Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 logo skPo dvoutýdenní pauze se opět představí fotbalisté 1. SK Prostějov na domácím trávníku stadionu Za Místním nádražím v sobotu – už od 15:30 hod. – proti Spartaku Hulín. S tímto soupeřem měřilo „eskáčko“ síly nejen dvakrát v rámci minulého ročníku MSFL, ale také v době vrcholící letní přípravy.

Zatímco obě mistrovská utkání skončila remízami (2:2 na podzim venku a 1:1 na jaře doma, což obzvláště mrzelo), v letním horkém dopoledni byl úspěšnější domácí Prostějov, vítězství 2:0 ale nelze vzhledem k charakteru utkání přeceňovat. Už zde se ovšem ukázalo, že Hulín disponuje herní kvalitou, kterou zejména ve druhém poločase proti prostřídavším domácím uplatnil, a přidá-li se proměňování šancí, nemusí Spartak hrát ve třetí lize druhé housle.

Zatímní vývoj podzimní sezóny dal tomuto předpokladu plně zapravdu. Hulín v předešlém ročníku unikl sestupu do divize jen díky dobrovolnému odstoupení rezervy Baníku ze soutěže, protože mu patřila předposlední patnáctá příčka. Nyní je Hulín aktuálně třetí, a jestliže za celou loňskou sezónu MSFL dokázal zvítězit sedmkrát, jen v průběhu odehraných devíti kol se jeho hráči radovali už v pěti případech. Šest bodů z Břeclavi a doma s Uničovem byl vstup do sezóny z říše snů, který pokazila první porážka na hřišti nováčka z Třebíče. Nad síly nadcházejícího prostějovského soupeře byla i Holice a rezerva Slovácka.

V průběhu léta opustil hulínský kádr především první gólman Dubec, zkoušející štěstí v Rakousku stejně jako spoluhráč Otruba, a Zlámal. Na post brankářské jedničky se tedy posunul Vogl, jemuž kryje záda Černocký z bývalé juniorky. K dalším příchozím patří záložníci Červenka a Mršťák a útočníci Kopečný s Rokosem. Právě Kopečný je zatím nejlepším střelcem týmu s šesti trefami do černého. V zatím posledním odehraném zápase proti Zábřehu, který ve velkém stylu vyhráli 4:0, přičemž rozhodnuto bylo už po 25 minutách první půle, dal trenér Lehkoživ důvěru této sestavě: Vogl – Vyskočil, Ruman, Číhal, Červenka – Mršťák (70. Paciorek), Laciga, Kadlec (78. Pácl), Krhut (83. Barcuch) – Kopečný, Rokos (58. Dvořáček).

Domácí čeká další důležitý zápas, z hlediska nutnosti postupu v tabulce směrem vzhůru je ale veledůležitý úplně každý. Specifičnost sobotního duelu spočívá především v tom, zdali si hráči vzali ponaučení z uplynulých kol a neusnou na vavřínech jako po vítězství ve Zlíně. „Důležité je, aby se dnešní vysoce kolektivní výkon přenesl i do dalších utkání,“ přál si hned v Orlové asistent trenéra Roman Popelka.

Klub v uplynulém týdnu zmobilizoval svoje interní odborné zdroje, což evidentně zapůsobilo blahodárně a přineslo týmu nový impuls. „Dosavadní zkušenosti příští týden vyhodnotíme a rozhodneme se, jakým způsobem pokračovat,“ poznamenal po utkání v Orlové generální sportovní manažer Prostějova František Jura. K dispozici bude mít kompletní kádr s jedinou výjimkou dlouhodobě zraněného Hunala, takže na trávník může vyběhnout optimální sestava hráčů majících nejlepší aktuální formu.

39 pozvanka fotbal


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...