Dobrý večer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V desátém kole Clean4you krajského přeboru Olomouckého KFS mohly být oba týmy z Prostějovska spokojené. Jak Lipová, tak Kralice na Hané bodovaly. Zatímco tabulkově lepší zástupce prostějovského regionu otáčela nepříznivý vývoj utkání, tým po výměně trenéra zase šly netradičně první do vedení. Výsledek? Lipovští mají body dva, Kralice jeden. Zejména druhý z týmů si pak může výsknout, pro tým je to teprve třetí vybojovaný bod v ročníku. Statistiky z utkání a výsledkový servis najdete na straně 27.

SUL ZÁB
FC KnH
1:1 (0:1), 5:4 PK

Slavit, i když nebyla výhra? V Kralicích na Hané by se tentokrát mělo. Vždyť na bod zde čekali pomalu dva měsíce. Tým se tentokrát dočkal, i když to pro něj nebylo rozhodně jednoduché utkání. Nakročil však k němu už na jeho začátku.
„V šatně jsme si řekli, že je potřeba si dát pozor na obrannou hru a pohlídat si standardky. Poté se konečně po dlouhé době podařilo dostat do vedení jako první. Byl to rozdíl, konečně jsme nemuseli dotahovat,“ poznamenal vedoucí celku Jan Kubalák. Branka Vincourka ze 26. minuty byla opravdovou vzpruhou. A tento stav vydržel dlouho. Přesto ale Kralice nakonec vedení neudržely. „Soupeř získal odražený míč, dobře ho trefil. A vyrovnal. My měli pár šancí, neproměnili jsme je. Druhý poločas pak byl spíš o bojovnosti,“ podotkl Jan Kubalák, který právě bojovnost a přístup vyzdvihl. Nakonec tak mohl být bod zklamáním, přesto ale musel potěšit. Kralice totiž alespoň trochu rozšířily svou nevelikou sbírku. „Po dlouhé době jsem ale hlavně viděl kluky jezdit po prdeli. Bojovali, pracovali. Odedřeli celý zápas. Je třeba v tomhle vyzdvihnout celý tým,“ pohovořil Jan Kubalák na adresu kralických hráčů.
Ti nyní musí nuceně mimo stadion a další střetnutí tak odehrají nejdříve první listopadový víkend, spíše později.

 

FK JES
SK LIP
1:1 (1:0) 2:4 PK

Solidní výsledky pokračují. Lipová se i těsně před koronavirovou uzávěrou bodově prosadila. A i když ne naplno, dva body po více než sto kilometrů dlouhé cestě na sever Moravy určitě bodnou. Nevedla k nim ale jednoduchá cesta. Lipová navíc musela velkou část zápasu dotahovat. To se povedlo, a i díky tomu je Lipová nadále na pěkném čtvrtém místě.
Lipová měla vcelku štěstí, větší zranění se jí zatím ve větší míře vyhýbala. Totéž se dá říci i o karanténě, alespoň co se týká jádra týmu. I díky tomu se daří hrát Lipové pořád ve zhruba stejné sestavě, což může taky přispět k dobrým výsledkům týmu. Další si hráči trenéra Růžičky připsali v Jeseníku. Vstup do utkání ale nebyl ideální. „Hráli jsme velice špatně. Nedařila se nám kombinace a nedostali jsme se do hry. Soupeř nás zkrátka přehrával,“ uvedl trenér Růžička. Jeho mančaft navíc inkasoval po zakončení Křivohlávka a do druhého poločasu tak šel se ztrátou jedné branky. Ta se ale ukázala jako příliš malá pro Jeseník, ten vedení proti Lipové neudržel. I když kousal dále. „Trápil nás rychlými brejky, dobrým přechodem do útoku. Hlavně tím,“ konstatoval Pavel Růžička. Pak ale přišlo obrození celku z Prostějovska. Ukázal sílu, když dokázal výsledek otočit. „Ve druhém poločase nastalo zlepšení. A při penaltách jsme pak taky měli kus štěstí,“ uvedl trenér. Poté se vrátil k tomu, proč první půle Lipové nevyšla. „Nevím, čím to bylo, že jsme hráli tak, jak jsme hráli. Ale hráli jsme velmi špatně. Za přístup ve druhém poločase bych ale kluky rád pochválil,“ uzavřel Pavel Růžička.
Další utkání měla Lipová odehrát v neděli 18. října s Rapotínem, nicméně zápas se z důvodu nařízení vlády ruší.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...