Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 zlate horyKralická série pěti soutěžních výher na vlastním trávníku skončila. Tým Petra Gottwalda doma postupně porazil v závěru loňské sezony Ústí a letos na podzim opět Ústí, Hněvotín, Litovel a Velké Losiny, další tři body se ale přidat nepodařilo. V dohrávce šestého kola krajského přeboru se proti pokračování šňůry postavili hráči Zlatých Hor. Ti tentokrát dojeli dál než jen na Červenohorské sedlo, a přestože neudrželi vedení 3:1, odvezli si z Hané bodový zisk.

„Naštěstí jsme aspoň uhráli plichtu, je to pro nás ale ztráta. Nebylo to vydařené utkání z naší strany, spousta chyb, spousta nepřesností, balon jsme nedrželi na zemi, jak jsme si představovali. Za tohoto stavu bod zcela zasloužený pro obě strany,“ smiřoval se s konečným výsledkem 3:3 trenér Kralic na Hané. Ani jeho protějšek Libor Šťastný neskákal po závěrečném hvizdu do výšky, plusový bod do tabulky pravdy ale nakonec přijal jako úspěch. „Před zápasem bych bod bral všemi deseti, ale v sedmdesáté minutě jsme vedli 3:1 a zápas skončil 3:3... Nicméně můžeme být rádi i za bod, posledních dvacet minut bylo hodně divokých, šance byly na obou stranách a nakonec je to asi spravedlivé,“ mínil.

Domácím skvěle vyšel úvod střetnutí, již po pár minutách se poprvé v utkání prosadil Josef Cibulka a stejný hráč mohl ještě do konce poločasu zvýšit na 2:0. Naběhl si na centr z pravé strany, umístil ho ale přesně do tyče. Hosté spíše nakopávali a do šancí se příliš nedostávali, až do konce poločasu tak zůstalo v platnosti těsně vedení Kralic. Po pauze nabral duel zcela jiný průběh. V příležitosti na poslední chvíli špatně odskočil míč Zdeňku Petrželovi a místo zvýšení na 2:0 se hostům během pár okamžiků podařilo srovnat na 1:1. Úspěšným střelcem se stal Petr Navrátil a stejný hráč jen o tři minuty později překlopil skóre ve prospěch týmu z česko-polského pomezí.

A nebylo to vše. Dvougólového střelce napodobil jeho kolega David Biedrava a tým Zlatých Hor tak po hodině hry rázem vedl o dvě branky. Domácí ale nic nevzdali a podstatné bylo, že se jim velice brzy podařilo odpovědět. Jen čtyři minuty od stavu 1:3 se skóre měnilo znovu, tentokrát díky Josefu Cibulkovi. Vytouženého vyrovnání se domácí dočkali po kiksu hostující obrany, kdy třiadvacetiletý ofenzivní hráč dokonal svůj hattrick. Body se ovšem dělit nemusely, šest minut před koncem se mohl pro změnu zdařit obrat domácím, míč už směřoval do odkryté brány, ale těsně před doklepnutím ho metr a půl od brankové čáry na poslední chvíli vykopl vracející se zlatohorský kapitán Jiří Karlík.

„Vyrovnávací gól byl spíše zásluhou defenzivy Zlatých Hor, kdy nám to obránce namazal a Pepa šel sám. Měli jsme převahu v tlačení se do zakončení a postupném útoku, troskotali jsme ale na přesnějších přihrávkách a centrech do šestnáctky nebo na gólmanovi,“ ohlédl se za uplynulými minutami hry Gottwald a trochu si posteskl, že tentokrát nefungoval střed hřiště, který neměl odražené balony. A ze zbytečných ztrát a individuálních chyb vznikly gólové akce soupeře. „Propadlý balon uprostřed hřiště, kdy to měl Marťa Neoral na kopačce, ale netrefil. Získal to hostující hráč, posunul na desítku přímo do běhu, ten šel sám na gólmana, udělal mu dlouhou kličku a zasunul do prázdné brány. V dalším sledu náš roh, vypadalo to na 2:2, bohužel na brankové čáře to jeden z obránců vykopl. Nakonec odražený balon do strany, kde to bohužel Valtr nepřerušil, šli tři na jednoho a dali na 3:1,“ popsal dvě ze tří obdržených branek.

Rukavice si oproti původním předpokladům oblékl na ruce opět Radim Miler, jenž se musel uvolnit z práce, do dalších utkání již ale může Gottwald počítat s Davidem Krejčím. Jeho léčba totiž nabrala nečekaně rychlý průběh. „Je to v pořádku, je stoprocentně připravený,“ těší kralického trenéra.

 

FC Kralice na Hané - TJ Zlaté Hory 3:3 (1:0)
Branky: 7., 66., a 79. Cibulka – 53. a 56. Navrátil, 62. Biedrava, Rozhodčí: Štětka – Silný, Kouřílek
Sestava Kralic: Miler – Valtr, Martinka, Neoral, O. Petržela – Vitásek, Nečas, Pořízka, Cibulka – Lehký, Z. Petržela (84. Vybíhal). Trenér: Petr Gottwald.
Sestava Zlatých Hor: Kamisch – Burian, Křepelka, Karlík, Petroš – Charalambidis, Biedrava, Navrátil, Plhák – Brückner, Dočekal (85. Žáček). Trenér: Libor Šťastný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...