Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nejnižší krajská soutěž nabídla v rámci osmého dějství I.B třídy skupiny „B“ Olomouckého KFS svýher týmů z Prostějovska. Papírové předpoklady potvrdila Haná Prostějov, když proti nováčkovi soutěže potvrdila roli favorita a zvítězila za tři body. V dosavadním průběhu soutěže ještě v normální hrací době neprohrála a útočí na čelo tabulky. Navrátilci z karantény, fotbalisté Jesence-Dzbelu, se pak také vyznamenali. Měli proti sobě soupeře o poznání těžšího, i v zalátané sestavě ho ale dokázali porazit. To Smržice tentokrát nehrály.

Haná Prostějov
SK Zvole 2:0 (0:0)
Branky: 80. Krupička, 89. Typner Rozhodčí: Hubený – Antoníček, Kryl. Žluté karty: 83. Krupička, 84. Macourek – 39. Stolarik, 71. Ospálek, 76. Daříček, 86. Havlíček. Diváků: 50.
sestava Haná Prostějov: Marák – Světlík, Macourek, Čermák, Kumstát (60. M. Kolář) – Jančiar (60. Zatloukal), Krupička, Typner, Jakub Novák – Cibulec (88. Ohlídal), Danis. Trenér: Daniel Kolář.
sestava SK Zvole: Šikl – Fiedler, Daniel Nejedlý, Plhák, Daříček – Stolarik, Lukáš Ospálek, Jakub Ospálek, Havlíček – Chernyshow (53. Navrátil), Ondřej Nejedlý (79. Maixner). Trenér: Petr Dvořák.
Fotbalisté Prostějova na „umělce“ areálu SCM Za Místním nádraží vyzvali nováčka ze Zvole, která se nachází asi 5 kilometrů od Zábřehu. Utkání bylo plné tvrdých střetů, faulů a rozhodčí rozdal půltucet žlutých karet. První půlhodina zápasu byla vyrovnaná a žádnému z mužstev se nepodařilo využít své šance. Ve 35. minutě se dostali Hanáci do několika šancí, míč poletoval v obraně hostí, ale situaci vyřešil gólman Šikl. Z protiútoku hosté zahrozili, ale jejich prudkou střelu gólman Marák robinzonádou vyrazil do pole. Před koncem poločasu kopal rohový kop domácí Krupička, ale míč z hlavy Čermáka těsně minul „šibenici“.
Ve druhém poločase převzali otěže zápasu domácí hráči. V 65. minutě unikl po pravé straně domácí Zatloukal, přihrál volnému Novákovi, ten však zblízka trestuhodně přestřelil. Následující střelu Typnera z trestného kopu vyrazil špičkami prstů brankář hostí do autu. Od této šance domácí hráči ještě zvýšili svůj tlak a v 80. minutě se konečně radovali. Po autovém vhazování se míč dostal k Zatloukalovi, který vrátil Světlíkovi a ten nakopl dlouhý centr na hlavu Krupičky a míč z jeho hlavy skončil za zády překvapeného Šikla – 1:0! V 89. minutě navíc obraně hostí Typner a podél brankáře uzavřel na konečných 2:0! Příští neděli 4. října v 15.00 hodin odehrají fotbalisté Prostějov další kolo v Doloplazech u Olomouce.
Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře:
„Po většinu zápasu jsme byli lepším týmem, ale dlouho se nám nedařilo vstřelit soupeři gól. Naštěstí se nám to po zvýšeném úsilí a tlaku ve 2. poločasu podařilo a zaslouženě dnes opět bereme tři body“.
FOTO 39 Sob fotbal_hana
Fotbalisté Hané se proti nováčkovi natrápili, nakonec ale slaví. Foto: Alena Lošťáková
Jesenec-Dzbel
Sokol Kožušany
2:1 (0:0)
Branky: 61. Burian, 69. J. Burget – 65. Ďurina. Rozhodčí: Šmíd – Horák, Domisch. Žluté karty: 42. J. Burget, 80. Poles – 75. Zmeškal. Diváci: 41.

Sestava Jesence-Dzbelu: Burget – Horák, Ullmann, Zajíček, Žouželka – J. Burget, Burian, Laštůvka, Drešr – Poles, Mostickyj (83. Hegr). Trenér: Petr Tichý.

Hodnocení trenéra Jesence-Dzbelu Petra Tichého: „Odehráli jsme to bez pěti hráčů základu, jsem tedy moc rád za tři body. Odedřeli jsme to, měli tři velké šance a díky tomu vyhráli. Deset dní jsme netrénovali, další kluci jsou ještě v karanténě. Bylo těžké dát se dohromady. Ať už tu soutěž zastaví, nemá to úroveň. Kluci ale zápas odmakali, díky za to.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...