Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na co čekali fanoušci 1.SK Prostějov v domácích zápasech s nováčky Fortuna:Národní ligy Blanskem, resp. Táborskem marně, přišlo nečekaně na Vysočině. Dlouhý počáteční půst v sezóně 2020/21 skončil v zápase, v němž se to nečekalo. O to více je zisk tří bodů ceněn. Obzvlášť, když s Jihlavou mají Hanáci už delší dobu nevyřízené účty, smůly s tímto soupeřem bylo docela dost. Ani tentokrát to na Vysočině nevypadalo nijak růžově rozehrané, jenže stačily dvě minuty a všechno bylo jinak. Efekt z tohoto výsledku může pro další boje ještě znásobit vydařené vystoupení v úterý v poháru na půdě prvoligového Slovácka...

 

Na straně prostějovského eskáčka bylo před zápasem jasné, že do utkání nemůže zasáhnout dvojice hříšníků Šmehyl a Spáčil, kteří dostali distanc na dvě, respektive jedno soutěžní utkání. V obraně tak udělal trenér Šustr dvě změny, kdy na post pravého beka nastoupil Machynek a na stopera se vrátil kapitán Schuster. Spáčilovo místo v záloze pak obsadil Nigerijec Omale. To tedy byly tři změny oproti domácímu utkání s Táborskem. Naproti tomu trenér domácích Aleš Křeček dal důvěru naprosto stejné sestavě, která v minulém kole „rozstřílela“ Třinec.
Jenže každý zápas není stejný a Vysočina doma vyšla přes aktivní hru v první půli střelecky naprázdno. Naděje na úspěšný výsledek se tedy pro Hanáky přesunula do poločasu druhého, kde to moment vypadalo na štěstí v neštěstí při chycené penaltě. Hrubá chyba při dobíhání odraženého míče přesto přinesla jednobrankovou výhodu domácím.
Zajímavostí tohoto utkání byl fakt, že na sebe narazily velmi podobné týmy s podobným vývojem v nedávné době. Oba prošly v létě výraznou obměnou, oba výrazně omladily, oba vyznávají rychlý, agresivní, kombinační fotbal.
Na určitou nezkušenost žehral po utkání jihlavský trenér Křeček. „Vyrovnávací brance předcházela situace, kdy byl presující Vedral blízko tomu, aby gólem ztrestal nedůslednou rozehrávku hostí. Místo toho Prostějov dostal míč nahoru a zrodila se hodně zbytečná penalta. Zkušenosti nám samozřejmě chybí a sbíráme je každým zápasem. Věřím, že se i z dnešního utkání poučíme a do dalšího zápasu budeme zase zkušenější,“ uvedl po zápase.
Byl to právě fakt, že domácí chtějí hrát fotbal za každých okolností, který pomohl eskáčku k obratu. Hrát „do plných“ je vždycky problém, který tentokrát Prostějovští řešit nemuseli. Navíc se ukázala síla rychlých centrů do šestnáctky a přihrávky nabíhajícím spoluhráčům ve druhé vlně, což byl přesný obrázek vítězné branky.
Eskáčko má nyní stejně jako další týmy druhé ligy delší reprezentační pauzu. Do utkání sedmého kola F:NL 17. října doma s Vyšehradem se ale nudit nebude. Už v úterý nastoupí (konečně) ve třetím kole MOL Cupu na hřišti Slovácka, stihnout by se zřejmě měla i dohrávka čtvrtého kola ve Vlašimi. Dost příležitostí na to uplatnit a případně ještě posílit v Jihlavě nabyté sebevědomí.

 

Tabulka: 

FC Hradec Králové5 4 1 0 8 3 5 13
2 FK Viktoria Žižkov 5 4 0 1 10 4 6 12
3 SK LíšeňSK Líšeň 6 3 3 0 12 7 5 12
4 FK Ústí nad Labem 6 3 2 1 10 7 3 11
5 FK Dukla Praha6 2 3 1 10 6 4 9
6 FC Vysočina Jihlava 6 2 1 3 12 10 2 7
7 MFK Chrudim5 2 1 2 5 4 1 7
8 FK Varnsdorf 6 1 4 1 5 6 -1 7
9 1.SK Prostějov5 1 3 1 4 5 -1 6
10 FK Blansko5 1 2 2 5 8 -3 5
11 FC Sellier & Bellot Vlašim3 1 0 2 5 4 1 3
12 FC MAS Táborsko4 0 1 3 2 7 -5 1
13 FC Slavoj Vyšehrad 4 0 1 3 1 9 -8 1
14 FK Fotbal Třinec 4 0 0 4 3 12 -9 0

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...