Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 1SKFOTOGALERIE Velmi důležitého vítězství dosáhli fotbalisté 1. SK Prostějov nad třetím celkem aktuální tabulky MSFL. Dali tak nejlepší dárek oslavenci Lukáši Zelenkovi k jeho čtyřiatřicátým narozeninám. Konečně se podařilo také domácím fandům ukázat, že „to jde, když se to vezme za správný konec“, jak se po zápase vyjádřil kapitán Tomáš Mazouch. Povedlo se tedy navázat na týmový výkon z Orlové a porazit rozdílem třídy kvalitního soupeře. Charakter zápasu vtiskl brzký gól Krče už po 5 minutách hry. Vzhledem k minimálním bodovým rozestupům se Prostějov posune ze středu tabulky blíže kýženým příčkám.

 

1. SK Prostějov – SK Spartak Hulín 3:0 (2:0)
Branky: 5. Krč, 35., 62. Pospíšil
Rozhodčí: Priesol – Cieslar, Krasula
Žluté karty: 57. Zelenka – 71. Laciga
Diváků: 320.
Sestava 1. SK Prostějov: Bureš – Kazár, Pavlík, Hloch, Krejčíř – Mazouch, Zelenka (88. Soušek), Fládr (76. Studený), Hirsch (85. Zatloukal) – Krč (65. Pančochář), Machálek (30. Pospíšil). Trenér: František Jura.
Sestava SK Spartak Hulín: Vogl – Vyskočil (75. Pacl), Ruman, Číhal, Červenka – Paciorek (73. Ševela), Laciga, Kadlec (63. Barcuch), Krhut – Kopečný, Mršťák (58. Dvořáček). Trenér: Jindřich Lehkoživ

Trenér František Jura se držel známé poučky, že vítězná sestava se nemění, takže na hřiště vyběhla totožná jedenáctka, jako minulý týden v Orlové. Mezi náhradníky se po delší odmlce objevil Tomáš Hunal, ale dva týdny po sundání sádry ještě zdaleka není připraven naskočit do hry. „Nelze vůbec odhadovat, kolik toho stihne z podzimní části,“ poznamenal k našemu kapitánu kouč Jura.

 

Úvod utkání vzali do své režie hosté, kteří se hned po výkopu usadili na polovině soupeře a předváděli, proč jsou na tom letos v tabulce tak dobře. Jenže... v 5. min. při prvním útočném výletu domácích se prosadil na pravé straně Fládr, jeho bomba skončila na břevně, od něhož se odrazila před brankovou čáru právě na kopačky Krče, který pohotově vrátil balón za Voglova záda! Obraz hry se od tohoto okamžiku logicky změnil, Prostějovu narostla křídla sebedůvěry a nenechával soupeřovu obranu v klidu. Na konci první dvacetiminutovky dostal Machálek typickou kolmici od Zelenky, pokusil se o technickou střelu, kterou ale gólman Vogl vystihl. V 27. min. potáhl míč na levém křídle Kazár, prokličkoval se až do šestnáctky a nabídl zakončení Machálkovi, jehož slabý pokus odkopl hulínský obránce. To už začínalo být jasné, že náš elitní útočník není ve své kůži a střídání na sebe nenechalo dlouho čekat. „Nebylo mi dobře, točila se mi hlava, v pondělí mě čeká vyšetření,“ prozradil po zápase Machálek.

Hned vzápětí mohlo být srovnáno. Míč si k přímému kopu v ideální vzdálenosti postavil zkušený Červenka a jeho umístěnou střelu do horního rohu mistrně vyrazil Bureš (a málem se potkal nepříjemně s tyčí jako nedávno jeho brankářský kolega Petr Čech, v Prostějově to ale odnesla natržená síť). V 35. min. ale udeřilo po standardce na druhé straně. Brankář Vogl se protentokrát zhlédl v „úletu“ plzeňského Kozáčika a po rozehraném rohu mu balón proklouzl mezi rukavicemi přímo na hlavu Krejčíře, na brankové čáře ještě vše jistil vystřídavší Pospíšil. Ten měl ještě do poločasu další příležitost po Kazárově centru. Před přestávkou stihli prověřit oba brankáře nejprve hulínský Vyskočil, jehož střelu zprava vyrazil Bureš na roh, vzápětí Fládr, kterému pro změnu Vogl včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel.

Jak Fládr skončil v první půli, tak začal po pauze. Hirsch mu naservíroval centr zprava na bližší tyč, Vogl ale jeho pokus vyrazil na roh. Po rozehrávce se prezentoval výživnou střelou Kazár. Jen o chvíli později zle zatápělo hulínské obraně trio Fládr-Mazouch-Pospíšil. Těsně po hodině hry potáhl míč po pravé straně Krejčíř, odcentroval do šestnáctky, kde se po Kazárově přiťuknutí trefil z první opět Pospíšil a balón skončil v rohu hulínské svatyně. V 66. min. chyběl Hirschovi pověstný chlup k tomu, aby dosáhl sám před prázdnou bránou na Kazárovu křížnou přihrávku, která byla pravda docela prudká. O dvě minuty později se po odraženém balónu zčistajasna zjevil před Burešem Kopečný, náš gólman ale střelu reflexivně vykopl. Zbytek zápasu se už v podstatě jen dohrával v režii domácích.

Prostějov se tedy se ziskem patnácti bodů posunul po sobotě na páté místo, kde ale pravděpodobně nezůstane, protože rezerva Slovácka, Uničov a Zábřeh, mající jen o dva body méně, hrají své domácí zápasy v neděli. Příští sobotu zajíždí „eskáčko“ do Hlučína, jemuž se sice začátek sezóny nevyvedl, ale nyní se už pohybuje uprostřed tabulky.

Hlasy trenérů:

Roman Popelka – 1. SK Prostějov

Jsme rádi, že jsme doma navázali na zlepšený výkon z minulého kola v Orlové, zvlášť když nás čekal těžký soupeř. Hulín se oproti loňsku velice zlepšil, což bylo vidět jejich nástupem do zápasu. Chtěli jsme být od počátku aktivní, ale v první pětiminutovce byl aktivnější soupeř. Náš gól je zaskočil a pak už se hra směrem dopředu převážila na naši stranu. Důležitý byl Burešem vychytaný přímý kop, kdy jsme neumožnili soupeři dostat se zpět do zápasu. Pomohla nám samozřejmě darovaná druhá branka, ale šli jsme štěstí naproti a zápas už dotáhli do vítězného konce.

Jindřich Lehkoživ – SK Spartak Hulín

Začali jsme aktivně, bohužel při prvním protiútoku domácích jsme prohráli souboj a z první střely inkasovali první gól. Snažili jsme se pokračovat v aktivní hře, ale za stavu 1:0 nás rozhodčí poškodil, když neodpískal jasnou penaltu. Naše šance vychytal Bureš, zatímco nás Vogl nepodržel a inkasovali jsme na 2:0, takže přestože jsme byli na balóně lepší, první poločas jsme prohráli. Ve druhém jsme neměli co ztratit, tak jsme víc otevřeli hru, domácím stačilo čekat na chyby a podnikat protiútoky, z nichž jeden se jim podařil, čímž zaslouženě vyhráli. Myslím ovšem, že v případě našeho srovnání na 1:1 by se zápas vyvíjel jinak.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...