Dobrý večer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podzimní část sezóny se kvapem blíží do finiše. Již desáté kolo se odehraje tento víkend. Většina regionálních mužstev zavítá na půdu soupeřů, navíc si tento týden poprvé vyzkouší zápasy bez diváků. Fanoušci tak budou chybět i na dvou regionálních soubojích v Otaslavicích a v Pivíně. Kromě derby nebudou chybět ani další důležité souboje. Plumlov potřebuje zabrat s Beňovem, Kralice mají zřejmě poslední podzimní šanci na posun z posledního místa tabulky. I ženy se představí na půdě soupeřek a eskáčko má reprezentační přestávku. Ve všech případech je to poslední šance, jak před vládními opatřeními vidět hráče a hráčky naživo. Od pondělí 12. října se minimálně na dva týdny všechny soutěže zastaví…


Clean4you krajský přebor
Další kolo čeká na zástupce v nejvyšší krajské soutěži. Oba naši zástupci se představí ve venkovním prostředí. V sobotu zavítá Lipová do dalekého Jeseníku, kde se pokusí napravit domácí nezdar se Želatovicemi. V neděli se do Zábřehu vydá družina trenéra Petra Gottwalda, kterou čeká zřejmě poslední šance na chycení se v podzimní části, v případě porážky by už bylo relativně jasné, že podzim ukončí na poslední příčce.
Sobota 10. 10. – 15:00
FK Jeseník – SK Lipová
Neděle 11. 10. – 15:00
SULKO-Zábřeh – FC Kralice na Hané

I.A třída skupina A
Desáté dějství čeká také na mužstvo Konice v I.A třídě skupině A. Tentokrát se svěřenci trenéra Ullmanna představí na domácí půdě proti Haňovicím. V zápase bude Konice jednoznačným favoritem, protože Haňovice zatím nezískaly jediný bod.
Sobota 10. 10. – 15:00
Sokol Konice – SK Haňovice

FGP studio I.A třída skupina B
Ani B skupina I.A třídy nezůstane tento víkend pozadu. V sobotu čeká zápas na Určice a Plumlov. Zatímco Určice se jedou pokusit znovu chytit po dvou prohraných derby do Kojetína, hráči Plumlova odehrají druhý domácí duel v řadě s Beňovem.
V neděli ráno čeká zápas Čechovice, které pojedou do Nových Sadů pokusit se udržet stávající formu. Kostelec pojede odpoledne do Opatovic, kde by rád navázal na vítězství s Určicemi a potvrdil body i ve venkovním prostředí. Protivanov čeká těžký duel na půdě Holice, kde zatím odehraje zápas proti místní rezervě HFK.
Sobota 10. 10. – 15:00
Kojetín-Kovalovice – TJ Sokol Určice
Sokol Plumlov – FC Beňov
Neděle 11. 10. – 10:00
FK Nové Sady – Sokol Čechovice
Neděle 11. 10. – 15:00
Sokol Opatovice – FC Kostelec na Hané
1.HFK Olomouc „B“ – SK Protivanov

I.B třída skupina A
Desáté kolo I.B třídy skupiny B nabídne regionální souboj v sobotu i v neděli. Sobota odpoledne přinese první třaskavý duel v Otaslavicích, kam se vydají Klenovice. Uvidíme, který z týmů potvrdí bodový zisk z minulého týdne.
V neděli odpoledne zajíždí Mostkovice do Želatovic, kde je čeká zápas s místní rezervou. Té se letos daří, takže na svěřence trenéra Kroupy nečeká nic jednoduchého. Druhé derby je na programu v neděli v Pivíně, domácí se utkají s Vrchoslavicemi.
Sobota 10. 10. – 15:00
Sokol Otaslavice – Sokol Klenovice
Neděle 11. 10. – 15:00
FC Želatovice „B“ – Sokol Mostkovice
Sokol v Pivíně – Sokol Vrchoslavice 1946

Lion sport I.B třída skupina B
Ve druhé skupině I.B třídy odehrají své zápasy všechny tři regionální celky v sobotu. Haná se představí doma proti Kožušanům a bude chtít napravit první porážku. Jesenec-Dzbel čeká po porážce ve Smržicích domácí souboj s Lošticemi. Smržice naopak čeká venkovní zápas v Moravském Berouně, kde budou svěřenci trenéra Zbožínka chtít potvrdit domácí výsledek.
Sobota 10. 10. – 15:00
Haná Prostějov – Sokol Kožušany
Jesenec-Dzbel – SK Loštice 1923
Moravský Beroun – TJ Smržice

Přebor OFS II. třída
Ani okresní soutěž nezahálí a na programu bude desáté kolo. V sobotu se odehrají první dva zápasy, v neděli zbylých pět duelů. V Nezamyslicích očekávají těžký duel s Držovicemi, které mají nyní velmi dobrou fazónu. Do Vrahovic přijede Tištín a zde o favoritovi nemůže být řeč.
V neděli se doma představí Dobromilice, kam zavítá Vícov, který se nyní nachází v menší krizi. Ve Ptení odehraje další kolo Brodek u Konice. Výšovice nečeká v domácím zápase nic jednoduchého proti lídrovi z Kralic. Brodek se bude snažit prolomit již tři zápasy trvající neprůstřelnost Němčic. A v Určicích proti sobě nastoupí rezervy domácích a Plumlova.
Sobota 10. 10. – 15:00
Haná Nezamyslice – TJ Sokol Držovice
Sokol Vrahovice – TJ Tištín
Neděle 11. 10. – 15:00
FC Dobromilice – Sokol Vícov
FC Ptení – Jiskra Brodek u Konice
FK Výšovice – FC Kralice na Hané „B“
Sokol Brodek u PV – FK Němčice nad Hanou
Sokol Určice „B“ – Sokol Plumlov „B“

MSDŽ – B
Šesté pokračování má před sebou Moravskoslezská divize žen. Ženy Držovic nastoupí proti Vlkoši na půdě soupeře. I Mostkovice čeká venkovní duel. Svěřenkyně trenéra Milara pojedou do Uherského Brodu. Ženy Protivanova mají tento týden volný los.
Neděle 11. 10. – 10:00
Vlkoš – Držovice
Neděle 11. 10. – 13:00
Uherský Brod – Mostkovice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...