Dobré ráno, dnes je úterý 19.3.2024
svátek slaví Josef,
zítra Světlana
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Deset kol nejvyšší okresní fotbalové soutěže je za námi a zbylá tři kola podzimní části zůstávají v nedohlednu. I když se podzimní část sezóny 2020/2021 nedohraje v původních termínech a není za námi tedy kompletní polovina ročníku, rozhodně je v „okresu“ už co hodnotit. Okresní přebor ukázal v každém kole zápasy, které měly úroveň, ale také přinášel i souboje horší než v „pralese“. Výsledkově ale většina zápasů nepřekvapovala. Start ročníku nevyšel Vrahovicím, které byly největším favoritem, jenže prvních pět kol jim přineslo už poměrně velkou ztrátu devíti bodů. Jejich zaváhání využila nejlépe rezerva Kralic, která zatím bodovala v každém zápase. Úplně stejnou bilanci mají Dobromilice, ale kvůli horšímu skóre se nachází na druhém místě. V posledním kole se měl odehrát vzájemný souboj. Proběhne ještě letos?

U rezervy Kralic došlo těsně před startem soutěže k výměně na trenérském postu, kdy Miroslava Takáče nahradil Petr Navrátil a mužstvo pod jeho vedením šlape. „Snažíme se hrát kombinační fotbal a být dominantní na míči, což se nám po většinu zápasů daří. Za prvních deset kol jsme neprohráli jediný duel v základní hrací době, takže celkově panuje velká spokojenost. Těžko ale nyní soudit, jak se bude sezóna dále vyvíjet,“ ví lodivod Kralic, který velmi dobře zapracoval na defenzivě mužstva. Sedm obdržených branek za deset utkání je zcela jednoznačně nejnižší číslo všech mužstev. I druhým Dobromilicím letošní ročník vychází velmi dobře.
V závěsu se drží celky nedaleko od Prostějova, a sice duo Držovice - Vrahovice. V Držovicích pokračují jako v každém z posledních tří ročníků velmi dobrým startem do soutěže. Druhá polovina už však v předchozích ročnících tak dobrá nebyla, a je otázka, jestli bude v silách týmu v letošní sezóně něco změnit. To ve Vrahovicích se po pomalejším startu rozjíždí k lepším výkonům a přerušení je mrzí podobně jako mužstvo Dobromilic. Vrchní polovinu tabulky obsadili oba navrátilci ze třetí třídy. Ptení i Nezamyslice dokazují, že se nepřišly do okresu pouze podívat, ale chtějí v něm hrát důležitou roli.
Střed tabulky je však hodně vyrovnaný. Brodek u Prostějova uzavírá první polovinu a dotírá na celky před sebou. Mezi osmým a dvanáctým mužstvem je pak rozdíl pouhých tří bodů. Jsou to rezervy Plumlova a Určic, Vícov, Brodek u Konice a Němčice nad Hanou. Především Vícovští a určické „béčko“ ale před sezónou pomýšlely výš. Jenže obě mužstva zastihla v současné době „deka“. Nucená pauza jim tak zřejmě přijde vhod.
Na předposlední pozici se krčí Výšovice, které se po spojení se Skalkou zatím marně snaží nalézt pravidelnou výkonnost a ztrácí většinu zápasů. Poslední místo zabírá od začátku soutěže celek z Tištína, kterému se opravdu nedaří zatím vůbec nic. Navíc se nemůže spolehnout ani na domácí prostředí, které nyní prochází modernizací, v azylu v Nezamyslicích body také nepřibývají.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...