Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

I nejnižší mužské soutěže pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Prostějov ukončila předčasně koronavirová pandemie. Z devíti kol se jich tak odehrálo pouze sedm a zbylá dvě jsou zatím odložena na neurčito. Na podzim už se ale zřejmě nedohrají. V „pralesní“ lize je však výhodou nižší počet mužstev, takže v jarní části by s dohrávkami problém být neměl. Zajímavé bude sledovat, které týmy by mohli fanoušci příští sezónu vidět mezi elitou OFS. V „A“-skupině to vypadá docela jasně. Olšany u Prostějova během šesti odehraných utkání body neztratily a tabulce vévodí před rezervami Kostelce na Hané a Otaslavic. „B“-skupina nabízí větší drama. Luká s Hvozdem sice mají na čele tabulky menší náskok před zbytkem pelotonu, ale do souboje o nejvyšší příčky se může dostat dalších pět celků. Večerník se ve vynucené pauze na dosud odehrané boje podívali trochu podrobněji.

Skupina „A“: Olšany si jdou za postupem, rezerva Čechovic se trápí
Mužstva v této grupě se po necelé polovině soutěže rozdělila na poloviny. Na čele se drží zatím stoprocentní Olšany u Prostějova, které jasně ukazují, že návrat do Přeboru OFS myslí smrtelně vážně. Za šest zápasů neztratily jediný bod. V posledních dvou kolech je však měly čekat dva těžké duely s celky v tabulce bezprostředně pod nimi, ale těchto zápasů se už nedočkaly. „Naším jednoznačným cílem je postup. Pokud budeme podávat výkony jako doposud, mělo by se nám to také podařit,“ je spokojen trenér lídra Antonín Pospíšil.
O druhé místo svádí boj hned tři týmy. Nyní se na něm vyhřívá rezerva Kostelce na Hané, která si dokázala poradit v přímém souboji s otaslavickou zálohou a po přechodu ze skupiny „B“ se okamžitě ocitla na špici. „Výsledky jsou poměrně dobré. Jinak bych si troufl tvrdit, že soutěž je relativně stejná, ale tady v té soutěži je pro nás hlavní, aby si zahráli starší chlapi a mladí se vyhráli pro první mužstvo. Bohužel mě ale velmi mrzí náš tréninkový přístup. Dalo by se říct, že skoro netrénujeme. S morálkou některých hráčů jsem tedy hrubě nespokojen. Pokud bychom trénovali, mohlo by to vypadat ještě lépe,“ přiznává trenér Kostelce Juraj Šulc.
„Současná situace neměla variant a přerušení se dalo očekávat. Nám se po první vlně podařilo vyřešit všechny marody, takže i naše rezerva byla daleko konkurenceschopnější. Na jaře se snad soutěže zase vrátí a budeme se dále bavit fotbalem, což je pro nás to hlavní,“ prozradil sekretář a vedoucí rezervy Otaslavic Pavel Skalický.
Za nimi ovšem čeká také tým ze Želeče, který má odehráno o dva zápasy méně a mohl by oba celky přeskočit. Na loňské bodové hody nenavázaly Biskupice ani „béčko“ Čechovic. To ztratilo z pěti zápasů hned tři, nestačila na první mužstva prozatímní tabulky. „Start soutěže byl z naší strany dobrý. Podařilo se nám postoupit z poháru i start soutěže byl dobrý. Pak se to ale začalo postupně bortit. Tréninková docházka nebyla úplně optimální. Navíc přišla některá zranění, a to nejen u nás, ale také v prvním výběru takže jsme museli některé hráče poslat k A mužstvu, které má logicky přednost. Fotbalově to nebylo špatné, ale bylo vidět, že nám chybí tréninky a dostáváme pak laciné i zbytečné branky. Hlavně doma nemůžeme dostat pět branek hned ve dvou zápasech,“ ohlédl se za dosavadním vystoupením lodivod Čechovic Miroslav Takáč.
To Biskupice jsou na tom ještě hůře a s jediným bodem se krčí na posledním místě tabulky. Před sebou mají však na dostřel rezervu Brodku a Pavlovice u Kojetína. První dlouhá pauza některým mužstvům uškodila, teď je navíc čeká druhá. Lídr tabulky se s pauzou vyrovnal velmi dobře, a pokud se nestane nic překvapivého, Olšany u Prostějova už by si cestu do okresního přeboru měly pohlídat.

Skupina „B“: to bude ještě boj...

„Béčková“ skupina třetí třídy určitě nejvíce favorizovala finalistu poháru z Kladek. Tomu ale začátek ročníku příliš nevyšel a bilance tří výher a tří porážek je spíše zklamáním. Velmi překvapila Luká, jeden z nováčků z olomouckého regionu. Po pěti výhrách ale přišly dvě porážky a pauza teď nejspíše přijde určitě vhod. „Soutěž nám ukázala zhruba to, co jsme si o ní mysleli. Start se nám vydařil na výbornou, ale poslední dva duely jsme výsledkově nezvládli. Soutěž je pro nás určitě výhodnější v tom, že nehrajeme patnáct zápasů. Podzim bohužel skončil předčasně a na jaře uvidíme, v jakých výkonech budeme pokračovat. Rádi bychom však pokračovali v horních patrech tabulky,“ prozradil sekretář Jan Čapák.
Druhé místo okupuje Hvozd, který ztrácí pouhý bod a ukazuje, že po letech debaklů se hráči už zase dostávají do formy a že se s nimi rozhodně musí zase počítat. „U nás nyní určitě panuje spokojenost. První zápasy to bylo ještě takové nemastné, neslané. Pak už se to ale postupně zlepšovalo a oproti minulé sezóně chodí kluci pravidelně trénovat. Máme i dostatečně široký kádr, což je pro tuto soutěž důležité. Velmi nám také pomohl příchod Radka Kvapila do obrany, který nám ji opravdu zpevnil. Mrzí nás, že když jsme se dostali do formy, je sezóna přerušena, ale s tím se zkrátka nedá nic dělat. Doufáme, že alespoň na jaře se sezóna rozběhne podle plánu,“ zhodnotil uplynulé boje lodivod Hvozdu Rudolf Švehla.
Mile překvapuje také Zdětín a Čechy pod Kosířem, které se letos zvedly a s deseti body bojují v horní polovině tabulky. Celkově je tabulka velmi vyrovnaná. Od třetího Zdětína po sedmé místo Vilémova je v ní rozdíl jediného bodu. Mezi těmito celky se překvapivě nachází i horký favorit soutěže z Kladek, který loni vyhrál všech 8 utkání. Letos navíc předváděl skvělé výkony v poháru, došel až do finále. V sezóně už to ale taková pohádka není a bilance tří výher i porážek je určitě překvapující.
Vzadu se zatím krčí rezervy Protivanova a Brodku u Konice, u kterých se ale žádné boje o postup ani očekávat nedaly. „My už před začátkem sezóny avizovali, že kdybychom před přihláškami věděli o změnách v kádru A-týmu, ani bychom rezervu nepřihlašovali. Na druhou stranu je dobré, že si mladí kluci a lavička prvního mužstva zahraje,“ konstatoval vedoucí Brodku u Konice Radovan Vičar.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...