceli jsme míče, čelili jsme čtyřem pěti gólovkám, ale hosté je nedali. Ve druhé půli už měli pouze jednu hlavičku, jinak se k ničemu nedostali,“ potěšila Kučeru zlepšená hra i nula na kontě obdržených branek.

O pauze sáhl hned k dvojímu střídání, když Rusa nahradil na levé obraně Ján, Místo uzdraveného Kopečného putoval do útoku Zapletal. Domácí mužstvo mohl poslat do vedení Michal Skopalík, povedlo se to ale až Bokůvkovi. To když Tomáš Zapletal zatáhl míč po křídle, vystřelil a míč mířící vedle dopravil krajní záložník Určic skluzem do prázdné brány - 1:0. Další branku mohl přidat Haluza, nepodařilo se mu ale z malého vápna zakončit do odkryté brány.

„Začalo se nám dařit napadání, hráli jsme jednoduše, doráželi jsme, posílali jsme si míče dopředu. V první půli jsme si je chtěli zpracovávat před vlastní šestnáctkou a vznikaly z toho šance Otrokovic, ve druhé jsme již na vlastní půli hráli bez výmyslů,“ povšiml si výrazného rozdílu Evžen Kučera.

Na čele tabulky zůstal i nadále Havířov, přestože po Určicích podruhé v sezoně ztratil všechny body. Určicím i nadále patří pozice mezi nejlepšími týmy soutěže, nyní je čeká téměř derby s Hranicemi. Hrát se bude opět v určickém areálu, a sice v neděli od patnácti hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...